Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 00:00

24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 26 Νοέμβρη

alt
 
Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Β΄ Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΝΕΝ που έγινε στις 29/10/2020 το Δ.Σ αποφάσισε την κάθοδο του κλάδου σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 26 Νοέμβρη 2020.
 
Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:
 
Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, έχει στα σκαριά έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο είναι στον δρόμο προς την Βουλή το οποίο αποτελεί ένα νέο συντριπτικό πλήγμα στο δικαίωμα της απεργίας, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στην συλλογική δράση, στις δημοκρατικές ελευθερίες, καταργεί το 8ωρο, το πενθήμερο......
 
Η έξαρση της πανδημίας φέρνει στο προσκήνιο την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία άφησε απροστάτευτο τον λαό και τους εργαζόμενους αφού όλο το προηγούμενο διάστημα δεν θωράκισε όπως όφειλε το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν προχώρησε σε μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, δεν διέθεσε τους αναγκαίους πόρους για την βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ΜΕΘ, αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτικών κέντρων, εξακολουθεί να αδρανεί για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας.
 
Στον χώρο της ναυτιλίας κυβέρνηση - εφοπλιστές έχουν ξεσαλώσει και τα μέτρα σε βάρος των Ναυτεργατών διαδέχονται το ένα μετά το άλλο με αποκορύφωμα την κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία η οποία ανοίγει τον δρόμο αυτή να επεκταθεί και στις άλλες κατηγορίες πλοίων!
 
Την ίδια στιγμή οι αποδρομολογήσεις των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων σε όλη την χώρα έχουν οδηγήσει σε μαζική ανεργία χιλιάδες Ναυτεργάτες οι οποίοι καλούνται να επιβιώσουν με επιδόματα πείνας και εξαθλίωσης ενώ για τους εφοπλιστές η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς μέτρα στήριξης με ζωντανό δημόσιο χρήμα για να αντιμετωπίσουν την κρίση και να ανταπεξέλθουν από αυτήν με επιτυχία.   
 
Στις συνθήκες αυτές τα Ναυτεργατικά προβλήματα στα καράβια αυξάνονται και οξύνονται και η εφοπλιστική αυθαιρεσία, παραβατικότητα και τρομοκρατία γιγαντώνονται.
 
Παράλληλα με τα παρακάτω η κατάσταση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών προβλημάτων των εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτεργατών επιδεινώνεται επικίνδυνα και μαζί με το πλήθος των αντιλαϊκών ασφαλιστικών "μεταρρυθμίσεων" που έχουν απαξιώσει τις παροχές τους αντιμετωπίζουν (μετά την κατάργηση των Ταμείων μας) ένα πραγματικό γολγοθά με τις τριτοκοσμικές καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων, των επικουρικών, των εφάπαξ και των αναβαθμίσεών τους.
 
Παρά τις κινητοποιήσεις, τις δράσεις και άλλες παρεμβάσεις μας, τα προβλήματα στην κοινωνική ασφάλιση όχι μόνο δεν έχουν στο ελάχιστο αντιμετωπισθεί αλλά ραγδαία χειροτερεύουν φέροντας σε απόγνωση τον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας.
 
Μπροστά σε αυτή την αντιλαϊκή καταιγίδα κυβέρνησης - εφοπλιστών - κεφαλαίου ο δρόμος που οφείλει μαζικά να ακολουθήσει ο Ναυτεργατικός κόσμος είναι η οργάνωση, η πάλη και η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των δικών τους σύγχρονων αναγκών.
 
Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίζουμε (μετά την επιτυχή 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία στις 24/9/2020) την κλιμάκωση των αγώνων και την κήρυξη Πανελλαδικής απεργίας που συνιστά ένα νέο βήμα κλιμάκωσης των αγώνων βάζοντας μπροστά τα εργατικά και Ναυτεργατικά προβλήματα και δικαιώματα.
 
Καλούμε τον κλάδο μας και όλους τους Ναυτεργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και αυτή να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του σ.κ και των εργαζομένων για να μην περάσουν τα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου.
 
Έναρξη απεργίας 26/11/2020 ώρα 00.01   Λήξη απεργίας 26/11/2020 ώρα 24.00 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Δυναμώνει η πολιτική μας
παρουσία στην κοινωνία»
 
«Το Summer Camp στον
Κορυδαλλό πρέπει να είναι
δωρεάν»
 
Ο Δήμος Νίκαια-Ρέντη
κοντά στους άστεγους

«Πρωτοβουλία για να μπει
τέλος στην κυβερνητική
κηδεμονία της ΠΝΟ»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η έκθεση ζωγραφικής και
γλυπτικής της Λιάνας Καρρά
στο Antica cafe

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

Πειραιάς

23 Ιουνίου 2021, 21.13
 Επιχορήγηση μικρών επιχειρήσεων στον Πειραιά
Παρουσίαση της δράσης σε...
23 Ιουνίου 2021, 14.13
Πειραιάς: Προστασία από τον καύσωνα …
Ο Δήμος Πειραιά θα λειτουργήσει...
17 Ιουνίου 2021, 22.40
«Blue Lab» 100 ειδικές μάσκες προστασίας για κωφούς
Σε μια ακόμη ενέργεια κοινωνικού...