Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 19:04

Πρώτο κουδούνι στον Πειραιά

logoartc_f
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε  στην τελετή Αγιασμού σχολείων της πόλης, όπου ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.  
 
Ο κ. Μώραλης έδωσε το παρών στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά με τον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιακόσταυρο, καθώς και στα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με τον Αντιδήμαρχο κ. Γρηγόρη Καψοκόλη.
 
Επιπλέον, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων και Οργανισμών παρευρέθηκαν στους αγιασμούς σχολείων του Πειραιά, στέλνοντας το μήνυμα ότι  η Δημοτική Αρχή είναι πάντα κοντά στους μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα. 
 
Συγκεκριμένα, η κα Ασπασία Αλιγιζάκη βρέθηκε στο Ζάννειο Γυμνάσιο-Λύκειο, η κα Αλέκα Τουμαζάτου στο 50ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι κ.κ. Παναγιώτης Ρέππας, Αλέξανδρος Αργουδέλης και Ιωσήφ Βουράκης στο 28ο Δημοτικό Σχολείο,  ο Δημήτρης Αράπης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φαλήρου και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος  βρέθηκε στο 28ο και 29ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στο 47ο Νηπιαγωγείο.
 
Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:
 
«Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας - ιδίως στα πρωτάκια– στους γονείς και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα! 
 
Σήμερα τα σχολεία μας ανοίγουν με νέους κανόνες λειτουργίας, με μάσκες, αποστάσεις, self-test και άλλα μέτρα κατά του κορωνοϊού, τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία πρωτίστως των παιδιών, αλλά και όλων μας. Είναι όμως σημαντικό ότι τα παιδιά μας επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες με φυσική παρουσία κοντά στους φίλους, τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. 
 
Στον Δήμο Πειραιά έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να υποδεχτούμε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ασφάλεια. Ακολουθούμε πιστά τα μέτρα των αρμόδιων αρχών για τη λειτουργία των σχολείων και έχουμε προμηθεύσει όλες τις σχολικές μονάδες με υγειονομικό υλικό (απολυμαντικά, κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες). 
 
Όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε εργασίες επισκευών και ανακαίνισης σε σχολικά κτήρια, προχωρήσαμε σε εκτεταμένους καθαρισμούς στους εξωτερικούς χώρους και έγιναν παρεμβάσεις για την περιποίηση του πρασίνου στις αυλές και στους κήπους των σχολείων. 
 
Παρά τα επιμέρους προβλήματα που παραμένουν, καθώς παρ’ όλες τις διεκδικήσεις μας στους αρμόδιους κρατικούς φορείς, τα τελευταία 7 χρόνια δεν έχει κατασκευαστεί καμία νέα σχολική μονάδα στην πόλη μας πλην της Ραλλείου το 2014, η προσπάθειά μας για να λειτουργούν τα σχολεία μας με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες συνεχίζεται καθημερινά. Είμαστε εδώ, δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, πρόθυμοι να ακούσουμε τα αιτήματά τους και να συνεργαστούμε προκειμένου να διορθώσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.   
 
Είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά μας θα βρουν τον τρόπο να προσαρμοστούν στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο σχολικό τους περιβάλλον εξαιτίας του κορωνοϊού, εύχομαι όμως σύντομα να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση και να μπορέσουμε ξανά να δούμε τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους, χωρίς μάσκες και περιορισμούς. 
 
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!».
 
Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς για Όλους» για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 
 
Με το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς έχουμε να κάνουμε μία ευχή:
 
Να είστε όλοι και όλες -μαθητές/τριες και δάσκαλοι/ες- γεροί/ές και δυνατοί/ές, παρότι οι κυβερνώντες κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μη συμβεί.
 
Γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση σάς εξαπατά, σάς παραπληροφορεί και σάς εμπαίζει. Ότι απέκλεισε χιλιάδες μαθητές από τα πανεπιστήμια. Ότι δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την προστασία των σχολείων από τον Covid-19, για τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων και την πρόσληψη εκπαιδευτικών. 
 
Αγωνιστείτε για να αλλάξει αυτό, αλλά σας παρακαλούμε να μην παρασυρθείτε από την απογοήτευση. Εμβολιαστείτε, προφυλάξτε τους εαυτούς σας, τους γονείς και τους παππούδες σας, τους φίλους σας και την κοιν
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Απάντηση Ξανθού στα περί
«αδιάβαστου Τσίπρα»
του Πλεύρη 
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ.
Μανωλάκου στη Σαλαμίνα 
 
To ευρωπαϊκό μοντέλο
βιώσιμης ανάπτυξης
ανοικτό στους πολίτες

Οι τρείς ζωές του Νίκου Τσίτσα 
 
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.30
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στη Σαλαμίνα
Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και...
21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.23
Απάντηση Ξανθού στα περί «αδιάβαστου Τσίπρα» του Πλεύρη
Απάντηση του τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο....
20 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Σήμα κινδύνου για τις πλημμύρες στον Κηφισό…
Την έντονη ανησυχία των Δημάρχων Πειραιά,...

Ναυτιλία

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.05
«Διαδραστικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας στο Norwegian Prima»
Εντυπωσιακές «πρωτιές» όχι μόνο για την...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.11
“Λάσκεια 2021” από τον  Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.05
«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»
Ανακοινωση-Καταγγελία της...

Πειραιάς

20 Σεπτεμβρίου 2021, 21.45
«Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
«Ημέρες Θάλασσας 2021»: Το πρόγραμμα για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.34
«Φαινόμενα καταχρηστικών συμπεριφορών από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ¨»
Η Δημοτική κίνηση «Πειραιάς για όλους»...