Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 00:00

Ο.Λ.Ε: Ενεργειακή αναβάθμιση Ν. Περάμου και Πάχης Μεγάρων

Νέα εκσυγχρονισμένη εικόνα απέκτησε το παραλιακό μέτωπο στη Νέα Πέραμο και την Πάχη Μεγάρων μετά τις τεχνικές εργασίες αλλαγής στον ηλεκτροφωτισμό, που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ στη Χερσαία Ζώνη των Λιμένων (ΧΖΛ) της περιοχής, αρμοδιότητάς του.
 
Ειδικότερα, ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ αντικατέστησε, με ιδίαν δαπάνη, όλους τους παλαιού τύπου λαμπτήρες στους στύλους ηλεκτροδότησης με σύγχρονα φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED, συμπεριλαμβανομένων και των βραχιόνων αντιστήριξης τους, όπως επίσης και των μεταλλικών ιστών λόγω εκτεταμένης φθοράς, με στόχο την ασφαλέστερη διέλευση πεζών και οχημάτων, την ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής και την εξοικονόμηση ενέργειας.
 
Το έργο υλοποιήθηκε κατόπιν σχετικής απόφασης του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολου Καμαρινάκη και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό τεχνικών εργασιών για την βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων της περιοχής και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες τους.
   
O Προέδρος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Γ. Κουμπέτσος δήλωσε σχετικά με τα έργα αναβάθμισης του φωτισμού στους λιμένες Νέας Περάμου και Πάχης: "Μετά από ενάμιση χρόνο χρηστής και μεθοδικής Διοίκησης του Οργανισμού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιούμε έργα ουσίας προκειμένου να αναβαθμίσουμε τους χώρους ευθύνης μας. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την τοπική κοινωνία της Νέας Περάμου και της Πάχης και είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε κάνει σπουδαία βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η αναβάθμιση του φωτισμού στα λιμάνια με νέα σύγχρονα συστήματα Led, είναι μία αρχή και προσπαθούμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε οι κάτοικοι και οι πολυάριθμοι επισκέπτες να απολαμβάνουν πανέμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς σαν κι αυτούς".
 
Συγκεκριμένα, έγιναν οι εξής τεχνικές εργασίες:
 
- Στον Λιμένα Νέας Περάμου αποξηλώθηκαν τα 76 παλαιά φωτιστικά σώματα και αντικαταστάθηκαν όλα με νέους σύγχρονους φωτιστικούς λαμπτήρες τύπου Led, τοποθετήθηκαν 60 νέοι βραχίονες στήριξης και προστέθηκαν ακόμα 2 νέοι ανοξείδωτοι μεταλλικοί ιστοί ηλεκτροφωτισμού.
 
- Στον Λιμένα Πάχης Μεγάρων αποξηλώθηκαν τα 39 παλαιά φωτιστικα σώματα και αντικαταστάθηκαν όλα με νέα σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου Led, τα οποία τοποθετήθηκαν σε νέους βραχίονες στήριξης. Επίσης καθαιρέθηκαν λόγω φθοράς 14 τσιμεντένιοι στύλοι ηλεκτροφωτισμού και στη θέση τους τοποθετήθηκαν σύγχρονοι ανοξείδωτοι μεταλλικοί ιστοί.
 
Τα φωτιστικά σώματα τύπου LED είναι στο σύνολό τους κατάλληλα για οδοφωτισμό και για χρήση σε περιβάλλον λιμένων, το σχήμα και οι διαστάσεις τους εναρμονίζονται με τον χαρακτήρα του αστικού περιβάλλοντος, εξασφαλίζουν καλύτερο φωτισμό, ελαχιστοποιούν το κόστος συντήρησης και αντικατάστασης τους και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.
 
Το έργο περατώθηκε υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, στο πλαίσιο μελέτης για τον εκσυγχρονισμό της Χερσαίας Ζώνης των Λιμένων της Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων.

alt

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Οι πολίτες και τα 
νοικοκυριά της Β´ Πειραιά 
στο στόχαστρο της Κυβέρνησης»
 
Αυξήσεις «φωτιά» στις
αντικειμενικές σε Κερατσίνι
και Δραπετσώνα
 
Απεβίωσε η δημοσιογράφος
Σοφία Αδαμίδου

«Ανυπότακτος Κορυδαλλός»:
Εναλλαγή αιρετών 
 
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η έκθεση ζωγραφικής και
γλυπτικής της Λιάνας Καρρά
στο Antica cafe

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

12 Ιουνίου 2021, 19.40
Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με τον Γιάννη Πλακιωτάκη
Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας...
11 Ιουνίου 2021, 20.22
“Bravo Sustainability Week 2021”
Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε στην Εβδομάδα...
09 Ιουνίου 2021, 23.52
Γ.Σ.Ε.Ε.: Ράπισμα στη δημοκρατία από τους εφοπλιστές
Ανακοίνωση της Γ.Σ.Ε.Ε. για την...

Πειραιάς