Τετάρτη, 04 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021 17:57

Καθολική η συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία

logoartc_f
Με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα και εξελίσσεται η 24ωρη Πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.
 
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ: 
 
Με την συμμετοχή τους οι Ναυτεργάτες τιμώντας τις καλύτερες παραδόσεις του αγωνιστικού ταξικού σ.κ έδωσαν την δική τους συντριπτική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και στις αθλιότητες της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ η οποία για άλλη μια φορά αποδεικνύει τον υπονομευτικό της ρόλο στα εργατικά προβλήματα με την στήριξη που παρέχει στην ενορχηστρωμένη επίθεση κυβέρνησης  - κεφαλαίου.
 
Στις περιοδείες - συσκέψεις και εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η ΠΕΝΕΝ όλες τις τελευταίες ημέρες αναδείχθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα της περιόδου που αφορούν την εργατική τάξη και τον Ναυτεργατικό μας κόσμο.
 
Ήρθε στο προσκήνιο η νέα κυβερνητική επίθεση που έχει βάλει πλώρη να χτυπήσει αδίστακτα τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα με κορυφαίο το 8ωρο και το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας.
 
Η κυβέρνηση οραματίζεται ένα νέο εργασιακό μοντέλο το οποίο θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων επιδιώκει για άλλη μια φορά να φορτώσει στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων τις συνέπειες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης και για να το πετύχει αυτό βάζει νέους αντιδραστικούς φραγμούς και εμπόδια στην άσκηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
 
Επιχειρεί την επόμενη μέρα από την έξοδό μας από την πανδημία να προσφέρει και να εξασφαλίσει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο ώστε οι επενδύσεις του να γίνουν ακόμη πιο κερδοφόρες!
 
Προϋπόθεση για αυτό είναι ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στις εργατικές κατακτήσεις που έχουν περισωθεί από την μνημονιακή επέλαση των προηγούμενων χρόνων. 
 
Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες τα αγωνιστικά συνδικάτα καλούνται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση, στην μαζική κινητοποίηση και στην επιβαλλόμενη αντίσταση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου.
 
Με παρακαταθήκη την σημερινή απεργία δίνουμε την μάχη για ένα πανεργατικό ξεσηκωμό ο οποίος είναι μονόδρομος για να αποτραπούν οι θανάσιμες ανατροπές που βρίσκονται στην φαρέτρα της κυβέρνησης και των αφεντικών της.
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να απαντήσουμε και στην κλιμάκωση της επίθεσης που σημειώνεται στα Ναυτεργατικά δικαιώματα για τα οποία κυβέρνηση - ΥΕΝ - εφοπλιστές μεθοδεύουν την κατάργηση των συμβάσεων, το στραπατσάρισμα των εργασιακών μας σχέσεων και την διαιώνιση των περικοπών αλλά και των καθυστερήσεων στα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση εκφράστηκε για άλλη μια φορά στην συγκέντρωση που έγινε στο πλοίο "Φαιστός Παλλάς" η ξεκάθαρη θέση της ΠΕΝΕΝ για το αγωνιστικό σχέδιο δράσης μπροστά στο επικείμενο νομοθετικό ανοσιούργημα της κυβέρνησης για το χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.
 
Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κάλεσε τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.  
 
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Οι άστεγοι σε
συνθήκες καύσωνα»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

02 Αυγούστου 2021, 21.45
 Celestyal Cruises: Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα καλοκαιρινά δρομολόγια
Η Celestyal Cruises, βραβευμένη ως η πρώτη επιλογή...
01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 22.27
Συναυλία  της Λαϊκής  Ορχήστρας  «Μίκης Θεοδωράκης» στο Βεάκειο
Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, η...
02 Αυγούστου 2021, 22.12
«Οι άστεγοι σε συνθήκες καύσωνα»
Ο Παναγιώτης Βουτυράκος για τους...
02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...