Τρίτη, 03 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 20:41

Συγκέντρωση Ναυτεργατών στο Πρωτοδικείο Πειραιά

logoartc_f
Τη μεθόδευση των εφοπλιστών και της κυβέρνησης της ΝΔ να τρομοκρατήσει και να απαγορεύσει την απεργία στα καράβια όλης της χώρας που έχει προκηρυχτεί στις 10 Ιούνη καταγγέλλουν Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
 
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει την Τετάρτη 9 Ιούνη στις 9 π.μ. Τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εκδίκαση των μέτρων στις 8.30 το πρωί στο Πρωτοδικείο Πειραιά τονίζοντας «κάτω τα χέρια από την απεργία.
 
Δεν θα περάσει η τρομοκρατία» και επισημαίνοντας πως «η καταδίκη της εργοδοτικής τρομοκρατίας και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, θα κριθούν στους καταπέλτες των πλοίων».
 
Αλληλεγγύη από ΕΚ και Ομοσπονδίες
 
«Η προσπάθεια κυβέρνησης - εφοπλιστών να πέσει στο κενό!» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Καλεί στην αυριανή κινητοποίηση υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι πάνω στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη και η εργοδοσία κυριολεκτικά έχει ξεσαλώσει». 
 
Τη «νέα προσπάθεια απαγόρευσης της απεργίας στις 10 Ιούνη στα καράβια από την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας τονίζοντας πως «η προσπάθεια κυβέρνησης – εφοπλιστών δεν θα πετύχει!»
 
«Η συγκεκριμένη ενέργεια των εφοπλιστών είναι μια πρώτη γεύση του τι θα επακολουθήσει σε όλους τους εργασιακούς χώρους αν περάσει το νομοσχέδιο-τερατούργημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση χέρι-χέρι με εφοπλιστές και βιομήχανους» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.
 
«Κυβέρνηση και εφοπλιστές ματαιοπονούν ότι θα αποδεχτούμε να ζούμε ως σκλάβοι. Ματαιοπονούν ότι αυτές οι αυταρχικές πρακτικές και μεθοδεύσεις θα μας φοβίσουν. Τους δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις και ελευθερίες μας» τονίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά και καλεί στην κινητοποίηση στο Πρωτοδικείο Πειραιά.
 
«Καταδικάζουμε τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, την τρομοκράτηση των εργαζομένων» τονίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και καταγγέλλει «τη νέα προσπάθεια απαγόρευσης της απεργίας στις 10 Ιούνη στα καράβια, από την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές».
 
ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία
 
Την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτηση των εργαζόμενων στα καράβια καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους τόσο στα λιμάνια και τα καράβια αλλά και σε όλους τους κλάδους να σπάσουν το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου, να απεργήσουν μαζικά για να μην περάσουν οι ανατροπές του αιώνα. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
 
«Πριν ακόμα η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα, οι εφοπλιστές ενιαία μέσα από την εργοδοτική τους ένωση, άρχισαν να ξεσαλώνουν. Με αφορμή την Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη, προχώρησαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία όλων των ναυτεργατικών σωματείων.
 
Είναι προκλητικοί! Όλα αυτά τα χρόνια τόσο κατά τη διάρκεια της κρίσης όσο και κατά την τωρινή της πανδημίας έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη, όταν ο εργαζόμενος λαός δεινοπαθεί! Την ίδια στιγμή που μέσα στην πανδημία τσάκιζαν όλα τα πρωτόκολλα Υγείας στοιβάζοντας τον κόσμο σαν σαρδέλες μέσα στα καράβια χωρίς να λογαριάζουν τα μέτρα προστασίας της υγείας, έρχονται να μας κουνήσουν το δάχτυλο για το "πως και αν θα αγωνιζόμαστε" και ως λαγοί να τρέξουν πρώτοι τις αντιδραστικές αλλαγές που επιδιώκει να φέρει η κυβέρνηση.
 
Καταδικάζουμε τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, την τρομοκράτηση των εργαζόμενων! Καλούμε τους εργαζόμενους τόσο στα λιμάνια και τα καράβια αλλά και σε όλους τους κλάδους να σπάσουν το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου, να απεργήσουν μαζικά στις 10 Ιούνη για να μην περάσουν οι ανατροπές του αιώνα! Να παλέψουμε για τη ζωή μας, για τα δικαιώματα μας! Το νομοσχέδιο-έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά! Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Όλες και όλοι στην απεργία στις 10 Ιούνη! Στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στα Προπύλαια! Στον Πειραιά, στην πλ. Καραϊσκάκη στις 10 π.μ.!». 
 
Πηγή: 902.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Οι άστεγοι σε
συνθήκες καύσωνα»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

02 Αυγούστου 2021, 21.45
 Celestyal Cruises: Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα καλοκαιρινά δρομολόγια
Η Celestyal Cruises, βραβευμένη ως η πρώτη επιλογή...
01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 22.27
Συναυλία  της Λαϊκής  Ορχήστρας  «Μίκης Θεοδωράκης» στο Βεάκειο
Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, η...
02 Αυγούστου 2021, 22.12
«Οι άστεγοι σε συνθήκες καύσωνα»
Ο Παναγιώτης Βουτυράκος για τους...
02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...