Πρόσφατα Νέα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία -Μαρτυρία βοσκού για έκρηξη

 Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν στην Ηλεία δεκάδες πυροσβέστες με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και οχήματα, προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.
 Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος «έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθάει το έργο των πυροσβεστών».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 195 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Επίσης επιχειρούν 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της φωτιάς, από τον αρχαιολογικό χώρο στη θέση Κεφαλόβρυσο στις Πόρτες Δυτικής Αχαΐας, που εκδηλώθηκε την Κυριακή (03-07-2022) και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Κάηκε δασική εκταση που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Δυτικής Αχαΐας, Κώστα Ταπεινό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας», βοσκός φέρεται να καταμαρτυρά πως πριν την πρόκληση της φωτιάς στο συγκεκριμένο σημείο, ακούστηκε έκρηξη και μετά είδε πυκνούς καπνούς. Οι φλόγες κινήθηκαν απειλητικά προς το χωριό Πόρτες, ωστόσο η άμεση επέμβαση επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψαν τα χειρότερα, ενώ επιχείρηση απεγκλωβισμού στήθηκε για οικογένεια και βοσκό, που εγκλωβίστηκαν σε δασική περιοχή.Με τη βοήθεια των ανέμων απογευματινές ώρες η πυρκαγιά «πέρασε» τα όρια των Νομών Ηλείας – Αχαΐας κατευθυνόμενη στο χωριό Βάλβη – κοντά στο φράγμα του Πηνειού – όπου και αποφασίστηκε προληπτική εκκένωση.

Pin It

Ροή ειδήσεων