Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 13:01

Τιμωρήθηκε γιατί ζήτησε ενίσχυση της Πυροσβεστικής στην Αίγινα

damanaki ixthok1
Απορία και προβληματισμό, τουλάχιστον, δημιουργεί μία ανάρτηση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργου Σουλιώτη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανάρτησης, επικυρώθηκε και επαυξήθηκε η ποινή του προστίμου, που του είχε επιβληθεί λίγους μήνες νωρίτερα από την Υπηρεσία του.
 
Υπενθυμίζεται, ότι το Μάιο του 2021 ο κ. Σουλιώτης είχε γνωστοποιήσει και πάλι, μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο FB, ότι τιμωρήθηκε άδικα από την Υπηρεσία του, για "παράβαση υπηρεσιακής εχεμύθειας", διότι ενημέρωσε μέσω email την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, για ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.
 
Το ρεπορτάζ του Aegina Portal στις 27 Μαΐου 2021 με τίτλο: "Σοβαρά τα ερωτηματικά για την υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας", είχε προκαλέσει σειρά αντιδράσεων. Άμεση ήταν τότε η αντίδραση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Μούρτζη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 29 Μαΐου 2021. Αντίστοιχα, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είχε καταθέσει την ανησυχία του, για την υποστελέχωση του Κλιμακίου δηλώνοντας ότι θα καταθέσει υπόμνημα. Παράλληλα, παρόμοια στάση, είχαν τηρήσει και οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι σε συνεδρίαση του Σώματος που ακολούθησε.
 
Αντιδράσεις και τοποθετήσεις επί του θέματος, διατυπώθηκαν με την δημοσίευση επιστολών, τόσο από πολιτικούς φορείς του νησιού, όσο και από πολίτες.
 
Μάλιστα, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 24 Αυγούστου 2021, στις τοποθετήσεις επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων, ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν, ήταν το ζήτημα των πυρκαγιών και των καταστροφών σε όλη τη χώρα, αλλά και η θωράκιση του νησιού και η ενδυνάμωση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας.
 
Στο πλαίσιο αυτής της επικαιρότητας, που χαρακτηρίζεται από την περιβαλλοντική καταστροφή, την απώλεια της περιούσιας των πολιτών και την γενικότερη ανασφάλεια, η είδηση ότι ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, πριν ακόμη ολοκληρωθεί, έστω, η αντιπυρική περίοδος, ενημερώνεται από την Υπηρεσία του για την επικύρωση και την αύξηση της τιμής του οικονομικού προστίμου, που του είχε επιβληθεί, έχει δημιουργήσει εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία της Αίγινας, καθώς κρίνεται ως άδικη και εξοργιστική. Ειδικότερα, επειδή αυτή η τιμωρία αφορά τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, ο οποίος χαίρει της γενικότερης εκτίμησης των κατοίκων της Αίγινας για την προσήλωση, που έχει επιδείξει στο καθήκον του όλα αυτά τα χρόνια.
 
Κρίνεται δηλαδή από τους πολίτες, ως μία απόφαση που σκοπό έχει να αποκρύψει τις ελλείψεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας και όχι να βοηθήσει στη στελέχωση και στην αναβάθμισή του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της Αίγινας.
 
Μάλιστα, πολίτες του νησιού, που παρακολουθούν την επικαιρότητα, διερωτώνται αν ο κ. Σουλιώτης στην κατεπείγουσα σύγκληση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Αίγινας, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2021, οπότε και βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, υπέπεσε σε "παράβαση υπηρεσιακής εχεμύθειας" ή όχι, ενημερώνοντάς την, ως εκπρόσωπο του Συντονιστικού της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, για το σχεδιασμό, τις δυνατότητες και τις ελλείψεις ενόψει μίας ιδιαίτερα κρίσιμης περιόδου.
 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Αίγινα Ώρα Συνεργασίας" κ. Φίλιππος Τζίτζης, ήταν από εκείνους που δεν "έπεσαν από τα σύννεφα" για τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας. Ήδη από τον Μάρτιο του 2021 είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έλλειψη προσωπικού, ενώ είχε χαρακτηρίσει τις εγκαταστάσεις του κλιμακίου "κοτέτσι". Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Ιουνίου 2021, αφού συνεχάρη δημόσια τον κ. Σουλιώτη για την κατάσβεση μίας πολύ επικίνδυνης φωτιάς στο Βροχεία μία ημέρα πριν επανέλαβε το πρόβλημα των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.
 
"Ένας διοικητής έφαγε πρόστιμο, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, γιατί ζήτησε προσωπικό, το αυτονόητο δηλαδή ζήτησε", είχε πει ο κ. Φίλιππος Τζίτζης.
 
Πηγή:aeginaportal.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Απάντηση Ξανθού στα περί
«αδιάβαστου Τσίπρα»
του Πλεύρη 
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ.
Μανωλάκου στη Σαλαμίνα 
 
To ευρωπαϊκό μοντέλο
βιώσιμης ανάπτυξης
ανοικτό στους πολίτες

Οι τρείς ζωές του Νίκου Τσίτσα 
 
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.30
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στη Σαλαμίνα
Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και...
21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.23
Απάντηση Ξανθού στα περί «αδιάβαστου Τσίπρα» του Πλεύρη
Απάντηση του τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο....
20 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Σήμα κινδύνου για τις πλημμύρες στον Κηφισό…
Την έντονη ανησυχία των Δημάρχων Πειραιά,...

Ναυτιλία

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.05
«Διαδραστικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας στο Norwegian Prima»
Εντυπωσιακές «πρωτιές» όχι μόνο για την...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.11
“Λάσκεια 2021” από τον  Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.05
«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»
Ανακοινωση-Καταγγελία της...

Πειραιάς

20 Σεπτεμβρίου 2021, 21.45
«Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
«Ημέρες Θάλασσας 2021»: Το πρόγραμμα για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.34
«Φαινόμενα καταχρηστικών συμπεριφορών από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ¨»
Η Δημοτική κίνηση «Πειραιάς για όλους»...