Δευτέρα, 02 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 18:02

Να αντισταθούμε σε αυτούς που θέλουν να μας ...προσαρμόσουν

damanaki ixthok1
Ως πολύ λογικό και πολύ θετικό, χαρακτήρισε  το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας  παράλληλα για την αναγκαιότητα τήρησης μέτρων προστασίας, μια και το πρόβλημα παραμένει και καταγράφεται καθημερινά είτε με τον αριθμό των θανόντων είτε με τα μεγάλα ποσοστά νοσηλευομένων λόγω covid-19 στα νοσoκομεία.
 
Στη συνέντευξή του στο ACTION 24 ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως τα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης ή τα θέματα της πανδημίας δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Προϋποθέτουν μια υπεύθυνη στάση που να αποβλέπει στην επίλυση προβλημάτων, όπως την ενίσχυση των νοσοκομειακών υποδομών ή την επιτάχυνση των εμβολιασμών και όχι την «ανέμελη» στάση παραγόντων του κυβερνητικού επιτελείου που χρησιμοποιώντας την πανδημία, όπως  χαρακτηριστικά τόνισε, επιφέρουν λογικές «διαπαιδαγώγησης μέσω sms”, που θυμίζουν καταστάσεις που έχει περιγράψει σε κείμενά του ο Τζωρτζ  Όργουελ.
 
Στη συνέχεια κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη να διαβάσουν τι μας διδάσκει η πολιτική ιστορία για τους «κολασμένους  Μάηδες», που ξεκινώντας από πολύ παλιά συναντώνται με τον γαλλικό Μάη του ΄68, υπενθυμίζοντας πως «όποιος τέτοια περίοδο, πάει να ανοίξει τέτοια ζητήματα, έχει συγκεκριμένο πολιτικό μέλλον». Ο Τρ. Αλεξιάδης κατάγγειλε τις αντεργατικές ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση μέσω νομοσχεδίου, μίλησε για καθολική αντίδραση που συναντά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και προέβλεψε πως «η σημερινή συγκέντρωση και η μάχη που πρόκειται να δοθεί ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο θα είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην κυβερνητική κατρακύλα, με την αδυναμία της να πείσει ακόμη και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ότι αυτά που φέρνει είναι προς όφελος των εργαζομένων, αδύναμη να τεκμηριώσει για ποιο λόγο πρέπει να μειώσει τα εργατικά δικαιώματα στην ήδη υπάρχουσα εργασιακή ζούγκλα». 
 
Στην προσπάθεια εξωραϊσμού του κυβερνητικού νομοθετικού εκτρώματος, από τον παριστάμενο κυβερνητικό σχολιαστή ο Τρ. Αλεξιάδης απηύθυνε το ξεκάθαρο ερώτημα αν μέσω των ρυθμίσεων που φέρνει η κυβέρνηση «τα εργασιακά δικαιώματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε ισχύ, μειώνονται ή αυξάνονται;», για να υπάρξει η προφανής και σαφέστατη παραδοχή από τον παριστάμενο κυβερνητικό βουλευτή  πως «τα εργασιακά δικαιώματα προσαρμόζονται στην Ευρώπη του 2021 και στις  ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στην αγορά εργασίας».
 
Ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως με αφορμή την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου έφτασε η ώρα να συζητηθεί εντός και εκτός Βουλής, καθώς και να γίνει η σύγκριση με το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πως υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα, σε σχέση με το τι κάνει τώρα η ΝΔ. 
 
Κλείνοντας, προέβλεψε πως δεν θα υπάρξει ούτε ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος Ομοσπονδίας που να στηρίξει το νομοσχέδιο, ενώ κάλεσε τον κυβερνητικό βουλευτή να μην εκτίθεται μιλώντας περί «προσαρμογής», γιατί ακόμα και στελέχη της ΝΔ μιλούν ξεκάθαρα περί μείωσης των εργατικών δικαιωμάτων.
 
Δείτε το video : https://youtu.be/s2kiI5Mrxz4
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...
30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...
01 Αυγούστου 2021, 23.31
Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης προσχολικής ηλικίας
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης...