Δευτέρα, 02 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 20:10

«Η σύγκρουση για το εργασιακό, αφετηρία πολιτικής αλλαγής»

logoartc_f
«Την αμηχανία της κυβέρνησης απέναντι στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήρθε να εντείνει η παρουσίαση των προτάσεων για μια βιώσιμη οικονομία από τον Αλέξη Τσίπρα, με την τιμητική παρουσία φορέων από τις παραγωγικές τάξεις, με αποτέλεσμα η αντίδρασή της, που μέχρι τώρα ήταν η συστηματική άρνηση διαλόγου για οποιοδήποτε ζήτημα, να είναι μια προσπάθεια παραπληροφόρησης και πυροδότησης πυροτεχνημάτων», δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Κανάλι Ένα» του Πειραιά, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν.  τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.      
 
Η μοναδική κυβέρνηση που παρόλο που παρέλαβε ένα τεράστιο αποθεματικό, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να χειροτερεύσει τους ρυθμούς που έτρεχε η οικονομία, δεν είναι δυνατόν να κουνάει το δάχτυλο. Πετούν νούμερα στον αέρα σχετικά με την κοστολόγηση του προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς να απαντούν στα καίρια ερωτήματα που έχουμε θέσει. «Ποιός οδήγησε τη χώρα στην οικονομική κρίση και την καταστροφή; Τι αποθεματικό παρέδωσε το 2015 στο ΣΥΡΙΖΑ  και τι αποθεματικό παρέλαβε;  Η ουσία  είναι ότι εμείς καταθέσαμε μία βαρυσήμαντη πολιτική πρόταση και η ΝΔ μη μπορώντας να απαντήσει επί της ουσίας στην πρόταση, πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Εμείς έχουμε μάθει να δίνουμε τον αγώνα μέσα στο γήπεδο, ούτε με στημένες διαιτησίες, ούτε πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα. Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών, μια συρραφή κειμένων διαφόρων συντακτών, βρίθει αντιφάσεων, μας κατηγορεί ότι προτείνουμε κούρεμα χρεών, ενώ έχουμε ήδη διατάξεις που προβλέπουν το κούρεμα, μας κατηγορούν ότι προτείνουμε 120 δόσεις, ενώ έχουμε διατάξεις που προβλέπουν 240 δόσεις. Ας σοβαρευτούν επιτέλους και ας κάνουν στοιχειώδη πολιτικό διάλογο με επιχειρήματα. Αφού τους αρέσει η κοστολόγηση και έχουν υπουργεία στα χέρια τους τώρα που έκλεισε το 2020, θα μας πουν πως έριξαν τον προϋπολογισμό έξω, πάνω από 20 δις;».
 
Στην ερώτηση περί ψήφου των ομογενών και την προσπάθεια παραπληροφόρησης για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συγκεκριμένους βουλευτές Επικρατείας, εκλεγμένους με τη ψήφο των ομογενών κατά συγκεκριμένες περιοχές και κάλεσε τη ΝΔ να την υιοθετήσει «αφού είναι τόσο σίγουρη για τις εκλογές». Ο σχεδιασμός της ΝΔ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, αφού χρειάζεται πάνω από 200 ψήφους και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση πολύ γρήγορα αθετεί μια συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των κομμάτων μέσα στη Βουλή.              
 
Στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στη συστηματική παραβίαση στοιχειωδών μέτρων διαφάνειας και αντικειμενικής λειτουργίας του δημοσίου από μεριάς της κυβέρνησης και στη σωρεία καταγγελιών και αποκαλύψεων, από όλους τους πολιτικούς φορείς,  για φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς, που άπτονται μέχρι θεμάτων παραβίασης της νομοθεσίας σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.
 
Χαρακτήρισε μεγάλη πολιτική σύγκρουση, την αντιπαράθεση στην επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά δικαιώματα που θα αποτελέσει την « έναρξη πολιτικών διεργασιών που θα φέρουν πιο γρήγορα τις αναγκαίες λύσεις. Θα είναι μια μεγάλη πολιτική σύγκρουση. Εμείς μαζί με την κοινωνία, μαζί με τα συνδικάτα, με τους εργαζόμενους θα δώσουμε τον αγώνα. Ας πείσει η ΝΔ τους εργαζόμενους ότι αυτές είναι οι αναγκαίες ρυθμίσεις και πρέπει να γίνουν. Εμείς θα παλέψουμε μαζί με την κοινωνία και τους εργαζόμενους για να μην γίνουν πράξη όσα επιβουλεύονται οι φιλελεύθεροι οδοστρωτήρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν αυτά τα μέτρα».
 
Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην κατάθεση στη Βουλή, εκ μέρους του, Αναφοράς προς το Υπουργείο Παιδείας, λαμβάνοντας υπ΄ όψη την επανυποβληθείσα πρόταση του
Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, σχετικά με την εισαγωγή οικονομικού μαθήματος στο Γενικό Λύκειο. Κατήγγειλε  την απουσία απάντησης εκ μέρους του Υπουργείου, μιλώντας παράλληλα για  την αναγκαιότητα της οικονομικής γνώσης στους νέους μιας χώρας με τόσο ψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς.
 
Ακούστε το ηχητικό :
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...
30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...
01 Αυγούστου 2021, 23.31
Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης προσχολικής ηλικίας
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης...