Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 00:00

Ζούμε καθεστώς Φουρθιώτη

alt
 
Σκεφθείτε να έπρεπε να απαντήσει σήµερα ο παλιός αρχηγός της ΚΥΠ Αλέξανδρος Νάτσινας στο ιστορικό ερώτηµα που του έθεσε οργισµένος ο Κωνσταντίνος Καραµανλής µετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαµπράκη «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;». Μα ο Μένιος-Μαίνανδρος-Γιώργος Φουρθιώτης. Oσοι αντιλαµβάνονται την υπόθεση Φουρθιώτη ως τη γραφική εκτροπή της πραγµατικότητας εξαιτίας των ιδιοµορφιών του πρώην µάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου κάνουν µεγάλο λάθος. Το Φουρθιώτης-gate αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα υπάρχει µια ώσµωση κράτους και παρακράτους, µια σχέση συνενοχής και αλληλοεκβιασµών, που συνδέει τα ανώτατα δώµατα της εξουσίας (και τα έπιπλά τους ακόµη, κοµοδίνα, κρεβάτια κ.λπ.) µε τα υπόγεια του εγκλήµατος.
 
Ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έβαλε ο ίδιος για τον εαυτό του πολυµελή φρουρά και θωρακισµένα αυτοκίνητα, ούτε είχε την αρµοδιότητα να ορίσει τρεις βάρδιες περιπολικών από πέντε αστυνοµικά τµήµατα της Αττικής να τον φρουρούν.
 
Ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έγραψε την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνοµίας, µε την οποία διέψευδε τις πληροφορίες και τα δηµοσιεύµατα ότι κυκλοφορεί µε αυτά τα δρακόντεια και αδικαιολόγητα µέτρα ασφαλείας. Αυτά τα έκαναν το κράτος και αυτοί που το διοικούν. Σ’ αυτές τις δύο αόριστες έννοιες πρέπει να δοθούν συγκεκριµένες απαντήσεις. Ποιος από το κράτος; Ποιος από αυτούς που κυβερνούν και διοικούν;
 
Μπροστά σε αυτό το πολυεπίπεδο σκάνδαλο, για το οποίο µόλις άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και του Μένιου Φουρθιώτη σίγουρα έκανε µία και µοναδική παρέµβαση. Αφαίρεσε τη φρουρά του πρώην µάνατζερ. Εκανε δηλαδή την οµολογία ότι αυτή η φύλαξη είναι αχρείαστη. Πως κάποιος έφαγε τα λεφτά µας σε φρουρές Φουρθιώτη και ταυτόχρονα εξευτέλισε την Ελληνική Αστυνοµία και τους θεσµούς. Την ίδια ώρα βέβαια που ο κ. Χρυσοχοΐδης (ή όποιος µας πει ότι φταίει) µετέτρεπε τους αστυνοµικούς σε φουρφούρια του Φουρθιώτη, αφαιρούσε την προστασία από ανθρώπους που αποδεδειγµένα κινδυνεύουν (αυτή είναι µια άλλη πλευρά που θα δούµε σύντοµα).
 
Ο Χρυσοχοΐδης και οι επιτελείς του πήραν την ευθύνη να φρουρήσουν ένα πρόσωπο που η όποια διακινδύνεσή του εντοπίζεται σε διάφορες δοσοληψίες που έχει µε δική του ευθύνη. Γνωρίζει ο υπουργός Προστασίας του Φουρθιώτη ότι ο προστατευόµενός του έχει κακουργηµατική δίωξη για κλοπή 250.000 ευρώ, ότι ερευνάται για απάτες από ψεύτικες πωλήσεις προϊόντων και πρόσφατα ήταν πρωταγωνιστής απάτης (όπως λέει το υπουργείο Εργασίας) µε θύµα τον ίδιο τον ΕΦΚΑ; Από ποιον λοιπόν τον προστάτευε;
 
Γνωρίζει επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης (αν όχι, θα έπρεπε να το γνωρίζει) ότι µερικά αστυνοµικά τµήµατα της Αττικής που ερευνούσαν τις απάτες των τηλεοπτικών πωλήσεων δεν εντόπισαν πίσω από αυτές τον Μένιο Φουρθιώτη, εν αντιθέσει µε την αστυνοµία στη Λάρισα που βρήκε πίσω από το κόλπο τον trash παρουσιαστή και σχηµάτισε δικογραφία εναντίον του; Αυτή η αστοχία στην έρευνα, όµως, µετατρέπει το έγκληµα από κατά συρροή, δηλαδή κακούργηµα, σε πληµµέληµα.
 
Ποιος και γιατί καλύπτει τον Φουρθιώτη;
 
Η αρχική εντύπωση ήταν ότι η σχέση της αστυνοµίας µε τον Φουρθιώτη αποτελούσε µια από τις βρόµικες ιστορίες που συχνά απασχολούν το Σώµα. ∆εν είναι όµως έτσι. Ο Φουρθιώτης τυγχάνει ισχυρής πολιτικής κάλυψης. Ναι, ο Φουρθιώτης. Ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, του οποίου την παραίτηση κατά καιρούς είχε ζητήσει η αντιπολίτευση ανεπιτυχώς, έχασε τη θέση του µόνο όταν ανακάλυψε την απάτη του Φουρθιώτη µε τον ΕΦΚΑ και αφού ο Φουρθιώτης πήγε στο υπουργείο και του φώναζε ότι µε αυτό που έκανε θα τον διώξει από υπουργό.
 
