WOMEN Pireastime 170x120px

Από τις 6 ως τις 9 Ιουνίου 2024 οι επόμενες ευρωεκλογές

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να ορίσουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επικείμενων ευρωεκλογών στο διάστημα 6 έως 9 Ιουνίου 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η πολιτική αυτή συμφωνία θα πρέπει να υιοθετηθεί επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα από Συμβούλιο Υπουργών. Η εκλογή των ευρωβουλευτών, που γίνεται κάθε πέντε χρόνια με καθολική ψηφοφορία, θα σημάνει την αρχή για την ανανέωση των επικεφαλής των κυριότερων ευρωπαϊκών θεσμών (Κοινοβούλιο, Επιτροπή, Συμβούλιο).

Pin It
We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.