Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 18:40

Η Ρένα Δούρου σε Μικρολίμανο και Αγ. Διονύσιο

logoartc_f
Δύο μεγάλης και υπερτοπικής σημασίας αναπλάσεις επισκέφθηκαν η Ρένα Δούρου και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης στον Δήμο του Πειραιά. Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (Μικρολίμανο), για την εξέλιξη της οποίας συζήτησαν με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μώραλη καθώς και τη μεγάλη αστική ανάπλαση 470 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου (προϋπολογισμού 15 εκ.). 
 
Πρόκειται για κρίσιμης σημασίας έργα για τον Πειραιά και όχι μόνο, στα οποία η συμβολή της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής ήταν καθοριστική. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο Μικρολίμανο, μετά από την αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ να κατεδαφιστούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές, η Περιφέρεια ενέγραψε στον προϋπολογισμό της 5.5 εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο της μελέτης του Δήμου Πειραιά, και στη συνέχεια υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον οικείο Δήμο  για την ανάπλαση της περιοχής, ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών και της πόλης, που θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός νέου  δημόσιου και προσβάσιμου χώρου για τους πολίτες. 
 
Σε ό,τι αφορά στην αστική ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, αυτή συνιστά μια ακόμη επιλογή στρατηγικής σημασίας που ήλθε να προστεθεί στις αναπλάσεις μεγάλης κλίμακας που σχεδιάστηκαν και συναποφασίστηκαν από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους δήμους Α' και Β' Πειραιά (Λιπάσματα, Αγ. Διονύσης, Μικρολίμανο, πάρκο στις Φυλακές Κορυδαλλού, Νεκροταφείο Νεάπολης Νίκαια, Καστράκι, ΣΕΦ 270 στρέμματα). Η στρατηγική αυτή επιλογή σφραγίστηκε με την χρηματοδότηση με 50 εκατομμύρια ευρώ, 10 έργων μεγάλης κλίμακας. Στόχος η ανασυγκρότηση μιας περιοχής που ιστορικά καταγράφηκε ως η περιοχή με τη μικρότερη αναλογία σε πράσινο και ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους και με τη μεγαλύτερη εγκατάλειψη από τις κυβερνήσεις της παράταξης που ανήκει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επιχείρησε, με την ανάληψη των καθηκόντων του, να οικειοποιηθεί ένα έργο για το οποίο δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε.  
 
Η ανάπλαση του Αγ. Διονύσίου είναι έργο που η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ενέγραψε, το 2017, στον Προϋπολογισμό της και στο Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων, διασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του, από ίδιους πόρους, με 15 εκατομμύρια ευρώ. Στις αρχές του 2018, η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε με τον Δήμο Πειραιά Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου στη βάση της μελέτης του Δήμου. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία σε συνεργασία με το Δήμο εργάστηκαν για την ωρίμανση του έργου και τη δημοπράτησή του μέχρι και την ανάδειξη του προσωρινού ανάδοχου του έργου, που έγινε το Μάιο του 2019. Σήμερα το έργο εξελίσσεται και η Δύναμη Ζωής στηρίζει όλες τις αναγκαίες διορθώσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί  η εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή. Η μεγάλη ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου υπηρετεί την ανάγκη να αναγεννηθεί η πρώην βιομηχανική ζώνη, με την παράλληλη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάταξη του συνόλου της περιοχής. 
 
“Στόχος μας ήταν και παραμένει μια παρεμβατική Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, είτε βρίσκεται στη Διοίκηση είτε στην Αντιπολίτευση. Ως Διοίκηση της σημαντικότερης Περιφέρειας του τόπου, οικοδομήσαμε ένα νέο υπόδειγμα. Σε συνεργασία με τους δήμους, όπως τον Δήμο Πειραιά, παλέψαμε για τη δημιουργία και την αναβάθμιση ελεύθερων, δημόσιων, προσβάσιμων χώρων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συμβάλλαμε στην αποκατάσταση της κοινωνικής και πολεοδομικής λειτουργίας της ευρύτερης περιοχής, στην αποκατάσταση της σχέσης με το θαλάσσιο μέτωπο, γιατί θέλαμε και καταφέραμε να αποδώσουμε στην πόλη αναβαθμισμένους, λειτουργικά και αισθητικά, δημόσιους, κοινόχρηστους χώρους, για όλους τους πολίτες”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου.
 
Στην επίσκεψη μετείχαν : ο Βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Δρίτσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, επικεφαλής της παράταξης “Πειραιάς για Όλους”, Νίκος Μπελαβίλας, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Κ. Λογοθέτη και Β. Λάσκαρη, οι Δημοτικές Σύμβουλοι Πειραιά Β. Μελά και Λία Δρίτσα – Αποστόλου, ο Διαμερισματικός Σύμβουλος Πειραιά, Γ. Βαρκαρόλης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρ. Λαμπρίδης, το μέλος της ΚΠΕ και μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρ. Φωτιάδης καθώς και στελέχη της παράταξης “Πειραιάς για Όλους”.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...
28 Ιουλίου 2021, 20.01
ΠΕΝΕΝ: Πρόκληση και κοροϊδία …
«Εξευτελιστική και εξοργιστική για...

Πειραιάς

27 Ιουλίου 2021, 18.43
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο...
27 Ιουλίου 2021, 00.00
Στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας»
Του Νίκου Μπελαβίλα   Το...
26 Ιουλίου 2021, 16.26
 ΣΥΡΙΖΑ: Καμπάνια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της...