Η γενική γραµµατέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, η οποία έπρεπε εκ της θέσεώς της να ερευνήσει την απάτη εναντίον του ΕΦΚΑ, αφού είδε τον εαυτό της και τη βίλα της σε διάφορα απειλητικά «ρεπορτάζ» του Φουρθιώτη, στο τέλος κατέληξε συνεντευξιαζόµενη και χαριεντιζόµενη στην εκποµπή του. Στην πρόσφατη εκδοτική (µε την καλή έννοια) προσπάθεια του Φουρθιώτη µε την… εφηµερίδα «Αποκαλυπτικά» η κ. Στρατινάκη κοσµεί και τα τέσσερα από τα τέσσερα τεύχη της.
 
Στην τηλεοπτική εκποµπή Φουρθιώτη εµφανίζεται (και περιγράφεται µε τα καλύτερα λόγια) ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόµου, ενώ φηµολογείται στο κτίριο της Κατεχάκη ότι ο υπασπιστής του εκτελεί χρέη υπασπιστή και κατά τις συνεντεύξεις του µε τον Φουρθιώτη.
 
Συχνός πελάτης του Φουρθιώτη στην εκποµπή πάντα είναι και ο βουλευτής της Ν∆ Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος έχει αναλάβει και την υπεράσπισή του στην υπόθεση της κλοπής των 250.000 ευρώ που τον κατηγορεί η Τζούλια Αλεξανδράτου.
 
Γιατί όλοι αυτοί οι κρατικοί αξιωµατούχοι εµφανίζονται τόσο πρόθυµοι να εκτεθούν στην εκποµπή ενός αµφιλεγόµενου προσώπου που κακοποιεί τα ελληνικά και δεν έχει καµία δηµοσιογραφική υπόσταση;
 
Η υπόθεση Φουρθιώτη δεν είναι ούτε µεµονωµένο περιστατικό ούτε αποτέλεσµα τυχαίων γεγονότων. Είναι η απόδειξη ότι κάποιοι αντιλαµβάνονται την εξουσία ως συναλλαγή στο σκοτάδι και κανονικότητα διαπλοκής. Ο Στέλιος Πέτσας ήταν αυτός που στην περιβόητη λίστα Πέτσα περιέλαβε ανύπαρκτα σάιτ του µάνατζερ Μένιου και επιχείρησε να τον πετσώσει. Η προσπάθεια µαταιώθηκε µετά την κοινωνική κατακραυγή. Και να που τώρα αποδεικνύεται ότι αυτός ο πρώτος έρωτας της κυβέρνησης µε τον Μένιο-Μαίνανδρο-Γιώργο Φουρθιώτη έχει προεκτάσεις που του δίνουν την εξουσία να απειλεί υπουργούς µες στο γραφείο τους και κατά τα φαινόµενα να τους αποπέµπει κιόλας. Να που η βαρβάτη αστυνοµία του Χρυσοχοΐδη που πατεί και δέρνει βαράει προσοχές στον «παρουσιαστή» µε τον οποίο συνεντευξιάζεται ο υφυπουργός του.
 
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που µια κυβέρνηση εφάπτεται τόσο στενά σε πρόσωπα των οποίων η δράση είναι τόσο ιδιαίτερα προκλητική για την κοινωνία. Ο Νίκος Γεωργιάδης και ο ∆ηµήτρης Λιγνάδης είναι δύο από αυτά. Σε επίσηµες καταγραφές τηλεφωνικών συνοµιλιών που έχει κάνει η ΕΥΠ ένας πρώην υπουργός της Ν∆ ψωνίζει ανήλικα παιδιά, ενώ ένας βουλευτής του ίδιου κόµµατος είναι καθηµερινός συνοµιλητής του κυκλώµατος και των προαγωγών.
 
Είναι τυχαία όλα αυτά; Είναι τυχαία όλοι αυτοί δορυφόροι και θαυµαστές του κυβερνώντος κόµµατος;
 
Προσέξτε, δεν πρόκειται για ψηφοφόρους και οπαδούς που αποδεικνύονται παραβατικοί. Είναι µέρη και συνδετική ύλη των αρµών της εξουσίας. Ο Νίκος Γεωργιάδης είναι φίλος του πρωθυπουργού, ο Λιγνάδης εξέφραζε την προωθηµένη αντίληψη του Μητσοτάκη για την τέχνη και ο Φουρθιώτης εκδίδει εφηµερίδα µε πρωτοσέλιδα αφιερωµένα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία διαφηµίζεται κατά ριπάς από την ΕΡΤ. Και εδώ γεννάται το ερώτηµα «µήπως ως συγκολλητική ύλη πρέπει να διατηρηθεί αλώβητη για να µην γκρεµιστεί το οικοδόµηµα;».
 
Πηγή:documento.gr

 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Με την προπαγάνδα
προσπαθούν να πείσουν την
κοινωνία ότι ζει μια εικονική
πραγματικότητα»
 
«Όχι άλλα πολιτικά παιχνίδια,
αλλά πραγματικές λύσεις για
την Κλιματική Αλλαγή»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών από
tην Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

26 Ιουλίου 2021, 17.03
ΠΕΝΕΝ: Σε κίνδυνο οι εισφορές των εργαζομένων
«Κατατέθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο...
25 Ιουλίου 2021, 18.40
Το αναπτυξιακό έργο του Ο.Λ.Ε.
Ενημέρωση για το πολύπλευρο έργο και...

Πειραιάς

27 Ιουλίου 2021, 18.43
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο...
27 Ιουλίου 2021, 00.00
Στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας»
Του Νίκου Μπελαβίλα   Το...
26 Ιουλίου 2021, 16.26
 ΣΥΡΙΖΑ: Καμπάνια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της...