Με επισημότητα, κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, παρουσία του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, προσδίδοντας ξεχωριστό κύρος στον εορτασμό μίας από τις σημαντικότερες εορτές της Ορθοδοξίας.
Ο Πειραιάς, ως κεντρικό σημείο εορτασμού των Θεοφανείων στη χώρα, καλωσόρισε πλήθος πιστών και επισήμων. O εορτασμός ξεκίνησε με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.
Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα υποδέχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και οι Υπουργοί κ. Βασίλης Κικίλιας και κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ κατά την άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αγήματα των ενόπλων δυνάμεων απέδωσαν τιμές.
Στο λιμάνι του Πειραιά τελέστηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη ο Καθαγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους κόσμου.
Στον Καθαγιασμό των Υδάτων, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βασίλης Κικίλιας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Νίκος Βλαχάκος, τον Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εκπροσώπησε η Βουλευτής κα Μιλένα Αποστολάκη. Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. εκπροσώπησε το μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Χρήστος Λαμπρίδης και την Ελληνική Λύση εκπροσώπησε ο Πολιτευτής Β΄ Πειραιά κ. Γαβριήλ Χαλικιώτης.
Τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού απέδωσαν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, ενώ στον εορτασμό παιάνιζαν η μπάντα του Λιμενικού Σώματος και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Τον σταυρό ανέσυραν από τα νερά του λιμανιού του Πειραιά μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, στους οποίους προσφέρθηκαν δώρα.
Μετά την τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων, ο Δήμαρχος Πειραιά παρέθεσε δεξίωση στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Την εκδήλωση πλαισίωσε με εορταστικές μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.
Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης παρέστη στον Αγιασμό των Υδάτων και στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Μικρολίμανο μαζί με Αντιδημάρχους, Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους κ.ά.
Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε , με σύμμαχο τον καιρό, η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο Δήμο Κερατσίνιου-Δραπετσώνας
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε σήμερα, με σύμμαχο τον καιρό, η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Δήμο Κερατσίνιου-Δραπετσώνας
Παρόντος του Δημάρχου της πόλης Χρήστου Βρεττάκου, βουλευτών Πειραιά, αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων Συλλόγων, Ενώσεων καθώς και πλήθους κόσμου, τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν στην προβλήτα «Ηρακλέους», στον Όρμο Φωρών στο λιμανάκι της Δραπετσώνας, στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου και στα Λιπάσματα στο παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης.
Δεκάδες ήταν οι τολμηροί που και φέτος τήρησαν πιστά το έθιμο πέφτοντας στα παγωμένα νερά προκειμένου να έχουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού για μια καλή χρονιά.


