Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 20:53

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών

logoartc_f
Η  Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά στηρίζει την απεργία των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της εργασίας τους και του δημόσιου σχολείου.  
 
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Πειραιά στηρίζει τα αιτήματα των απεργών δασκάλων και καθηγητών, όπως εκφράζονται από την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στο δημόσιο σχολείο, στις διαδικασίες της ψευδεπίγραφης «αξιολόγησης» και στις πολιτικές που πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.  
 
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απείλησε το προηγούμενο διάστημα τους εκπαιδευτικούς με πρωτοφανείς κυρώσεις, ώστε να μην απεργήσουν, φτάνοντας στο σημείο να τους σύρει στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία. Είναι ένα γεγονός απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό εναντίον των ανθρώπων που κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο την περίοδο της πανδημίας.  
 
Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει αντί της στήριξης και της αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου να λειτουργεί υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων. Αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με απίστευτη περιφρόνηση και αλαζονεία, προσπαθώντας να καθυποτάξει το δημοκρατικό εκπαιδευτικό τους φρόνημα.  
 
Πρόσφατο είναι το έγκλημα εις βάρος των μαθητών της Γ’ Λυκείου με την θέσπιση μέτρων που αποκλείουν ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών από το δημόσιο πανεπιστήμιο. Ένα γεγονός που δυστυχώς είναι ακόμα πιο έντονο και οδυνηρό, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία των εκπαιδευτικών, στις περιοχές της Β’ εκλογικής Περιφέρειας του Πειραιά, αφού σχεδόν ο ένας στους δύο μαθητές Γενικών Λυκείων, τρεις στους τέσσερις μαθητές των ΕΠΑΛ και όλοι οι υποψήφιοι των Εσπερινών Λυκείων έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  
 
Την ίδια στιγμή σε Α’ και Β’ Πειραιά, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπάρχουν εκατοντάδες ακάλυπτα κενά εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή (ειδικά σχολεία, παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης) στα οποία οι ελλείψεις υπερβαίνουν το 50%. Ταυτόχρονα, με προφορικές εντολές γίνεται προσπάθεια για συγχωνεύσεις τμημάτων δημιουργώντας πολυπληθείς τάξεις σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια της περιοχής.   
 
Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε ένα δημοκρατικό, συμμετοχικό και εκπαιδευτικά αποτελεσματικό σύστημα αξιολόγησης σε επίπεδο σχολικής μονάδας, ενώ ως αξιωματική αντιπολίτευση αντιστέκεται σθεναρά στη ψήφιση των ρυθμίσεων που στοχεύουν στην επιβολή της κομματοκρατίας στην εκπαίδευση, στην επιστροφή στο εκπαιδευτικό πρότυπο της μετεμφυλιακής περιόδου και στην προετοιμασία του «εδάφους» για απολύσεις εκπαιδευτικών με πρόσχημα την αξιολόγηση.  
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τις διατάξεις των νόμων 4692/2020 και 4823/2021, αποκαθιστώντας άμεσα τους απεργούς εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αντισυνταγματική κύρωση σε βάρος τους.  
 
Οι απεργοί δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:  
 
Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό),  που οδηγεί  στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.  
 
Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).  
 
Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.  
 
Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.  
 
Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά.  
 
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά καλεί τους πολίτες του Πειραιά, γονείς, μαθητές,  φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν μαζί με τους εκπαιδευτικούς στη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της κοινωνίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.  
 
Για όλους τους ως άνω λόγους η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, που θα γίνει τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, καθώς και τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών θα γίνει στο Εφετείo Αθηνών (οδός Λουκάρεως) στις 11:30 π.μ..  
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η αποφυλάκιση Πατέλη συνιστά πρόκληση για τους δημοκρατικούς πολίτες...

Ναυτιλία

22 Οκτωβρίου 2021, 18.04
«Καμιά ειδική μεταχείριση, κανένα προνόμιο υπέρ των συνδικαλιστών!!»
«Μέσα σε μια περίοδο όξυνσης και γιγάντωσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων και κλιμάκωσης της επίθεσης...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φιλοξενείται από την ΟΛΠ Α.Ε. και διαρκεί από...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ο κύριος φορέας και η ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας...

Πειραιάς

23 Οκτωβρίου 2021, 21.32
«Πρωτοβουλίες άμεσης και ευέλικτης δράσης στο Νέο Φάληρο»
Την ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης και ευέλικτης δράσης για την επιτακτική ολοκλήρωση των έργων στον Κηφισό, την...
23 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Σκηνή «Ωμέγα» η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.32
Εργασίες καθαρισμού στις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια
Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες καθαρισμού στις δύο παραλίες της πόλης μας,  Φρεαττύδα και Βοτσαλάκιααπό τον...