Με ομόφωνη απόφαση κρίθηκε ότι το όνομα «Πατριωτική Ένωση» του κόμματος ανήκει σε άλλον σχηματισμό και πως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον «Ήλιο της Βεργίνας» καθώς είναι εθνικό σύμβολο.
Με ομόφωνη απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αποσκλείστηκε το το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και τουΠρόδρομου Εμφιετζόγλου λόγω συμβόλου και ονόματος, το οποίο πλέον δεν μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
Σε βάρος του κόμματος «Πατριωτική Ένωση» είχε κατατεθεί ένσταση από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε ότι οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «υπέκλεψαν» το όνομα.
Οι αρεοπαγίτες του Α1 Πολιτικού Τμήματος, που είναι αρμόδιοι για τη νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές, έκριναν ομόφωνα ότι δικαιούχος του ονόματος «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» είναι το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ.
Ο Αρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προφεύγον κόμμα.
Παράλληλα κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (δηλαδή το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο και, εκ του νόμου, δεν επιτρέπεται η χρήση του, ως κομματικού συμβόλου.
Πηγή: left.gr


