Δευτέρα, 02 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 20:39

«Στο πλευρό των ανθρώπων των Λαϊκών Αγορών»

logoartc_f
Με αφορμή το νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές που προωθεί η Κυβέρνηση και το οποίο μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες σε βάρος της λειτουργίας του θεσμού και σε βάρος των καταναλωτών, η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, Ρένα Δούρου, παρατήρησε: “Σήμερα, όπως χθες, όπως πάντα στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Λαϊκών που διεκδικούν τον εκσυγχρονισμό, τη διαφάνεια, τους ελέγχους, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας, προς όφελος των πολιτών που αποδεικνύουν μαζικά, στην Αττική και σε όλη τη χώρα, την εμπιστοσύνη τους στο θεσμό.
 
Η στήριξη των Λαϊκών, των Λαϊκών μας, των ανθρώπων τους, δεν είναι υπόθεση μίας Περιφερειακής Παράταξης ή ενός προσώπου. Οφείλει να είναι κοινή υπόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Καλούμε άμεσα τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να στηρίξει το θεσμό, διεκδικώντας από την πολιτικά ομογάλακτη Κυβέρνηση την αποδοχή των αιτημάτων των εκπροσώπων των Λαϊκών Αγορών. Το 'βλέπε, άκου, σώπα' δεν μπορεί να είναι η πυξίδα και στην Περιφέρεια Αττικής όταν χειμάζονται τα νοικοκυριά.” 
 
Υπενθυμίζεται ότι σταθερή στρατηγική της Δύναμης Ζωής, είτε ως Διοίκηση είτε σήμερα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ήταν και είναι η αποτελεσματική άσκηση κοινωνικής πολιτικής, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες για την κοινωνία. Ως Διοίκηση η Δύναμη Ζωής εφάρμοσε προγράμματα όπως τα κουπόνια των λαϊκών αγορών για τη διάθεση ειδών που πωλούνται σε αυτές. Ένα πρόγραμμα που η Δύναμη Ζωής εκπόνησε μαζί με τους ανθρώπους των Λαϊκών Αγορών για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και που πλέον αποτελούν σημείο αναφοράς και για άλλες Περιφέρειες.
 
Ένα πρόγραμμα αποτέλεσμα της πεποίθησής μας για τον κρίσιμο ρόλο των Λαϊκών Αγορών στη στήριξη των νοικοκυριών της πατρίδας μας, στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, στη στήριξη της αγροτικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χρέος να στηρίζει και να προωθεί τις Λαϊκές Αγορές και τους ανθρώπους τους. Έτσι, εμείς από την πλευρά μας, με την εναλλακτική, πλήρως κοστολογημένη και τεκμηριωμένη, πρόταση για τον προϋπολογισμό ('κορωνοπροϋπολογισμό') που καταθέσαμε και φέτος, προτείναμε, μεταξύ των άλλων, νέο κατεπείγον πρόγραμμα για 5.000 ευάλωτα νοικοκυριά σε πρώτη φάση καθώς και την αναβάθμιση της λειτουργίας του προγράμματος διαχείρισης των κουπονιών Λαϊκών Αγορών  με ηλεκτρονικές διαδικασίες. 
 
Η Διοίκηση της Περιφέρειας κωφεύει. Έχει εγκαταλείψει τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών αφού δεν ασκεί εν τοις πράγμασι τις αρμοδιότητες της εποπτείας και διοίκησης των Λαϊκών Αγορών, κυρίως λόγω της πρωτοφανούς υποστελέχωσης της αρμόδιας Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εν λόγω Διεύθυνση έμεινε με 25 επόπτες που καλούνται υπό δύσκολες συνθήκες να ελέγξουν 300 περίπου Λαϊκές Αγορές που γίνονται την εβδομάδα στην Αττική!
 
Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει ένα αμιγώς βιοποριστικό επάγγελμα που προστατεύεται από την νομοθεσία, 90 χρόνια τώρα. Να στηρίξει τους βιοπαλαιστές  που χτίσανε όλα αυτά τα χρόνια με τον καθημερινό τους ιδρώτα έναν πάγκο και μια σταθερή πελατεία, στις λαϊκές κυρίως συνοικίες, που τους εμπιστεύεται χρόνια τώρα τη διατροφή τους, αναζητώντας καλύτερες τιμές από αυτές των πολυεθνικών και των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων. Να μην χειροτερεύσει η θέση των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών και των παραγωγών και στο τέλος να μην απαξιωθεί η τσέπη των καταναλωτών στις λαϊκές συνοικίες. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
 
www.RenaDourouDynata.gr
www.RenaDourou.gr
www.DinamiZois.gr
Fb: www.facebook.com/renaperifereia/
Twitter: @RenaDourou
Instagram: @rena.dourou
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...
30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...
01 Αυγούστου 2021, 23.31
Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης προσχολικής ηλικίας
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης...