Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 20:17

«Υποχρεωτικός εμβολιασμός.H Κυβέρνηση θέλει να απαλλαγεί από τις ευθύνες της»

logoartc_f
Παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό:
 
Η κυβέρνηση δεν απέτυχε παταγωδώς μόνο στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, αφού όλο το διάστημα της πανδημίας δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας (ενίσχυση των κονδυλίων για τα νοσοκομεία, πρωτοβάθμια υγεία, πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, αύξηση των ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών κ.α), αλλά ακόμη και στην διαχείριση του εμβολιαστικού προγράμματος έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο! 
 
Μία μεγάλη και αναμφισβήτητη κατάκτηση της επιστήμης και της ανθρωπότητας (εμβόλια) που αποδεδειγμένα παράγουν θετικά αποτελέσματα στη μείωση ή και στην εξάλειψη των σχετικών νοσημάτων κατάφερε το ακατόρθωτο με την αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη διαχειριστική και επικοινωνιακή της πολιτική: Να κλονίσει την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας στον αναγκαίο και μαζικό εμβολιασμό, και τελικά να τον μετατρέψει σε προϊόν εξαγοράς, εκβιασμών - απειλών ακόμη και διώξεων! 
 
Η αποτυχία αυτή την οδηγεί σε πολιτικές και πρακτικές αυταρχισμού, υπονόμευσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, διαμορφώνοντας ένα πολεμικό σκηνικό μέσα από το οποίο επιχειρεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, αναδεικνύει και πάλι την ατομική ευθύνη με προφανή στόχο να απαλλαγεί η ίδια από τις βαρύτατες πολιτικές της ευθύνες. 
 
Μέσα σε αυτό το αντιδημοκρατικό πλαίσιο εγκαινίασε και κλιμακώνει την πολιτική των διώξεων εναντίον εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ξεκινώντας από το υγειονομικό προσωπικό που σήκωσε όλο το βάρος της πανδημίας και της στήριξης του δημόσιου τομέα υγείας. 
 
Την σκυτάλη αυτής της γραμμής της ήδη έχουν πάρει στα χέρια τους εργοδοτικοί φορείς και με πρόσχημα της εμβολιασμούς επιχειρούν να κατακρεουργήσουν τα εργατικά δικαιώματα φτάνοντας ακόμη και σε απολύσεις!
 
Η κυβέρνηση όλη την περίοδο της πανδημίας νίπτει τας χείρας της για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς (εργοστάσια - επιχειρήσεις- ΜΜΜ - επιβατηγά πλοία) ενώ τώρα δίνει το σύνθημα στην εργοδοσία να ξεμπερδέψει στο όνομα του εμβολιασμού απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους.... 
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο έγινε το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και η κατάσταση στα ακτοπλοϊκά πλοία και η απίστευτη ευκολία να δώσει το δικαίωμα οι πληρότητες να είναι στο 85% και από την άλλη τα υγειονομικά πρωτόκολλα να μην εφαρμόζονται! 
 
Την ίδια στιγμή οι ναυτεργάτες που επιθυμούν να κάνουν εμβόλιο, ακόμη δεν τους έχει εξασφαλίσει τα εμβολιαστικά κέντρα, τουλάχιστον στα μεγάλα λιμάνια της χώρας μας. 
 
Η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης περί εφαρμογής της υποχρεωτικότητας και στους ναυτικούς, ανοίγει τον δρόμο να σημειωθούν αυθαιρεσίες από την πλευρά των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων. 
 
Η κυβερνητική αυταρχική υποχρεωτικότητα η οποία δρομολογείται κάτω από την δαμόκλειο σπάθη των απειλών - εκβιασμών, δείχνει το αδιέξοδο μιας πολιτικής η οποία έχει αποτύχει οικτρά και πλέον στοχοποιεί ευθέως τον λαό και την κοινωνία. 
 
Καλούμε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί και να λάβει σοβαρά υπόψιν τις τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων της δημόσιας υγείας και με βάση αυτές έστω και στο παρά ένα να αναπροσαρμόσει την πολιτική της για τα μέτρα που πρέπει να λάβει. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
Η Νανά Σπυροπούλου νέα
Διευθύνουσα Σύμβουλος της
«Eleusis 2023»

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος
Κακουλίδης

Γεγονότα

Η CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Μαύρη τρύπα» 600.000 ευρώ στη λίστα Πέτσα!
Τα … επιτελικά κριτήρια με βάσει τα...
19 Οκτωβρίου 2021, 18.56
ΚΚΕ: συγκεντρώσεις και περιοδείες στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις και περιοδείες για...

Ναυτιλία

20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
Η CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
– Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών...
19 Οκτωβρίου 2021, 18.42
Σε τροχιά σύγκρουσης οι Ναυτεργάτες με την κυβερνητική Ναυτιλιακή πολιτική
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με τον...