Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2021 11:14

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Ημέρα τιμής και αγώνων

logoartc_f
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά, και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά, το Σάββατο 1η Μαΐου 2021, με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων Εργατών στο Πασαλιμάνι και με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής προστασίας:
 
"Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης του αγώνα των εργατών στο Σικάγο του 1886, αλλά και των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι μάχονται για κοινωνική δικαιοσύνη, εργασιακά δικαιώματα και δημοκρατία. 
Για τη χώρα μας η 1η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της θυσίας των 200 Ελλήνων κομμουνιστών που εκτελέστηκαν από τους ναζί την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή. 
 
Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού συμπίπτει χρονικά με το πιο βάρβαρο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εργαλειοποιεί πλήρως τις δύσκολες αυτές συνθήκες προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Η κυβέρνηση με τις αντεργατικές ρυθμίσεις της θέλει να μας γυρίσει 135 χρόνια πίσω, καταργώντας το 8ωρο, θεσμοθετώντας απλήρωτες υπερωρίες, αυξάνοντας το ετήσιο όριο υπερωριακής απασχόλησης, προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις αντί των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και απελευθερώνοντας τις καταχρηστικές απολύσεις.
 
Παράλληλα, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση κηρύσσει τον πόλεμο στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με τον περιορισμό της απεργίας, την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και την περαιτέρω υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). 
 
Ο αγώνας για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για ισχυρό δημόσιο σύστημα Υγείας, για βελτίωση της δημόσιας Παιδείας και για αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος που θα παρέχει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους και όλες, θα είναι νικηφόρος. 
 
Στη μεγάλη απεργία της 6ης Μαΐου ο κόσμος της εργασίας και οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας θα δώσουν δυναμική απάντηση στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να διαλύσει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. 
 
Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας αφαιρέσει όλα όσα με αίμα και θυσίες κερδήθηκαν". 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα προεκλογικά ψέματα της
ΝΔ…» 
 
« Η κυβέρνηση παραβιάζει 
τους κανόνες κοινοβουλευτικής  
διαφάνειας» 
 
 
«Τα χειροκροτήματα δεν
είναι αρκετά»
 

Τι γίνεται με τα ελαττωματικά
Self Tests;
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Να Μου Γελλάς: Το στέκι
που έχεις μαζί σου παντού

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

Ναυτιλία

30 Απριλίου 2021, 00.00
«Πάνω από 230.000 Ναυτεργάτες εγκλωβισμένοι λόγω Covid-19»
Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη...
30 Απριλίου 2021, 00.00
Norwegian Cruise: Επανεκκίνηση  δρομολογίων σε Μεσόγειο και ελληνικά νησιά
Από τις 25 Ιουλίου το Norwegian Jade θα ταξιδεύει...

Πειραιάς

14 Μαΐου 2021, 16.13
Γ. Πλακιωτάκης: Αύξηση πληρότητας των πλοίων από σήμερα
Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από...
13 Μαΐου 2021, 21.35
48ωρη απεργία προτείνει η ΠΕΝΕΝ
Απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Ποιά πρέπει να...