Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 18:40

Το αναπτυξιακό έργο του Ο.Λ.Ε.

logoartc_f
Ενημέρωση για το πολύπλευρο έργο και τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ είχαν κατά την επίσκεψη τους στα γραφεία του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, στην Ελευσίνα, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Γεώργιος Στεργίου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Γεώργιος Κώτσηρας και ο Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 22 Ιουλίου, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής,  με πρώτο “σταθμό” τον Λιμένα Ελευσίνας, όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, κ.κ. Γεώργιος Κουμπέτσος και Απόστολος Καμαρινάκης αντίστοιχα, καθώς και στελέχη του Οργανισμού. 
 
Κατά την συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο κ. Καμαρινάκης ανέπτυξε τις δράσεις που υλοποιεί ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ και μεταξύ άλλων αφορούν:
 
Σχεδιασμό της νέας θαλάσσιας σύνδεσης Πειραιά-Ελευσίνας, “Θαλάσσια Ιερά Οδός”, που θα ενώνει 7 Δήμους με πολιτιστικά δρώμενα σε ένα πλωτό ταξίδι μέσω πλοιαρίων αναψυχής σε ιστορικά νερά. Τα εγκαίνια της νέας γραμμής δρομολογούνται για τις αρχές 2023 σε συνδυασμό  με την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας- Eleusis 2023 και με συμμετοχή της τριήρους “ΟΛΥΠΙΑΣ” με πλήρωμα 170 εθελοντές κωπηλάτες.
 
Απομάκρυνση όλων των ναυαγίων και των επικίνδυνων-επιβλαβών πλοίων που παραμένουν επί δεκαετίες στον κόλπο της Ελευσίνας ώστε να σταματήσει η περιοχή να θεωρείται “νεκροταφείο πλοίων” και προσπάθειες εξεύρεσης λύσεων για τις ανάγκες αποσυναρμολόγησης, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και με την συναίνεση όλων των κοινωνικών φορέων της περιοχής.
 
Το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψαν Ο.Λ.Ε. ΑΕ και Ελευσίνα 2023 -Πολιτιστική Πρωτεύουσα, που προβλέπει παραχώρηση χώρων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Ελευσίνας (ΧΖΛ) για την τέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων.
 
Παραχώρηση μεγάλων εκτάσεων του παραλιακού μετώπου της ΧΖΛ στους Δήμους Ελευσίνας, Μεγαρέων και Ασπροπύργου για κοινόχρηστο και κοινωφελή σκοπό, με στόχο την αξιοποίηση τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.  
 
Εκπόνηση του master plan του Λιμένα Ελευσίνας σε ολιστικό επίπεδο. 
 
Προώθηση της εξυπηρέτησης των χύδην φορτίων από τις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Ε. ΑΕ θεωρώντας ότι ο Λιμένας Ελευσίνας λειτουργεί συμπληρωματικά -και όχι ανταγωνιστικά- με τον Λιμένα Πειραιά και έχει την δυνατότητα εξυπηρέτησης της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων. 
 
Ανάδειξη του ρόλου του Λιμένα της Ελευσίνας, ως φυσικού επίνειου του Θριάσιου Πεδίου, με την σύνδεση του με το σιδηροδρομικό δίκτυο για την προώθηση των logistics και την ενίσχυση του δικτύου των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών. 
 
Σύμφωνο Συνεργασίας του Ο.Λ.Ε. ΑΕ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που προβλέπει την δυνατότητα πρακτικής μετεκπαίδευσης των σπουδαστών στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Ελευσίνας. 
 
Σύστημα Εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των Λιμενίσκων δικαιοδοσίας Ο.Λ.Ε. ΑΕ με κατάρτιση νέων κανονισμών για την απρόσκοπτη και ορθή διαχείριση της αγκυροβολίας αλιευτικών σκαφών και σκαφών αναψυχής. 
 
Ανάπτυξη του Λιμένα Ελευσίνας σε ενεργειακό κόμβο, όπως προβλέπει το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Ο.Λ.Ε. ΑΕ και ΔΕΣΦΑ ΑΕ για θέματα ανάπτυξης, επέκτασης και προώθησης της διαθεσιμότητας του υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ / Liquefied Natural Gas [LNG]) ως περιβαλλοντικά φιλικού καυσίμου. 
 
Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Ο.Λ.Ε. ΑΕ με αναβάθμιση των συστημάτων μηχανογράφησης – μηχανοργάνωσης και στελέχωσης τμημάτων με προσωπικό.  
 
Διερεύνηση συνεργασίας με ΕΛ.ΠΕ σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
 
Συμμετοχή σε προγράμματα ηλεκτροδότησης με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και cold ironing.
 
Πρωτοβουλίες για την προστασία του  θαλάσσιου περιβάλλοντος με μόνιμο ελλιμενισμό του αντιρρυπαντικού σκάφους “ΑΚΤΑΙΑ” στην Ελευσίνα ώστε να αντιμετωπίζεται ταχύτερα και άμεσα πιθανό περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης, καθώς και πρόβλεψη για την χρήση στο άμεσο μέλλον εναερίων μέσων τύπου drones σε συνεργασία με άλλες βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.  
 
