Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 18:50

Εκδήλωση-Διαμαρτυρία για το Παλατάκι

logoartc_f
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης "Ανταρσία στο Λιμάνι":
 
Ο Δήμαρχος Μώραλης και ο Υφυπουργός Κατσαφάδος βαφτίζουν "δωρεά", " παραχώρηση" και " εταιρική κοινωνική ευθύνη" της Cosco την καταπάτηση της δημοτικής περιουσίας.
 
Με πανηγυρισμούς στα κανάλια που συνοδεύτηκαν από συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους Κινέζους ιδιοκτήτες του ΟΛΠ, ο δήμαρχος Πειραιά και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Cosco θα κατασκευάσει "πρότυπο πάρκο, παιδική χαρά και ποδηλατοδρόμιο" 10 στρεμμάτων στο Παλατάκι, μέσα στην έκταση των 140 στρεμμάτων που ανήκει στο Δήμο Πειραιά. Έτσι, η Δημοτική Αρχή, αντί να διεκδικήσει με όλα τα μέσα, όπως οφείλει, την απόδοση ολόκληρης της έκτασης στο Δήμο, αποδέχεται την υποτιθέμενη "δωρεά", απεμπολώντας ουσιαστικά τα δικαιώματα του Δήμου στα 140 στρέμματα. Γι' αυτό, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24/3 απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις του επικεφαλής της "Ανταρσία στο Λιμάνι" Θαν. Διαβολάκη που ζητούσε επίμονα από το Δήμαρχο να ενημερώσει το συμβούλιο σχετικά με την "παραχώρηση".     
 
Υπενθυμίζουμε αυτό που κρύβουν Δήμαρχος και κυβέρνηση, δηλαδή ότι, σύμφωνα με αποφάσεις  του Υπ. Πολιτισμού (2018 και 2020), η ΟΛΠ-Cosco υποχρεούται να προχωρήσει στη "σύνδεση του αστικού ιστού της πόλης του Πειραιά με τις αρχαιότητες μέσω κατάλληλης διαμόρφωσης της ζώνης κατά μήκος της όδευσης προς το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή και των αδόμητων περιοχών που περιβάλλουν το Κονώνειο τείχος. Η ζώνη αυτή να διαμορφωθεί με ποιοτικά στοιχεία περιπάτου και αστικού πρασίνου." Όσο για το 1 εκατομμύριο που θα κοστίσει υποτίθεται το πάρκο, να θυμίσουμε τα 130 εκατομμύρια που έχει πάρει η Cosco από την Περιφέρεια Αττικής (με τις υπογραφές Δούρου και Πατούλη) για να φτιάξει το λιμάνι στην Πειραϊκή. 
 
Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η προστασία και διεκδίκηση της περιουσίας του Δήμου δεν είναι μόνο ηθική είναι και νομική υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Κάτοικοι και κινήσεις πολιτών αγωνίζονται χρόνια για να αποδοθεί το Παλατάκι στους κατοίκους και έχουν στοιχειοθετήσει νομικά τη διεκδίκησή του. Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" φέρνει το θέμα σχεδόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Η μόνιμη απάντηση του κ. Μώραλη εδώ και τρία χρόνια είναι ότι ετοιμάζει αγωγή για να διεκδικήσει το Παλατάκι. Και τώρα ευχαριστεί την Cosco για την καλή συνεργασία!
 
Τα 140 στρέμματα στο Παλατάκι είναι περιουσία του Δήμου Πειραιά. Στο λαό του Πειραιά πρέπει να αποδοθούν για να διαμορφωθούν σε ανοιχτό και ελεύθερο χώρο πρασίνου και αναψυχής.
 
Να γίνουν ο πνεύμονας που τόσο πολύ χρειαζόμαστε. Φτάνει πια με την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Να μπουν μπροστά επιτέλους οι ανάγκες και η ζωή των εργαζόμενων και της νεολαίας της πόλης. Με τον αγώνα μας θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε το λιμάνι και την πόλη μας.
 
Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" καλεί τους κατοίκους και φορείς του Πειραιά σε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για το Παλατάκι την Κυριακή 11/4, στις 11.30 πμ, στο "Λιοντάρι".
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Με την προπαγάνδα
προσπαθούν να πείσουν την
κοινωνία ότι ζει μια εικονική
πραγματικότητα»
 
«Όχι άλλα πολιτικά παιχνίδια,
αλλά πραγματικές λύσεις για
την Κλιματική Αλλαγή»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών από
tην Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

26 Ιουλίου 2021, 17.03
ΠΕΝΕΝ: Σε κίνδυνο οι εισφορές των εργαζομένων
«Κατατέθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο...
25 Ιουλίου 2021, 18.40
Το αναπτυξιακό έργο του Ο.Λ.Ε.
Ενημέρωση για το πολύπλευρο έργο και...

Πειραιάς

27 Ιουλίου 2021, 18.43
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο...
27 Ιουλίου 2021, 00.00
Στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας»
Του Νίκου Μπελαβίλα   Το...
26 Ιουλίου 2021, 16.26
 ΣΥΡΙΖΑ: Καμπάνια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της...