Δευτέρα, 02 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 29 Μαΐου 2021 20:37

Παρέμβαση Ν. Κασιμάτη για το ΕΠΑ.Λ. Περάματος

logoartc_f
Νίνα Κασιμάτη προς Ν. Κεραμέως: Το ΕΠΑ.Λ. Περάματος ανήκει στους μαθητές του Περάματος και όλου του Πειραιά–Όχι στην «προτυποποίηση» των αποκλεισμών!
 
Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με αίτημα τη μη μετατροπή του ΕΠΑ.Λ. Περάματος σε «πρότυπο», που δρομολογείται εν κρυπτώ και αντίθετα προς τα ψηφίσματα των εκπαιδευτικών του σχολείου, εις βάρος των μαθητών του Περάματος, της Β’ Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, βάσει της υπ’αρίθμ. 236/22-05-2021 ανακοίνωσης της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά.
 
Η Νίνα Κασιμάτη δηλώνει πως η επιχειρούμενη μετατροπή του ΕΠΑ.Λ. Περάματος σε Πρότυπο ΕΠΑ.Λ., μοναδικόγια ολόκληρη την Αττική, θα είναι μια σκληρά ταξική και εκδικητική επιλογή, ενδεδυμένη βεβαίως τον μανδύα της δήθεν«αριστείας» και αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην περιοχή μας και στη χώρα. Στην πραγματικότητα όμως, και σύμφωνα με το δόγμα της νεοφιλελεύθερης  κυβέρνησης Μητσοτάκη – με ιδεολογικό πελταστή της το Υπουργείο Παιδείας – θα προκαλέσει τον αποκλεισμό των μαθητών του Περάματος, της Β’ Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, που σκοπεύουν να φοιτήσουν στο ΕΠΑ.Λ. Περάματος, αφού η εισαγωγή σε αυτό – εφόσον μετατραπεί σε Π.ΕΠΑ.Λ. – θα είναι ανεξάρτητη από τον τόπο διαμονής του υποψήφιου μαθητή, ενώ κριτήριο επιλογής και εγγραφής θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου του Γυμνασίου σε φθίνουσα σειρά μέχρι την κάλυψη των διατιθέμενων(!) θέσεων, όπως ρητά προβλέπεται στο άρθρο 2 της υπ’ αριθμ. ΦΕΚ2180 Β’/ Κ3/58084/25-05-2021 Απόφασης της Υπουργού Παιδείας.
 
Έτσι αναπόφευκτα οι μη επιλεγέντες μαθητές της περιοχής θα οδηγηθούν είτεστην ιδιωτική επαγγελματική εκπαίδευση είτε λόγω βέβαιης οικονομικής αδυναμίας ή δυσκολίας μετάβασης σε ΕΠΑΛ μακριά από το σπίτι τους θα εξωθηθούν εντελώς εκτός επαγγελματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανατρέποντας τον προγραμματισμό της ζωής και της επαγγελματικής προοπτικής τους! Οι εν κρυπτώ και παραβύστωμεθοδεύσεις για τη μετατροπή του ΕΠΑΛ Περάματος σε Π.ΕΠΑ.Λ. θα μας βρουν σκληρά απέναντι μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς και σύσσωμη την τοπική κοινωνία που δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά(!!!) και παλεύει με αξιοπρέπεια για δουλειά, παιδεία, δημοκρατία και πρόοδο όλη της τη ζωή! 
 
Αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά:
 
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 
 
ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Για την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
 
Θέμα: Το ΕΠΑ.Λ. Περάματος ανήκει στους μαθητές του Περάματος και της Β’ Πειραιά – Όχι στην προτυποποίηση των αποκλεισμών
 
Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη καταθέτει Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με αίτημα τη μη μετατροπή του ΕΠΑ.Λ. Περάματος σε πρότυπο εν κρυπτώ και εις βάρος των μαθητών του Περάματος και ευρύτερα της Β’ Πειραιά, βάσει της υπ’αρίθμ. 236/22-05-2021 ανακοίνωσης της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά.
 
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση καταγγέλλει πως από διάφορες πηγές υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ.  Περάματος μεθοδεύει τη μετατροπή του σχολείου σε Πρότυπο, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως αυτή έχει εκφραστεί αρχικά σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και στη συνέχεια σε σχετικό ψήφισμα.
 
Η Ε.Λ.Μ.Ε. έχει ήδη τοποθετηθεί σχετικά με τα Πρότυπα/Πειραματικά σχολεία (ανακοίνωση αρ.πρ213/28-03-2021).
 
Η Ένωση προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτεί την εν κρυπτώ μετατροπή του σχολείου σε Πρότυπο, εν αγνοία και παρά την αντίθετη γνώμη των εκπαιδευτικών του σχολείου.
 
Επίσης, όπως σημειώνεται, δεν έχει υπάρξει σχετική θετική εισήγηση, ούτε από τη ΔΙΔΕ Πειραιά, ούτε από τον Δήμο Περάματος.
 
Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη προωθεί στο Υπουργείο Παιδείας την ανακοίνωση και τα αιτήματα του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά και καλεί την Υπουργό για την απάντηση, τις ενέργειες  και τη σχετική ενημέρωση.                                                           
 
Η καταθέτουσα Βουλευτής
Κασιμάτη Νίνα
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...
30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...
01 Αυγούστου 2021, 23.31
Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης προσχολικής ηλικίας
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης...