Δευτέρα, 02 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 27 Μάρτίου 2021 20:53

Το ΚΚΕ για το Ειδικό Σχολείο Περάματος

logoartc_f
Με ερώτησή της προς τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννη Γκιόκα, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστο Κατσώτη και Θανάση Παφίλη, επισημαίνει σοβαρά προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία των Ειδικών Σχολείων και ιδιαίτερα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος.
 
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρεται:
 
«Στα Ειδικά Σχολεία η κατάσταση είναι απαράδεκτη με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Είναι προκλητική η συνολική προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ, να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει.
 
Η κυβερνητική πολιτική διατηρεί την υποστελέχωση για τα Ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων, με μεγάλη αναλογία μαθητών προς εκπαιδευτικό προσωπικό, με ελλείψεις σε ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Καμία μέριμνα δεν δόθηκε για αύξηση των κονδυλίων, για αυξημένα δρομολόγια με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού των παιδιών. Από αυτή την κατάσταση δεν ξεφεύγει ούτε το Ειδικό Σχολείο Περάματος.
 
Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος, δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να μεταφέρονται, αφού η διευθύντρια του σχολείου αναγκάστηκε να καταγγείλει τη σύμβαση με την Περιφέρεια, καθώς στοιβαζόντουσαν 8 παιδιά σε ένα δρομολόγιο.
 
Επιπρόσθετα καμία πρόνοια δεν υπάρχει για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στο χώρο του σχολείου για εκπαιδευτικούς, αλλά και για μαθητές στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, ενώ οι εκπαιδευτικοί δεν βρίσκονται στον άμεσο προγραμματισμό για τον αναγκαίο εμβολιασμό.
 
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το Ειδικό Σχολείο Περάματος, στεγάζεται σε υπόγειο ακατάλληλο χώρο, που όταν βρέχει πλημμυρίζουν οι αίθουσες και το λουτρό και παρά τα αιτήματα για μετεγκατάσταση του, δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Επίσης σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η απουσία Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Πέραμα, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι γονείς και τα παιδιά στην περιοχή, καθώς και ΕΕΕΚ, προκειμένου να συνεχίσουν οι μαθητές τις σπουδές τους.
 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν:
 
• Για την αναγκαία αποσυμφόρηση και τη μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών - μαθητών, με προσλήψεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας, τη μονιμοποίηση των σημερινών ελαστικά εργαζόμενων;
 
• Για την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τη μετακίνηση των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Περάματος, διασφαλίζοντας τους όρους προκειμένου να μεταφέρονται από και προς το σχολείο με ασφάλεια, με την ενίσχυση των δρομολογίων για την αποφυγή του συγχρωτισμού των παιδιών, την τακτική απολύμανση των μέσων, καθώς και τη διενέργεια τεστ για οδηγούς και συνοδούς.
 
• Να προσληφθεί επιπλέον, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα και να μετατραπούν οι συμβάσεις που υπάρχουν σε αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, ώστε να καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες στην καθαριότητα των σχολείων;
 
• Για τη διενέργεια τεστ σε εβδομαδιαία βάση για όλους τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό, καθώς και για μαθητές στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, στον χώρο του σχολείου;
 
• Για τον άμεσο εμβολιασμό του προσωπικού που υπηρετεί στα ειδικά σχολεία;
 
• Για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την σχολική στέγη, προκειμένου να φτιαχτεί σχολείο με σύγχρονες εγκαταστάσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες των μαθητών, αλλά και με την ίδρυση ειδικού Νηπιαγωγείου και ΕΕΕΚ στο Πέραμα»;
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...
30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...
01 Αυγούστου 2021, 23.31
Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης προσχολικής ηλικίας
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης...