Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 16:24

«Πρωτοφανής αδικία και αποκλεισμός των μαθητών της Β’ Πειραιά»

logoartc_f
Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.-Πειραιά: «Πρωτοφανής αδικία και αποκλεισμός των μαθητών της Β’ Πειραιά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση» 
 
Το έγκλημα εις βάρος των μαθητών της Γ’ Λυκείου με την θέσπιση μέτρων που αποκλείουν ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών μας από το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ακόμα πιο έντονο στις περιοχές της Β’ εκλογικής Περιφέρειας του Πειραιά.  
 
Τα στοιχεία των σχολείων της Β’ Πειραιά δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τη βούληση της Νέας Δημοκρατίας να κόψει τα φτερά των παιδιών που ονειρεύονται να σπουδάσουν και προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα.  
 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα εκπαιδευτικοί για τα σχολεία των Δήμων της Β Πειραιά:  
 
1. Για τα Γενικά Λύκεια  
 
Το ποσοστό αποτυχίας στα Γενικά Λύκεια της περιοχής εκτοξεύεται από το 20% το 2020 (1918 υποψήφιοι, 1553 επιτυχόντες) στο 46% το 2021 (2021 υποψήφιοι, 1146 επιτυχόντες).  
Είναι λυπηρό πως σχεδόν ο ένας στους δύο μαθητές Γενικών Λυκείων που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις δεν κατάφερε να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ίδια στιγμή που πολλά από τα δημόσια πανεπιστήμια κινδυνεύουν σε σταδιακό μαρασμό και κλείσιμο, καθώς στερούνται τον ικανό αριθμό πρωτοετών φοιτητών για την εύρυθμη λειτουργία τους.  
 
2. Για τα Επαγγελματικά Λύκεια  
 
Ταυτόχρονα, στα Επαγγελματικά Λύκεια της περιοχής το ποσοστό των μαθητών που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2021 αγγίζει μόλις το 23%, ενώ το 2020, πριν την εφαρμογή του νόμου Μητσοτάκη – Κεραμέως, έφτανε στο 39%  
 
3. Για τα Εσπερινά Λύκεια  
 
Η «σφαγή» ολοκληρώθηκε στα Εσπερινά Λύκεια, καθώς τη φετινή χρονιά δεν εισήχθη κανένας υποψήφιος στο δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ το 2020 από τους 46 μαθητές που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι 23.  
 
Όλα αυτά αποδεικνύουν γι’ ακόμα μία φορά πως η κυβέρνηση δημιούργησε ένα σύστημα βαθύτατα τοξικό και συνάμα ταξικό, αφού επιδιώκεται η πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια να αποτελεί ένα προνόμιο για λίγους μαθητές, ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα τα ιδιωτικά κολέγια να απορροφήσουν όσους έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν υψηλά δίδακτρα.  
 
Το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συντελέστηκε και ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό για τους μαθητές των περιοχών του Πειραιά. Η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί έχοντας ως γνώμονα της εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Απέδειξε γι’ ακόμα μία αφορά με τον αποκλεισμό 40.000 και πλέον νέων από το δημόσιο πανεπιστήμιο πως δεν κυβερνά προς όφελος του λαού, αλλά για τα συμφέροντα των λίγων.  
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
Η Νανά Σπυροπούλου νέα
Διευθύνουσα Σύμβουλος της
«Eleusis 2023»

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος
Κακουλίδης

Γεγονότα

Η CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Μαύρη τρύπα» 600.000 ευρώ στη λίστα Πέτσα!
Τα … επιτελικά κριτήρια με βάσει τα...
19 Οκτωβρίου 2021, 18.56
ΚΚΕ: συγκεντρώσεις και περιοδείες στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις και περιοδείες για...

Ναυτιλία

20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
Η CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
– Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών...
19 Οκτωβρίου 2021, 18.42
Σε τροχιά σύγκρουσης οι Ναυτεργάτες με την κυβερνητική Ναυτιλιακή πολιτική
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με τον...