Υλοποίηση σειράς τεχνικών έργων (επισκευή κτηρίων, αλλαγή ηλεκτροφωτισμού, “έξυπνα”ηλιακά παγκάκια) που αναβαθμίζουν αισθητικά και ενεργειακά την εικόνα στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας, της Ν. Περάμου και Πάχης Μεγάρων. 
 
Σειρά πολιτιστικών δράσεων σε ανακαινισμένες κτιριακές υποδομές του Ο.Λ.Ε. ΑΕ που φέρνουν κοντά την τοπική κοινωνία με τον Λιμένα (Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας με θέμα ο “Λιμενεργάτης στην Ελευσίνα, θετική ανταπόκριση στο ενδιαφέρον σκηνοθετών διεθνούς κύρους για να χρησιμοποιήσουν χώρους της ΧΖΛ Ελευσίνας σε γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών).
 
Προώθηση δημιουργίας καταδυτικών κέντρων προς τουριστική αξιοποίηση των ναυαγίων που δεν μπορούν να ανελκυστούν.
 
Οργάνωση των καραβοστασίων για τα παροπλισμένα πλοία με τον καθορισμό νέων  όρων και προδιαγραφών υποδοχής και φιλοξενίας πλοίων και πρόταση για κίνητρα απόδοσης ανταποδοτικών τελών στις τοπικές κοινωνίες.
 
Προωθητικές ενέργειες για την προσέλκυση νέων φορτιών οικοδομικών υλικών, λόγω της έναρξης του εμβληματικού έργου στο Ελληνικό και την αναμενόμενη ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας. Συνεργασία με όλες τις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.
   
Ο κ. Στεργίου εξήρε το έργο του Ο.Λ.Ε. ΑΕ για την ανάδειξη του αναπτυξιακού ρόλου του Λιμένα Ελευσίνας και συνεχάρη την Διοίκηση και προσωπικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για το όραμα και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του, οι οποίες“αποτελούν κοσμογονία σε επίπεδο Ο.Λ.Ε. ΑΕ” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά,  επισημαίνοντας ότι οι δράσεις του Οργανισμού δεν περιορίζονται στα στενά πλαίσια της εμπορικής λειτουργίας του Λιμένα Ελευσίνας, αλλά διευρύνονται και σε τομείς Πολιτισμού,Τουρισμού, Προστασίας Περιβάλλοντος, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας προς όφελος της οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.
 
Ο κ. Κώτσηρας εστιάζοντας στα έργα και στις δράσεις που προγραμματίζει ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ, δήλωσε: «Τα έργα και δράσεις  που σχεδιάζει ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, τα οποία προσδοκά και υποδέχεται η τοπική κοινωνία, θα βοηθήσουν στην κοινή μας προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Στηρίζω ενεργά και έμπρακτα κάθε τέτοια προσπάθεια που είναι επ’ ωφελεία της κοινωνίας».
 
Αναφερόμενος στον ρόλο του Λιμένα Ελευσίνας ο κ. Λιάκος δήλωσε “ είναι σπουδαίο να στρέφονται επιτέλους τα βλέμματα στην Δυτική Αττική. Οι δυνατότητες της είναι απερίγραπτες, το στήριζα και θα το στηρίζω μέχρι να δικαιωθούν οι προσδοκίες όλων μας. Το λιμάνι της Ελευσίνας μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή τροχιά της περιοχής μας”.
 
Στην συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ακόμη ο Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης ΝΔ κ. Σπύρος Σταθούλης, ο Επικεφαλής για θέματα Α΄βαθμού Αυτοδιοίκησης ΝΔ κ. Ευστάθιος Ρεστέμης και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δυτικής Αττικής της ΝΔ κ. Γιάννης Λινάρδος καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος.  
 
Φωτο (από αριστερά προς δεξιά): οι κ.κ. Γεώργιος Κώτσηρας Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γεώργιος Κουμπέτσος Πρόεδρος Ο.Λ.Ε. ΑΕ, Γεώργιος Στεργίου Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ,  Απόστολος Καμαρινάκης  Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Ε. ΑΕ,  Ευάγγελος Λιάκος Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Δυτικής Αττικής.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η αποφυλάκιση Πατέλη συνιστά πρόκληση για τους δημοκρατικούς πολίτες...

Ναυτιλία

22 Οκτωβρίου 2021, 18.04
«Καμιά ειδική μεταχείριση, κανένα προνόμιο υπέρ των συνδικαλιστών!!»
«Μέσα σε μια περίοδο όξυνσης και γιγάντωσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων και κλιμάκωσης της επίθεσης...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φιλοξενείται από την ΟΛΠ Α.Ε. και διαρκεί από...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ο κύριος φορέας και η ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας...

Πειραιάς

23 Οκτωβρίου 2021, 21.32
«Πρωτοβουλίες άμεσης και ευέλικτης δράσης στο Νέο Φάληρο»
Την ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης και ευέλικτης δράσης για την επιτακτική ολοκλήρωση των έργων στον Κηφισό, την...
23 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Σκηνή «Ωμέγα» η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.32
Εργασίες καθαρισμού στις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια
Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες καθαρισμού στις δύο παραλίες της πόλης μας,  Φρεαττύδα και Βοτσαλάκιααπό τον...