Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 00:06

Έργα επισκευής και συντήρησης λιμενικών εγκαταστάσεων στη Σαλαμίνα

logoartc_f
Τη Σαλαμίνα επισκέφτηκε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΓΓΛΛΠΝΕ, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας κ Μιχάλη Κορρού.
 
Ο Λαμπρίδης επισκέφτηκε το Δημαρχείο Σαλαμίνας όπου είχε συνάντηση με την Δήμαρχο κα Νάννου - Παπαθανασίου Ισιδώρα και παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας των εργαζομένων του Δήμου Σαλαμίνας.
 
Ο Γενικός Γραμματέας και το κλιμάκιο της ΓΓΛΛΠΝΕ επισκέφτηκαν το Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Μπικάκη Βασίλειο και στελέχη του και συζήτησαν θέματα που αφορούν την στελέχωση του Λιμενικού Τμήματος και τις επιχειρησιακές δυνατότητές του. 
 
Κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του κλιμακίου της ΓΓΛΛΠΝΕ με στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας, όπου συζητήθηκε η πορεία των έργων επισκευής και συντήρησης που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, στη βάση παλαιότερων αποφάσεων της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα, τα οποία πρέπει να γίνουν, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση έργων που προβλεπόταν σε αυτές τις αποφάσεις και ειδικότερα η εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων, οπού μεταξύ άλλων θα στεγαστούν οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας και του Δημοτικού Λιμενικού Τμήματος.
 
Τα στελέχη του κλιμάκιου της ΓΓΛΛΠΝΕ και στελέχη του ΔΛΤ πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο στις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού που χρήζουν αποκατάσταση από ζημίες που έχουν προκληθεί. Οι μηχανικοί του Υπουργείου Ναυτιλίας επιθεώρησαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις στις συγκεκριμένες περιοχές και συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών, καθώς και η δυνατότητα χρηματοδότησής τους. Επ΄ αυτού ο κ. Λαμπρίδης εξέφρασε την βούλησή του να συνεχίσει η ΓΓΛΛΠΝΕ να χρηματοδοτεί έργα συντήρησης και επισκευής των λιμένων του νησιού.  
 
Ο Λαμπρίδης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις των ναυταθλητικών ομίλων, εξέφρασε τη βούληση της ΓΓΛΛΠΝΕ ώστε σε συνεργασία με το ΔΛΤ να διευκολυνθούν οι ναυταθλητικές δραστηριότητες και συζήτησε για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την βελτίωση των εγκαταστάσεων αυτών. 
 
Τέλος ο Λαμπρίδης συναντήθηκε με στελέχη της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η συντονίστρια κα Δυναμίδη Μελίνα και η περιφερειακή σύμβουλος κα Τουτουντζή Παρασκευή και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού, ενώ όλοι μαζί συναντήθηκαν με μέλη των συλλόγων Αλιέων του νησιού και συζήτησαν θέματα που τους απασχολούν.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Απίστευτο… οδηγίες προς
μελλοντικούς δολοφόνους  
 
«Το νομοσχέδιο σας
φέρνει την εργασιακή 
βαρβαρότητα»
 
Συνέδριο για τον Παράκτιο
και Θαλάσσιο Τουρισμό

«Ο πολιτισμός μέσο
κοινωνικής  συνοχής και
αντιμετώπισης των ανισοτήτων»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η έκθεση ζωγραφικής και
γλυπτικής της Λιάνας Καρρά
στο Antica cafe

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

19 Ιουνίου 2021, 20.50
«Ερώτηση Σαντορινιού Νοτοπούλου περί κρυφών, fasttrack εμβολιασμών»
 «Ερώτηση Σαντορινιού Νοτοπούλου μετά...
16 Ιουνίου 2021, 21.07
Επιτυχής επανεκκίνηση της Ελληνικής κρουαζιέρας από τη CelestyalCruises
Η CelestyalCruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...
15 Ιουνίου 2021, 15.20
Συνεργασία Ο.Λ.Ε. και ΕΛ.ΠΕ
Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα...

Πειραιάς

17 Ιουνίου 2021, 22.40
«Blue Lab» 100 ειδικές μάσκες προστασίας για κωφούς
Σε μια ακόμη ενέργεια κοινωνικού...
16 Ιουνίου 2021, 00.00
«Τα δύο ραδιοφωνικά φάουλ του Δημάρχου για το πάρκο Γεννηματά»
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης...
15 Ιουνίου 2021, 23.45
«Είμαστε πάντα εδώ για την πόλη μας και τους ανθρώπους της»
Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης...