Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα κοντα σε σπίτια...
Η πυρκαγιά, η ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και έχει προκαλέσει την τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής.
Την είδηση αυτή μετάδωσε η ΕΡΤ, με την πυροσβεστική ωστόσο να διευκρινίζει πως, αυτή τη στιγμή, δεν απειλούνται κατοικίες.
Παρ’ όλα αυτά, λίγο πριν τις 19:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στο Ντράφι, με προορισμό την Παλλήνη. Παράλληλα, εκτός του 112, στον Ντράφι άνθρωποι με ντουντούκες ενημερώνουν όσους δεν έχουν ακόμα φύγει, να εκκενώσουν άμεσα προς Παλλήνη.
Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.
Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι και στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.
«Μάχη» σε δύο μέτωπα
Αυτή τη στιγμή στο σημείο της φωτιάς οι άνεμοι έχουν ένταση 6-7 μποφόρ, μάλιστα σε αρκετά σημεία οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 8 μποφόρ. Πολύ δύσκολες οι συνθήκες…
Σημειώνεται πως η Αττική βρίσκεται σήμερα στο Επίπεδο 4 στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Στο σημείο βρίσκονται πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 78 άνδρες, 22 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα. Επίσης, έως τις 21:00, στο μέτωπο θα επιχειρούν έντεκα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.
Ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει δοθεί εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη.
«Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Νωρίτερα, είχε σταλεί άλλο μήνυμα από το 112, στο οποίο αναφερόταν πως «αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».Πατούλης: «Η μάχη πρέπει να δοθεί όσο είναι μέρα»
Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στο Νταού και στο Ντράφι της Πεντέλης, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός. "Κατευθύνεται προς Ανθούσα και Πικέρμι" είπε μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.
Στην ευρύτερη περιοχή και με βάση μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πνέουν Β/ΒΑ άνεμοι με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και ριπές που προσεγγίζουν τα 50-60 km/h.
Ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακούνε τις οδηγίες των δημόσιων αρχών. "Αυτή την στιγμή είναι σε γενική επιφυλακή όλη η Αττική και έχουμε καλέσει οχήματα κι από την υπόλοιπη Ελλάδα να συνδράμουν στην πυρκαγιά. Προσπαθούμε να κυκλώσουμε την πυρκαγιά, να πάμε σε όλη την περίμετρο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία περιοχή", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διακοπή κυκλοφορίας
Σε διακοπή της κυκλοφορίας έχει προχωρήσεις η ΕΛΑΣ σε δρόμους στην περιοχή της Πεντέλης. Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:
-Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση 'Αγιος Πέτρος
-Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
-Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι





