Η Δημοτική Αρχή Πειραιά φαίνεται να ενοχλείται κάθε φορά που υφίσταται κοινωνικό και πολιτικό έλεγχο αναφέρει σε ανακοίνωση της Δημοτική Κίνηση ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες:
Ακόμα και όταν ενεργοί πολίτες, αξιοποιώντας τα θεσμοθετημένα και απολύτως νόμιμα δικαιώματά τους, ασκούν έλεγχο σε πράξεις και ενέργειες που αφορούν άμεσα την περιοχή τους ή γενικότερα ζητήματα δημοσίου συμφέροντος, η στάση της διοίκησης παραμένει αμυντική και συχνά επιθετική.
Πρόσφατα, ύστερα από καταγγελίες κατοίκων, διαπιστώθηκε ότι μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία εκτελούσε εργασίες μεγάλης κλίμακας σε μεγάλα κτήρια στις οδούς Υψηλάντου 1 και Γρηγορίου Λαμπράκη 12, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις προβλεπόμενες άδειες. Οι καταγγελίες αποδείχθηκαν απόλυτα βάσιμες και επιβεβαιώθηκαν από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες εκ των υστέρων ζήτησαν την άμεση διακοπή όλων των εργασιών μέσω του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος.
Αξίζει να συγχαρούμε τους πολίτες που με υπευθυνότητα ανέδειξαν την παρανομία αυτή. Η πόλη έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους, που δεν αδιαφορούν αλλά συμμετέχουν ενεργά στα κοινά. Η Δημοτική Αρχή οφείλει όχι να τους αντιμετωπίζει εχθρικά, αλλά να τους τιμά, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν πρότυπα ενεργών πολιτών που στην πράξη υπερασπίζονται τη δημοκρατία.
Ο κοινωνικός έλεγχος και κυρίως η απαίτηση για την τήρηση του ΝΟΜΟΥ ως καθημερινή και ουσιαστική πολιτική πρακτική δεν εξαρτάται από αριθμητικές πλειοψηφίες. Όταν η διοίκηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να λειτουργήσει αποτελεσματικά και νόμιμα, ο έλεγχος αυτός είναι αναγκαίος. Η δε υποτίμηση ή ακόμη χειρότερα η επιθετική συμπεριφορά σε πολίτες με το πρόσχημα ότι δήθεν παρεμποδίζουν έργα, επειδή αμφισβητούν μέσω των αρμόδιων οργάνων ή δικαστηρίων τη νομιμότητα των ενεργειών της δημοτικής αρχής αποτελεί αυταρχική αντίληψη που επιδιώκει να φιμώσει κάθε διαφορετική φωνή και κάθε δράση αντίστασης και διεκδίκησης.
Φυσικά δεν προξενεί εντύπωση και περιττεύει κάθε σχολιασμός προερχόμενος από «εξαπτέρυγα» που συστηματικά υπηρετούν την «Αρχή» και αντιγράφουν την Ομάδα Αλήθειας.
Εμείς ως «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες» βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων που επιλέγουν αντί για τον «καναπέ», την ιδιότητα του ενεργού πολίτη και της συλλογικής δράσης.