Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 23:19

“Aποδυνάμωση του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας”

damanaki ixthok1
Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη κατέθεσε Αναφορά για τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια βάσει της με Α.Π. 162/07-07-2021 Επιστολής του Συλλόγου Εργαζομένων του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, με την οποία οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αποδυνάμωση του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας λόγω καθημερινής «διαρροής» προσωπικού και αναγκαστικών μετακινήσεων προς εξυπηρέτηση της λειτουργίας του πρώην ΙΚΑ, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία και των δύο δομών υγείας του νησιού εν μέσω πανδημίας και θερινής περιόδου, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι μαζί με τους παραθεριστές φτάνουν τους 280.000. 
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή των εργαζομένων, το 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας αποδυναμώνεται καθημερινά από νοσηλευτές που καλούνται να βοηθήσουν – εξυπηρετήσουν τους εργαζομένους του πρώην ΙΚΑ σε γνώση της διοίκησης «προκειμένου αναρρωτικές και κατευθυνόμενες μετακινήσεις να δοθούν στα δικά τους παιδιά». Το αποτέλεσμα είναι η υπολειτουργία στην αρχή και κατόπιν η αδυναμία λειτουργίας του πρώην ΙΚΑ σε μια περίοδο αφενός μεν πολύ νευραλγική για τη δημόσια υγεία λόγω των εμβολιασμών και αφετέρου εξαιτίας της παραθεριστικής ιδιότητας του νησιού και την εκτόξευση του πληθυσμού στους 280.000 κατοίκους.
 
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή των εργαζομένων, το κενό που δημιουργείται στο πρώην ΙΚΑ καλύπτεται εδώ και 2 εβδομάδες με προφορικές εντολές και με εντολές «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ» - σε γνώση όλων- από το νοσηλευτικό προσωπικό του 1ου ΚΥΣ, με καθημερινή βοήθεια 2 νοσηλευτών στο πρώην ΙΚΑ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί. Το αποκορύφωμα ήταν η μετακίνηση για 1 μήνα μάχιμης νοσηλεύτριας του 1ου ΚΥΣ, που καλύπτει νυχτερινές και απογευματινές βάρδιες, η οποία είναι και στέλεχος του εμβολιαστικού κέντρου. Η άμεση συνέπεια αυτών των μετακινήσεων είναι αφενός η αποδυνάμωση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας που καθημερινά εξυπηρετεί επείγοντα και χρόνια περιστατικά και εμβολιάζει καθημερινά σχεδόν 300 πολίτες, αφετέρου η μη χορήγηση αδειών και ρεπό στο νοσηλευτικό προσωπικό του 1ου ΚΥΣ και η επισφαλής στελέχωση των ιατρείων.
 
Η διατήρηση του πρώην ΙΚΑ ως δομή υγείας χωρίς επαρκή αριθμό υγειονομικού προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα την μη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, ενώ παράλληλα αποδυναμώνει τη λειτουργία του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Είναι κατά συνέπεια αναγκαίο να ενισχυθούν και οι δύο δομές υγείας
 
Θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο πληθυσμός της Σαλαμίνας από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο αγγίζει τους 280.000 κατοίκους, οπότε είναι αναγκαία για την ικανοποιητική λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η στελέχωση των υπαρχουσών δομών με επαρκές προσωπικό κατάλληλο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
 
Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη προωθεί στο Υπουργείο Υγείας το αίτημα  των Εργαζομένων του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας και καλεί τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια να προβεί σε άμεσες ενέργειές  για την επίλυση του προβλήματος και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή. 
 

Πρόσωπα

Απάντηση Ξανθού στα περί
«αδιάβαστου Τσίπρα»
του Πλεύρη 
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ.
Μανωλάκου στη Σαλαμίνα 
 
To ευρωπαϊκό μοντέλο
βιώσιμης ανάπτυξης
ανοικτό στους πολίτες

Οι τρείς ζωές του Νίκου Τσίτσα 
 
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.30
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στη Σαλαμίνα
Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και...
21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.23
Απάντηση Ξανθού στα περί «αδιάβαστου Τσίπρα» του Πλεύρη
Απάντηση του τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο....
20 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Σήμα κινδύνου για τις πλημμύρες στον Κηφισό…
Την έντονη ανησυχία των Δημάρχων Πειραιά,...

Ναυτιλία

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.05
«Διαδραστικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας στο Norwegian Prima»
Εντυπωσιακές «πρωτιές» όχι μόνο για την...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.11
“Λάσκεια 2021” από τον  Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.05
«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»
Ανακοινωση-Καταγγελία της...

Πειραιάς

20 Σεπτεμβρίου 2021, 21.45
«Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
«Ημέρες Θάλασσας 2021»: Το πρόγραμμα για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.34
«Φαινόμενα καταχρηστικών συμπεριφορών από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ¨»
Η Δημοτική κίνηση «Πειραιάς για όλους»...