Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 14:21

Το σχέδιο Βορίδη ανατρέπει την ισοτιμία της ψήφου των πολιτών

logoartc_f
Την έντονη και πλήρη αντίθεση μας στο νέο σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών εκφράσαμε μέσω του δημοτικού συμβούλου μας Γ. Περσίδη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κορυδαλλού, καλώντας την δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και συμβούλους να τοποθετηθούν ενώ καταθέσαμε και σχετικό ψήφισμα.
 
Δυστυχώς, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορυδαλλού είναι από τους λίγους δήμους οι οποίοι ούτε συζήτησαν ούτε τοποθετήθηκαν δημόσια για τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αρκούμενοι σε ρόλο παρατηρητή των εξελίξεων.
 
Το σχέδιο νόμου Βορίδη στρέφεται κατά της ισοτιμίας της ψήφου των πολιτών, καταστρατηγεί βάναυσα τη δημοκρατική λειτουργία των Αυτοδιοικητικών θεσμών, οδηγεί σε προσωποκεντρικούς και ευνοιοκρατικούς μηχανισμούς και διαμορφώνει ένα υπερσυγκεντρωτικό και υπερενισχυμένο πλειοψηφικό σύστημα εκλογής, που όμοιό του δε γνώρισε η χώρα σε Αυτοδιοικητικές εκλογές.
 
Η εκλογή Περιφερειάρχη ή Δημάρχου με ποσοστό 43% και με δώρο το 60% των εδρών του Περιφερειακού ή Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, χωρίς την πολιτική νομιμοποίηση της πλειοψηφίας (50% +1) του εκλογικού σώματος σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων του Περιφερειακού ή Δημοτικού Συμβουλίου και το όριο –“κόφτη” του 3% για την είσοδο μιας παράταξης στα Αυτοδιοικητικά Συμβούλια αποτελούν μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική επιχείρηση στρέβλωσης της λαϊκής βούλησης και ετυμηγορίας, οδηγούν στην υποεκπροσώπηση κοινωνικών ομάδων και κατηγοριών, κατατείνουν σε υπερσυγκεντρωτικά συστήματα διοίκησης με υπερεξουσίες Περιφερειαρχών και Δημάρχων, στεγανοποιούν τα δημοτικά συμβούλια από την παρέμβαση και συμμετοχή των πολιτών.
 
Όλο το αντιμεταρρυθμιστικό αφήγημα της κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση από τις καταιγιστικές τροπολογίες Θεοδωρικάκου έως και το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο Βορίδη, επιχειρεί ένα καίριο πλήγμα στους βασικούς πυλώνες ύπαρξης και λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, τη Δημοκρατία και τη Συμμετοχή.
 
Η Ριζοσπαστική Προοδευτική Δημοτική Κίνηση «Ανυπότακτος Κορυδαλλός» τάσσεται σταθερά υπέρ της δημοκρατικής λειτουργίας των Αυτοδιοικητικών θεσμών, την ενίσχυση της αυθεντικής εκλογικής εκπροσώπησης και συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε υπέρ της απλής ανόθευτης αναλογικής και των Αυτοδιοικητικών εκλογών ενός γύρου, ως το μοναδικό δίκαιο σύστημα στην εκλογή Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών και ταυτόχρονα διεκδικούμε τη μεταφορά πόρων και την αυτοτέλεια στην Αυτοδιοίκηση ως ένα από τα ελάχιστα όπλα που διαθέτουμε για την οικονομική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση και την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου για την ευημερία των τοπικών κοινωνιών μέσα στις συνθήκες της παρατεινόμενης κρίσης.
 
--
Στοιχεία Επικοινωνίας
________________________________________
anypotaktos-korydallos.weebly.com
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
https://www.facebook.com/anypotaktos.korydallos
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

"Διεκδικούμε να μην χαθεί
η θέση του Δήμου Πειραιά
στο Δ.Σ. του ΟΛΠ"
  
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ.
Μανωλάκου στη Σαλαμίνα 
 
«Έχουν πάρει διαζύγιο με
την αλήθεια…»

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος
Παπαϊωάννου
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
Πυρά Γ. Ραγκούση για την εκχώρηση 16% του ΟΛΠ στην COSCO
«Για κυβερνητικό έγκλημα κατά της...
23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.29
 Η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου στον Άδωνη Γεωργιάδη
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με...
22 Σεπτεμβρίου 2021, 22.30
«Έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια…»
Σημαντικά σημεία της ομιλίας του Τρ....

Ναυτιλία

22 Σεπτεμβρίου 2021, 22.24
 Συνάντηση ΠΝΟ με Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής...

Πειραιάς

23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.42
Δήλωση Νίκου Μπελαβίλα   Ο Δήμος...
23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.33
«ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στον Πειραιά
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού...
22 Σεπτεμβρίου 2021, 15.19
Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Παπαϊωάννου
Η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς για Όλους»...