Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 20:19

Τρία ακόμα «πράσινα λιμάνια»

limani_volou
Τρία ακόμα λιμάνια, μέλη της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα (PERS) ως ECOPORT (πράσινα λιμάνια) σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.
Πρόκειται για τα λιμάνια Βόλου, Κέρκυρας και Καβάλας για τα οποία η ESPO (Ένωση Λιμένων Ευρώπης) απένειμε στις διοικήσεις των λιμανιών τα σχετικά πιστοποιητικά.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης το οποίο και συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία ως partner. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Γ. Γραμματέας της ESPO κ. Patrick Verhoeven, o Γ. Γραμματέας του Υ.Ν.Α. κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Πρόεδρος της MedCruise κ. Σταύρος Χατζάκος, ο κ. Γ. Καστελλάνος Εκτελεστικός Δ/ντής της ΕΛΙΜΕ και στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε.
Στην ίδια εκδήλωση αναγνωρίσθηκε ως ECOPORT και το ιταλικό λιμάνι του Piombino. Υπενθυμίζεται ότι από το 2011 έχει πιστοποιηθεί ως «πράσινο» φιλοπεριβαλλοντικό λιμάνι o Πειραιάς και το 2012 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Υποψηφιότητα για επόμενη πιστοποίηση έχει υποβάλει και ο Ο.Λ.Ηγουμενίτσας, ο οποίος αναμένεται επίσης να πιστοποιηθεί.
Με τις πιστοποιήσεις αυτές η Ελλάδα καθίσταται η πρώτη σε πιστοποιήσεις ECOPORT λιμενική βιομηχανία της Ευρώπης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) κ. Γιώργος Ανωμερίτης, αφού συνεχάρη τις διοικήσεις των αναγνωρισθέντων ως «πράσινων λιμανιών», δήλωσε ότι «βασική αξία της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας είναι μαζί με την ανταγωνιστικότητα και τη διαφάνεια, ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το οποίο υφίσταται πλείστες επιπτώσεις από τη χερσαία και μεταφορική επιχειρηματική δραστηριότητα. Όπως έγινε και με τον ΟΛΠ Α.Ε. για το λιμάνι του Πειραιά, που άνοιξε το δρόμο της πιστοποίησης, έτσι ως στόχος πλέον της ΕΛΙΜΕ είναι η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των βασικών ελληνικών λιμανιών στα περιβαλλοντικά προγράμματα της ESPO».
Τρία ακόμα λιμάνια, μέλη της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα (PERS) ως ECOPORT (πράσινα λιμάνια) σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.         

Πρόκειται για τα λιμάνια Βόλου, Κέρκυρας και Καβάλας για τα οποία η ESPO (Ένωση Λιμένων Ευρώπης) απένειμε στις διοικήσεις των λιμανιών τα σχετικά πιστοποιητικά.         

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης το οποίο και συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία ως partner. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Γ. Γραμματέας της ESPO  Patrick Verhoeven, o Γ. Γραμματέας του Υ.Ν.Α.  Κώστας Μουτζούρης, ο Πρόεδρος της MedCruise  Σταύρος Χατζάκος, ο Γ. Καστελλάνος Εκτελεστικός Δ/ντής της ΕΛΙΜΕ και στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε.

Στην ίδια εκδήλωση αναγνωρίσθηκε ως ECOPORT και το ιταλικό λιμάνι του Piombino. Υπενθυμίζεται ότι από το 2011 έχει πιστοποιηθεί ως «πράσινο» φιλοπεριβαλλοντικό λιμάνι o Πειραιάς και το 2012 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Υποψηφιότητα για επόμενη πιστοποίηση έχει υποβάλει και ο Ο.Λ.Ηγουμενίτσας, ο οποίος αναμένεται επίσης να πιστοποιηθεί. Με τις πιστοποιήσεις αυτές η Ελλάδα καθίσταται η πρώτη σε πιστοποιήσεις ECOPORT λιμενική βιομηχανία της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ)  Γιώργος Ανωμερίτης, αφού συνεχάρη τις διοικήσεις των αναγνωρισθέντων ως «πράσινων λιμανιών», δήλωσε ότι «βασική αξία της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας είναι μαζί με την ανταγωνιστικότητα και τη διαφάνεια, ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το οποίο υφίσταται πλείστες επιπτώσεις από τη χερσαία και μεταφορική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όπως έγινε και με τον ΟΛΠ Α.Ε. για το λιμάνι του Πειραιά, που άνοιξε το δρόμο της πιστοποίησης, έτσι ως στόχος πλέον της ΕΛΙΜΕ είναι η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των βασικών ελληνικών λιμανιών στα περιβαλλοντικά προγράμματα της ESPO».

 


Πρόσωπα

«Τα προεκλογικά ψέματα της
ΝΔ…» 
 
« Η κυβέρνηση παραβιάζει 
τους κανόνες κοινοβουλευτικής  
διαφάνειας» 
 
 
«Τα χειροκροτήματα δεν
είναι αρκετά»
 

Τι γίνεται με τα ελαττωματικά
Self Tests;
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Να Μου Γελλάς: Το στέκι
που έχεις μαζί σου παντού

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Ναυτιλία

30 Απριλίου 2021, 00.00
«Πάνω από 230.000 Ναυτεργάτες εγκλωβισμένοι λόγω Covid-19»
Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη...
30 Απριλίου 2021, 00.00
Norwegian Cruise: Επανεκκίνηση  δρομολογίων σε Μεσόγειο και ελληνικά νησιά
Από τις 25 Ιουλίου το Norwegian Jade θα ταξιδεύει...

Πειραιάς

14 Μαΐου 2021, 16.13
Γ. Πλακιωτάκης: Αύξηση πληρότητας των πλοίων από σήμερα
Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από...
13 Μαΐου 2021, 21.35
48ωρη απεργία προτείνει η ΠΕΝΕΝ
Απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Ποιά πρέπει να...