Δευτέρα, 02 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 14:17

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Στόχος της Κυβέρνησης τα παιδιά από τις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά

logoartc_f
Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια υπό την καρμανιόλα του νόμου ΝΔ- Κεραμέως:
 
Η ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από το Υπουργείο Παιδείας για την είσοδο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας οδηγεί στον άδικο αποκλεισμό σχεδόν 30.000 μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
 
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και στο κρίσιμο θέμα της εκπαίδευσης των νέων, είδε την πανδημία ως ευκαιρία για να προωθήσει τα ιδιωτικά κολλέγια. Σκοπός του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου είναι να αποκλείσει όσους περισσότερους φοιτητές και φοιτήτριες είναι δυνατό από το δημόσιο πανεπιστήμιο, για να αναζητήσουν την ανώτατη εκπαίδευση σε ιδιώτες πληρώνοντας πανάκριβα δίδακτρα για μία αμφιβόλου ποιότητας παρεχόμενη εκπαίδευση. 
 
Τη ίδια στιγμή τα δημόσια πανεπιστήμια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της συρρίκνωσής τους. Δεκάδες τμήματα, κυρίως περιφερειακά, που εξυπηρετούν επιστημονικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φοιτητές και να κλείσουν, εξαιτίας του νέου συστήματος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
 
Οι μαθητές που θα δουν τα μηχανογραφικά κλειστά ή με ελάχιστες επιλογές δεν είναι εκείνοι που «αφήνουν λευκή κόλλα», όπως έλεγε η Νέα Δημοκρατία, εξαπατώντας γι’ ακόμα μία φορά τους πολίτες και ιδιαίτερα την νέα γενιά, αλλά και υποψήφιοι με καλές έως άριστες βαθμολογίες. 
 
Στόχος και σε αυτή την περίπτωση είναι τα παιδιά των οικογενειών από τις λαϊκές γειτονιές, όπως αυτές της Α και Β Πειραιά αλλά και από την περιφέρεια. Μεγάλος αριθμός παιδιών από τις γειτονιές του Πειραιά είτε δεν θα σπουδάσουν αυτό που αγαπούν είτε θα οδηγηθούν σε αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικά κολλέγια, εφόσον οι οικογένειες τους έχουν τη δυνατότητα να «ματώσουν» οικονομικά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Σε αυτό τον αριθμό θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τον μαθητικό κόσμο του Πειραιά που προέρχεται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες, που πάλεψε και πέτυχε να περάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο της περιφέρειας αλλά λόγω της προϋπόθεσης της «βάσης μετεγγραφής» που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ορίζεται στα 2.750 μόρια κάτω από τη βάση εισαγωγής κάθε τμήματος, δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει μεταγραφή ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρο του. 
 
Είναι επιτακτική η ανάγκη να μην περάσει αυτή η κυβερνητική αυθαιρεσία. Η Νέα Δημοκρατία αδιαφορεί πλήρως για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας απαξιώνοντας τη δημόσια εκπαίδευση.
 
Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και αυτή τη στιγμή, να αναλογιστεί τις βαρύτατες ευθύνες της και να αναστείλει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ώστε να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας μας.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται πως θα καταργήσει το σύστημα της ΝΔ για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, όπως και κάθε «νομοθέτημα Κεραμέως» που ταλαιπωρεί και δοκιμάζει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...
30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...
01 Αυγούστου 2021, 23.31
Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης προσχολικής ηλικίας
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης...