Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 19:38

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στη Ν/Ζώνη

logoartc_f
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά αποτελούμενο από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά και των Οργανώσεων Μελών  Εργατοϋπαλλήλων και Περάματος βρέθηκε,σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στη ΝαυπηγοΕπισκευαστική Ζώνη (ΝΕΖ)Πειραιά στο Πέραμα. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησαν με εργαζόμενους του κλάδου της ναυπηγοεπισκευής για τις επιπτώσεις των κυβερνητικών μεθοδεύσεων που επιχειρούν να επιτρέψουν στην COSCO, χωρίς κανένα κόστος, να μην υλοποιήσει τις άκρως απαραίτητες επενδύσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών της Ζώνης που η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει.
 
Κατά την επίσκεψη τους διαπίστωσαν τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές της ΝΕΖ, τα οποία επεσήμαναν εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που οφείλονται είτε σε κακή συντήρηση είτε σε ημιτελή έργα που είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται από τον ΟΛΠ και διεκόπησαν για αδιευκρίνιστους λόγους.
 
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μοίρασαν στους εργαζόμενους του κλάδου την ακόλουθη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του κόμματος. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
«Αναγκαία η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στη Ναυπηγοεπισκευή»
 
Να εφαρμοστούν οι διατάξεις της Σύμβασης Παραχώρησης ώστε να υποχρεωθεί η COSCO να υλοποιήσει τις προβλεπόμενες επενδύσεις
 
Η επιβολή από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της υποχρέωσης στην COSCO να υλοποιήσει εντός πενταετίας επενδύσεις ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών της ναυπηγοεπισκευής και συνολικά 295 εκατ. ευρώ στις λιμενικές υποδομές του Πειραιά, αποσκοπούσε στη βελτίωση της αναπτυξιακής προοπτικής του λιμανιού.
 
Σήμερα, με την πάροδο της πενταετίας η COSCO όχι μόνο δεν πραγματοποίησε τις απαιτούμενες επενδύσεις αλλά και προκλητικά καθυστερεί την υλοποίηση τους. Η έλλειψη κατάλληλων υποδομών σε συνδυασμό με άλλες πρακτικές (αυξημένα τιμολόγια κα),οδηγούν μεγάλο αριθμό πλοίων για εργασίες επισκευής σε γειτονικές χώρες. Αυτή η εξέλιξη αφαιρεί από το λιμάνι του Πειραιά μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, εισοδήματα για τους εργαζόμενους και έσοδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ένα μήνα σχεδόν μετά τη λήξη της πενταετίας όχι μόνο σιωπά αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία θα απαλλάσσει την COSCO από τις συνέπειες της μη έγκαιρης υλοποίησης των έργων. Ειδικότερα, ετοιμάζεται να της παραδώσει το 16% των μετοχών του ΟΛΠ και να την απαλλάξει από την καταβολή των προβλεπόμενων ποινικών ρητρών για τη μη υλοποίηση των έργων.
 
Ταυτόχρονα έχει καταργήσει ή αποδυναμώσει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε ο ΟΛΠ να μπορεί, χωρίς συνέπειες, να παραβιάζει όρους της Σύμβασης Παραχώρησης (συντήρηση υποδομών, ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, συνθήκες εργασίας κα).
 
Η αρνητική αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια άλλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων που υποβαθμίζουν τη ναυπηγοεπισκευή, όπως η κατάργηση των διετών προγραμμάτων σπουδών σε εννέα ειδικότητες του κλάδου που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους φορείς του κλάδου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
 
Καλούμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον τηρώντας τη νομιμότητα. Η παράδοση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO και η απαλλαγή της από την υποχρέωση καταβολής ποινικών ρητρών εκατομμυρίων ευρώ είναι σκανδαλώδης, την ίδια στιγμή που οι φορολογικές απαιτήσεις από τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι αυξημένες ενώ η ακρίβεια καλπάζει.
 
Η κυβερνητική πολιτική ενθαρρύνει την COSCO να μην υλοποιήσει τις απαραίτητες για τη βιωσιμότητα του κλάδου επενδύσεις οδηγεί τη ναυπηγοεπισκευή σε μαρασμό.
 
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναδείξει τον ΟΛΠ σε ρόλο κυρίαρχου σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να γίνει δεκτή.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Απάντηση Ξανθού στα περί
«αδιάβαστου Τσίπρα»
του Πλεύρη 
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ.
Μανωλάκου στη Σαλαμίνα 
 
To ευρωπαϊκό μοντέλο
βιώσιμης ανάπτυξης
ανοικτό στους πολίτες

Οι τρείς ζωές του Νίκου Τσίτσα 
 
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.30
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στη Σαλαμίνα
Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και...
21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.23
Απάντηση Ξανθού στα περί «αδιάβαστου Τσίπρα» του Πλεύρη
Απάντηση του τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο....
20 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Σήμα κινδύνου για τις πλημμύρες στον Κηφισό…
Την έντονη ανησυχία των Δημάρχων Πειραιά,...

Ναυτιλία

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.05
«Διαδραστικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας στο Norwegian Prima»
Εντυπωσιακές «πρωτιές» όχι μόνο για την...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.11
“Λάσκεια 2021” από τον  Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.05
«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»
Ανακοινωση-Καταγγελία της...

Πειραιάς

20 Σεπτεμβρίου 2021, 21.45
«Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
«Ημέρες Θάλασσας 2021»: Το πρόγραμμα για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.34
«Φαινόμενα καταχρηστικών συμπεριφορών από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ¨»
Η Δημοτική κίνηση «Πειραιάς για όλους»...