Δευτέρα, 02 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 18:58

«Γιορτή Ανακύκλωσης και Παραδοσιακών Σπόρων» στο Πέραμα

logoartc_f
Με αθρόα προσέλευση κοινού και με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, υλοποιήθηκαν δύο ιδιαίτερα σημαντικές και ξεχωριστές δράσεις του Δήμου Περάματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, η «Γιορτή Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Συσκευών» και η «Γιορτή των Παραδοσιακών Σπόρων και Φυτών».
 
Οι δύο αυτές δράσεις του Δήμου Περάματος πραγματοποιήθηκαν στο παλαιό Κοιμητήριο της πόλης επί της οδού Αναπαύσεως, σε χώρο ο οποίος έχει αναπλαστεί από την Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου και είναι πια σημείο αναφοράς για την πόλη του Περάματος. Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει αυτόν τον χώρο με τον σεβασμό που του αρμόζει. Υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια έγινε φέτος η Περιφορά του Επιταφίου στο παλαιό Κοιμητήριο της πόλης και στόχος του Δήμου είναι να αποτελεί σύντομα έναν χώρο αναψυχής και περιπάτου για τους κατοίκους του Περάματος. 
 
Στην πρώτη δράση «Γιορτή ανακύκλωσης Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρικών Συσκευών», οι συμμετέχοντες πολίτες έδωσαν για ανακύκλωση τις ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές τους. Το κεντρικό σύνθημα αυτής της δράσης ήταν: «Ανακυκλώνεις ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρονικές συσκευές σήμερα, προστατεύεις το Περιβάλλον αύριο». Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Δήμος Περάματος δρομολογεί μια συνολική διαδικασία διαχείρισης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, έτσι ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης αυτών και παράλληλα να προστατευθεί το περιβάλλον από τις τοξικές ουσίες που περιέχουν οι συσκευές.
 
Η δεύτερη δράση συνδιοργανώθηκε με την «Αυλή των Κηπουρών», μία ομάδα που απαρτίζεται από ανθρώπους με μεράκι και διάθεση προσφοράς και οι οποίοι έχουν ως στόχο τη διάσωση, τη διάδοση και τη διατήρηση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά κι αποτελεί έναν θεσμό πλέον για την πόλη, δόθηκε δωρεάν ένας μεγάλος αριθμός σποροφύτων σε πολίτες.
 
Ο Δήμος Περάματος με την διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων έχει ως στόχο να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση των πολιτών, αλλά και να υπενθυμίσει στους αρμόδιους φορείς πως η πόλη χτυπά ένα καμπανάκι κινδύνου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις επικίνδυνες και οχλούσες δραστηριότητες που την ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες.
 
Είναι απολύτως σαφές πως ο Δήμος Περάματος είναι αντίθετος στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πάγια θέση του Δήμου είναι η αποκεντρωμένη διαχείρισή τους με βάση την αρχή της εγγύτητας. Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, τόσο την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο (2014-2019), όσο και στην παρούσα, έχει λάβει πρωτοβουλίες για τον καλύτεροδυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενωνφορέων, ώστε να βρεθεί μίαλύσηβιώσιμη για το περιβάλλον και τους κατοίκους του ευρύτερουΠειραιά.
 
Τα στερεά και τα υγρά απόβλητα πρέπει να τίθενται υπό επεξεργασία εκεί που παράγονται στο πλαίσιο της χωροταξικής δημοκρατίας, ώστε να αναλάβει κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής τη διαχείριση που της αναλογεί.
 
Στις δράσεις του Δήμου Περάματος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έδωσαν το παρώνο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Θανάσης Λαγουδάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Τριανταφυλλιά Γκλεζάκου-Τσελεκίδου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Μικροέργων κ. Ανδρέας Κουλαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Γιώτα Βοιδονικόλα, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κα Μαργαρίτα Καζάκου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Θεόδωρος Τερζής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χριστόφορος Ντίμερης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δημήτρης Στάθης, εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος, καθώς και πλήθος πολιτών.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...
30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...
01 Αυγούστου 2021, 23.31
Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης προσχολικής ηλικίας
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης...