Πρόσφατα Νέα

1η Μάη: Συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι

Με σύνθημα «Ελπίδα η πάλη των λαών», τα συνδικάτα σε όλη την χώρα ετοιμάζονται να γιορτάσουν αγωνιστικά την Πρωτομαγιά, με μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις την Κυριακή 1η Μάη, για να σταλεί μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο, στην εκμετάλλευση.

Την Κυριακή 1η Μάη έχει προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία. Η συγκεκριμένη απόφαση καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους που δουλεύουν τη συγκεκριμένη μέρα ώστε να απεργήσουν. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν την Κυριακή και τα καράβια όλων των κατηγοριών. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ οργανώνουν τη συμμετοχή στην απεργία και καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις από Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Ομοσπονδίες. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 11 π.μ. στο Πασαλιμάνι. 

 Για τη συγκέντρωση της Αθήνας έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 9.30 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα το συγκρότημα «Υπεραστικοί» θα παρουσιάσει δικά τους τραγούδια αφιερωμένα στους αγώνες των εργαζομένων. Επίσης ορχήστρα αποτελούμενη από μουσικούς - μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου θα παρουσιάσει ένα αντιπολεμικό τραγούδι.

Νωρίτερα την 1η Μάη θα γίνει κατάθεση στεφάνου από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στις 8.30 π.μ. στο ΕΜΠ (Πατησίων). Επίσης κατάθεση στεφάνου θα γίνει στις 9 π.μ. στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Pin It

Ροή ειδήσεων