Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 15:16

«Το κλάδεμα των δένδρων και το Πράσινο στον Κορυδαλλό»

logoartc_f
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Ανυπότακτος Κορυδαλλός»:
 
Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για το υπερβολικό κλάδεμα των δεντροστοιχιών στα πεζοδρόμια και τις πλατείες του δήμου μας που ουσιαστικά μειώνει δραστικά το υπάρχον πράσινο και απογυμνώνει τις δεντροστοιχίες από το φύλλωμά τους όπως φαίνεται από το πλήθος φωτογραφιών που έχουν δημοσιεύσει κάτοικοι του Κορυδαλλού σε δημόσιες ομάδες και φόρουμ. Είναι εμφανές πως η εμφανώς υποστελεχωμένη υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μας δεν προλαβαίνει να προβεί ούτε στις βασικές και αναγκαίες εργασίες Πρασίνου με αποτέλεσμα αφενός οι εργασίες κλαδέματος να γίνονται βιαστικά και από μη εξειδικευμένο προσωπικό και αφετέρου να μην υπάρχει επαρκής επίβλεψη των εργασιών από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
 
Σε αυτή την υποστελέχωση και την υποβάθμιση των υπηρεσιών Πρασίνου του δήμου μας, η απάντηση της νέας δημοτικής αρχής Χουρσαλά-Δημόπουλου είναι η παλιά συνταγή ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών Πρασίνου. Μόνο την περσινή χρονιά το ποσό για κλάδεμα που δόθηκε σε ιδιωτικούς εργολάβους ξεπέρασε τις 50.000 €. Την ίδια στιγμή που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών αρνείται πεισματικά να δώσει το πράσινο φως για την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εργαζομένων για το Πράσινο και τις υπόλοιπες υποστελεχωμένες υπηρεσίες του δήμου μας, η δημοτική αρχή παρακολουθεί τις εξελίξεις σαν παρατηρητής και ακολουθεί πιστά την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για ιδιωτικοποιήσεις και την ανταποδοτικότητα στις δημοτικές υπηρεσίες με τον δήμο μας να έχει ήδη τα υψηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την περιφέρεια της Β’ Πειραιά. 
 
Για την σημασία του αστικού Πρασίνου για την Ποιότητα Ζωής των κατοίκων μια πόλης δεν χωράνε αμφιβολίες. Η ύπαρξη αστικού πρασίνου σε μία πόλη βελτιώνει το κλίμα της πόλης μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση, δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνει οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Οι δεντροστοιχίες κατά μήκος των δρόμων λειτουργούν ηχομονωτικά αποτρέποντας τα υψηλά επίπεδα θορύβου από την κίνηση οχημάτων ενώ ταυτόχρονα η βλάστηση παρέχει σκίαση και διατηρεί την θερμοκρασία μιας δομημένης περιοχής σταθερή. Παράλληλα, η έκταση και η ποιότητα του αστικού πρασίνου ευνοεί την εκδήλωση κοινωνικών δραστηριοτήτων και βελτιώνει την κοινωνική ζωή των κατοίκων μια πυκνοδομημένης αστικής περιοχής.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητήσαμε άμεσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα το ζήτημα του Πρασίνου και του κλαδέματος των δένδρων. Σε αυτή την συνεδρίαση, δυστυχώς η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα και να αποπρασανατολίσει την κουβέντα αναγάγοντάς το σε μία διαμάχη μεταξύ της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων ενώ δεν τοποθετήθηκε για τις πολιτικές τις ευθύνες για το βιαστικό και υπερβολικό κλάδεμα που οφείλεται στην υποστελέχωση της υπηρεσίας Πρασίνου και το μη εξειδικευμένο προσωπικό που δεν επαρκούν να για καλύψουν τις ανάγκες του Πρασίνου της πόλης στρώνοντας τον δρόμο για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.
 
Ο «Ανυπότακτος Κορυδαλλός» από την αρχή της θητείας του στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει αναδείξει τις καταστροφικές πολιτικές ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των δημοτικών υπηρεσιών σε Πράσινο, Καθαριότητα, Πολιτισμό, Αθλητισμό και Κοινωνικές υπηρεσίες και θα συνεχίσει να παλεύει για την αναβάθμιση, τον δημόσιο χαρακτήρα και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών του δήμου μας και των πολιτών του. Ταυτόχρονα, επιχειρούμε τον συντονισμό στο συγκεκριμένο μέτωπο με τις υπόλοιπες δημοτικές κινήσεις, τοπικούς φορείς και προοδευτικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις της πόλης μας.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Απίστευτο… οδηγίες προς
μελλοντικούς δολοφόνους  
 
«Το νομοσχέδιο σας
φέρνει την εργασιακή 
βαρβαρότητα»
 
Συνέδριο για τον Παράκτιο
και Θαλάσσιο Τουρισμό

«Ο πολιτισμός μέσο
κοινωνικής  συνοχής και
αντιμετώπισης των ανισοτήτων»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η έκθεση ζωγραφικής και
γλυπτικής της Λιάνας Καρρά
στο Antica cafe

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

19 Ιουνίου 2021, 20.50
«Ερώτηση Σαντορινιού Νοτοπούλου περί κρυφών, fasttrack εμβολιασμών»
 «Ερώτηση Σαντορινιού Νοτοπούλου μετά...
16 Ιουνίου 2021, 21.07
Επιτυχής επανεκκίνηση της Ελληνικής κρουαζιέρας από τη CelestyalCruises
Η CelestyalCruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...
15 Ιουνίου 2021, 15.20
Συνεργασία Ο.Λ.Ε. και ΕΛ.ΠΕ
Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα...

Πειραιάς

17 Ιουνίου 2021, 22.40
«Blue Lab» 100 ειδικές μάσκες προστασίας για κωφούς
Σε μια ακόμη ενέργεια κοινωνικού...
16 Ιουνίου 2021, 00.00
«Τα δύο ραδιοφωνικά φάουλ του Δημάρχου για το πάρκο Γεννηματά»
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης...
15 Ιουνίου 2021, 23.45
«Είμαστε πάντα εδώ για την πόλη μας και τους ανθρώπους της»
Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης...