Τρίτη, 19 Μάρτίου, 2019

Κερατσίνι

amfiali-1Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  Ηλία Λιακόπουλου και μετά από παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας  η δασική θέση «Τζουζέπενα» στην Αμφιάλη...

 


Περισσότερα...
zoupis-1«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας της 12/9 ήταν για άλλη μια φορά αποκαλυπτικό, τόσο για την αδυναμία της Διοίκησης του Δήμου να οδηγήσει τον Δήμο δίνοντας απαντήσεις π.χ. στα προβλήματα της Δημοτικής Επιχείρησης, όσο και την εμμονή της να ...

Περισσότερα...
maxi_ths_ilektrikis-1«Ο Δήμος και οι Δημότες της πόλης μας υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της προσφοράς των ανθρώπων που επέλεξαν το δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας και της θυσίας απέναντι στον εύκολο δρόμο του συμβιβασμού, της ταπείνωσης και του ραγιαδισμού.

Περισσότερα...
dei_ergost-1Με αφορμή την πρόσφατη έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι που είχε σαν συνέπεια την πολύωρη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στον Πειραιά η "λαική συσπείρωση" , -παράταξη του ΚΚΕ στο Κερατσίνι- έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση.

Περισσότερα...

 

Για την έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ


 Με αφορμή την πρόσφατη έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι που είχε σαν συνέπεια την πολύωρη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στον Πειραιά η "λαική συσπείρωση" , -παράταξη του ΚΚΕ στο Κερατσίνι- έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση.

"Την Κυριακή 9/10/2011 πραγματοποιήθηκε έκρηξη στο χώρο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε δύο υποσταθμούς υψηλής τάσης. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί. Για αρκετές ώρες διακόπηκε το ρεύμα σε όλη σχεδόν την πειραιώτικη περιφέρεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η έκρηξη οφείλεται στην πλημμελή συντήρηση των δύο υποσταθμών.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ΑΕ. Από το Δεκέμβριο του 2010, πάνω από 20 εργαζόμενοι από τη μονάδα του Κερατσινίου έχουν βγει στην σύνταξη χωρίς να αντικατασταθούν! Η μείωση του προσωπικού, η ελαχιστοποίηση των απαραίτητων ελέγχων προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ και τα μερίσματα των μετόχων της ουσιαστικά μπορούν να αποβούν μοιραία. Για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο, που παίζουν με την ίδια τους τη ζωή  καθημερινά, αλλά και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, που ενώ θα έπρεπε να απολαμβάνουν φθηνή, δημόσια ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών τους υπόκεινται σε πολύωρες διακοπές ρεύματος και πληρώνουν «τον κούκο αηδόνι»!

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και η ΔΕΗ ΑΕ ετοιμάζουν νέα ληστρική αύξηση στα τιμολόγια κατά 19%. Επίσης, η ΔΕΗ ΑΕ μετατρέπεται σε φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αυτή τη φορά με τα χαράτσια για την κατοικία (παίρνοντας και προμήθεια για κάθε χαράτσι). Αρνείται να κλείσει το εργοστάσιο στο Κερατσίνι και να αποδώσει τις εκτάσεις στο λαό του Κερατσινίου, όπως προέβλεπε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρέπει να απολογηθούν στους εργαζόμενους του Κερατσινίου γιατί προώθησαν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, με τραγικές όπως αποδεικνύεται συνέπειες.

Από κοινού με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές του Κερατσινίου (ΠΑΣΟΚ-Σαράφογλου, ΝΔ-Μελάς) έσπερναν αυταπάτες και αποπροσανατόλιζαν  τους κατοίκους του Κερατσινίου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ.  Έταζαν πως τάχα θα έκλεινε το εργοστάσιο και θα απέδιδε τις εκτάσεις στο Δήμο, πως θα παρείχε δωρεάν θέρμανση στους Κερατσινιώτες. Όταν είναι γνωστό πως μια Ανώνυμη Εταιρεία νοιάζεται μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας της.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στη διακοπή ρεύματος σε όσα σπίτια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς.

Για αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα παρέχει ρεύμα δωρεάν για όλο το λαό. Η ενέργεια δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα στα χέρια του κεφαλαίου."

 

 

tzanis3Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους νέους του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και στις οικογένειες τους. Για το λόγο αυτό παρέχει δωρεάν εξετάσεις στα δημοτικά ιατρεία σε μαθητές και νέους αθλητικών σωματείων...

Περισσότερα...
tzanis_anomeritisΣυνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ  Γιώργο Ανωμερίτη είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  Λουκάς Τζανής, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, που έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς διαφωνίες και εντάσεις στις σχέσεις...

Περισσότερα...
zoupis-1Καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη «Για άλλη μια φορά ο Δήμος μας πρωτοπορεί  ! Αφού θεσπίστηκε  ο παράνομος " θεσμός " των δήθεν εθελοντών που κατέχουν κανονικές εργασιακές -υπηρεσιακές θέσεις (!)  ...

Περισσότερα...
podilata-1Μια συναρπαστική εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ...

 


Περισσότερα...
martakis1-1Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Κερατσινίου- Δραπετσώνας εξέλεξε νέο Πρόεδρο τον Νίκο Μαρτάκη, μετά την παραίτηση του  Κώστα Χρονόπουλου.  
Ο Νίκος Μαρτάκης, οδοντίατρος-χειρούργος στο επάγγελμα, ήταν μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Διαφάνειας...

Περισσότερα...

Σελίδα 39 από 43

Πρόσωπα

«Τα υδατοδρόμια παράγοντας
ενίσχυσης του τουρισμού» 
 
«Προβληματικά και
επικίνδυνα λεωφορεία» 

«Ο Όσκαρ Ουάιλντ πρέπει
να συναντήσει το
Δήμο Πειραιά»

Ο Θάνος Καληώρας υποψήφιος
με τον Γ. Σγουρού
 
 

Γεγονότα

Οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων
θωρακίζουν ενεργειακά
την Ε.Ε.

«ΌΧΙ Λιμάνι στην Πειραϊκή»

8η Ευρωπαϊκή διάσκεψη
κορυφής των δήμων και
των περιφερειών 

podosfairiki_synerg.logo1
 
Κρουαζιέρα: Η πολυτέλεια
περνά και από τη
γαστρονομία

"Zea Marina Magazine" 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Μάρτίου 2019, 22.49
  Ο Θάνος Καληώρας υποψήφιος με τον Γ. Σγουρού
Μια σημαντική υποψηφιότητα από τον χώρο...
18 Μάρτίου 2019, 22.45
«Προβληματικά και επικίνδυνα λεωφορεία»
Ερώτηση σχετικά με τον υφιστάμενο...
16 Μάρτίου 2019, 21.01
Συνάντηση Γ. Γεννιά με τον Υφυπουργό αθλητισμού
Η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων,...

Ναυτιλία

18 Μάρτίου 2019, 23.50
«Τα υδατοδρόμια παράγοντας ενίσχυσης του τουρισμού»
Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Λουτρακίου,...
17 Μάρτίου 2019, 18.41
Εγκαίνια δεξαμενής στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας...
15 Μάρτίου 2019, 00.00
 Celestyal Cruises : Ξεκίνησε η νέα τουριστική περίοδος
Η Celestyal Cruises, στο πλαίσιο των συστηματικών...

Πειραιάς

18 Μάρτίου 2019, 23.47
Οι αντικαταστάτες του Πέτρου Κόκκαλη…
Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη...
18 Μάρτίου 2019, 16.35
«Άρση Σιωπής» και «Σφραγίδας Μελάνι» στο Δημοτικό Θέατρο
Την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 20:00 η Χαριτίνη...
18 Μάρτίου 2019, 00.35
«Ο Όσκαρ Ουάιλντ πρέπει να συναντήσει το Δήμο Πειραιά»
της Βάνας Μελά*   Ήταν καλή, πολύ καλή η...