Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2019

Κερατσίνι

zoupis-1Σε κοινή συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και της Εφορευτικής Επιτροπής που είχε οριστεί για την συγκέντρωση υποψηφιοτήτων και την διεκπεραίωση των διαδικασιών διαδοχής μετά την παραίτηση του Αλέκου Χρυσού, αποφασίστηκε ως νέος επικεφαλής ο Ζαχαρίας Ζούπης. 

Περισσότερα...
keratsini-1Μεγάλη τιμή για το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας η επίσκεψη του σπουδαίου σκηνοθέτη, σεναριογράφου και στιχουργού Κώστα Φέρρη, με αφορμή τη μελέτη για την ανάπλαση και αξιοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού Αγ. Διονυσίου. Ο πολύπραγων καλλιτέχνης παραβρέθηκε...

Περισσότερα...
synaspismos_logo-1Η πολιτική κίνηση του Κερατσινίου- Δραπετσώνας του Συνασπισμού, με ανακοίνωση της δε στηρίζει πλέον τη Δημοτική αρχή του Λουκά Τζανή μετά από δέκα μήνες θητείας του. Αναλυτικά : 
«Η επίθεση που δέχονται τα αδύναμα στρώματα... 

Περισσότερα...
tzanis3Επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ Ροβέρτο Σπυρόπουλο απέστειλε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής με την οποία του ζητάει την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ Αμφιάλης, το οποίο... 

Περισσότερα...
amfiali-1Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  Ηλία Λιακόπουλου και μετά από παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας  η δασική θέση «Τζουζέπενα» στην Αμφιάλη...

 


Περισσότερα...
zoupis-1«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας της 12/9 ήταν για άλλη μια φορά αποκαλυπτικό, τόσο για την αδυναμία της Διοίκησης του Δήμου να οδηγήσει τον Δήμο δίνοντας απαντήσεις π.χ. στα προβλήματα της Δημοτικής Επιχείρησης, όσο και την εμμονή της να ...

Περισσότερα...
maxi_ths_ilektrikis-1«Ο Δήμος και οι Δημότες της πόλης μας υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της προσφοράς των ανθρώπων που επέλεξαν το δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας και της θυσίας απέναντι στον εύκολο δρόμο του συμβιβασμού, της ταπείνωσης και του ραγιαδισμού.

Περισσότερα...
dei_ergost-1Με αφορμή την πρόσφατη έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι που είχε σαν συνέπεια την πολύωρη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στον Πειραιά η "λαική συσπείρωση" , -παράταξη του ΚΚΕ στο Κερατσίνι- έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση.

Περισσότερα...

 

Για την έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ


 Με αφορμή την πρόσφατη έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι που είχε σαν συνέπεια την πολύωρη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στον Πειραιά η "λαική συσπείρωση" , -παράταξη του ΚΚΕ στο Κερατσίνι- έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση.

"Την Κυριακή 9/10/2011 πραγματοποιήθηκε έκρηξη στο χώρο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε δύο υποσταθμούς υψηλής τάσης. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί. Για αρκετές ώρες διακόπηκε το ρεύμα σε όλη σχεδόν την πειραιώτικη περιφέρεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η έκρηξη οφείλεται στην πλημμελή συντήρηση των δύο υποσταθμών.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ΑΕ. Από το Δεκέμβριο του 2010, πάνω από 20 εργαζόμενοι από τη μονάδα του Κερατσινίου έχουν βγει στην σύνταξη χωρίς να αντικατασταθούν! Η μείωση του προσωπικού, η ελαχιστοποίηση των απαραίτητων ελέγχων προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ και τα μερίσματα των μετόχων της ουσιαστικά μπορούν να αποβούν μοιραία. Για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο, που παίζουν με την ίδια τους τη ζωή  καθημερινά, αλλά και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, που ενώ θα έπρεπε να απολαμβάνουν φθηνή, δημόσια ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών τους υπόκεινται σε πολύωρες διακοπές ρεύματος και πληρώνουν «τον κούκο αηδόνι»!

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και η ΔΕΗ ΑΕ ετοιμάζουν νέα ληστρική αύξηση στα τιμολόγια κατά 19%. Επίσης, η ΔΕΗ ΑΕ μετατρέπεται σε φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αυτή τη φορά με τα χαράτσια για την κατοικία (παίρνοντας και προμήθεια για κάθε χαράτσι). Αρνείται να κλείσει το εργοστάσιο στο Κερατσίνι και να αποδώσει τις εκτάσεις στο λαό του Κερατσινίου, όπως προέβλεπε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρέπει να απολογηθούν στους εργαζόμενους του Κερατσινίου γιατί προώθησαν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, με τραγικές όπως αποδεικνύεται συνέπειες.

Από κοινού με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές του Κερατσινίου (ΠΑΣΟΚ-Σαράφογλου, ΝΔ-Μελάς) έσπερναν αυταπάτες και αποπροσανατόλιζαν  τους κατοίκους του Κερατσινίου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ.  Έταζαν πως τάχα θα έκλεινε το εργοστάσιο και θα απέδιδε τις εκτάσεις στο Δήμο, πως θα παρείχε δωρεάν θέρμανση στους Κερατσινιώτες. Όταν είναι γνωστό πως μια Ανώνυμη Εταιρεία νοιάζεται μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας της.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στη διακοπή ρεύματος σε όσα σπίτια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς.

Για αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα παρέχει ρεύμα δωρεάν για όλο το λαό. Η ενέργεια δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα στα χέρια του κεφαλαίου."

 

 

tzanis3Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους νέους του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και στις οικογένειες τους. Για το λόγο αυτό παρέχει δωρεάν εξετάσεις στα δημοτικά ιατρεία σε μαθητές και νέους αθλητικών σωματείων...

Περισσότερα...

Σελίδα 39 από 44

Πρόσωπα

«Να μην τους αφήσουμε να
αγοράσουν πόλεις, δημάρχους
και κυβερνήσεις»
 
«Ανθεκτικές πόλεις και
περιφέρειες»

«Θετικά μέτρα για την ανακούφιση
των πολλών»

Ο Σ. Σπυρίδων και το
ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Designscapes
 

Γεγονότα

Δ.  Καρύδης υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
με τον «Πειραιάς Νικητής»

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο Νίκος Μπελαβίλας
στηρίζει το
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

podosfairiki_synerg.logo1
 Γιατί ψηφίζω
«Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή»
του Νίκου Αξαρλή

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Μαΐου 2019, 23.26
Ο Σ. Σπυρίδων και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Designscapes
Την έναρξη των εργασιών της συζήτησης για...
20 Μαΐου 2019, 15.15
Αποκάλυψη «βόμβα» Γ. Σγουρού για Γ. Πατούλη
Ανοικτή πληγή αποτελούν οι παιδικές...

Ναυτιλία

16 Μαΐου 2019, 00.00
Tο «WorldChampion Jet» στον στόλο της Seajets
Η SEAJETS υποδέχθηκε και επισήμως...
15 Μαΐου 2019, 23.52
« Τα μέτρα είναι συμβατά με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο»
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA...
15 Μαΐου 2019, 20.28
Παράταση για την εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων»
Με αφορμή την αυριανή λήξη της...

Πειραιάς