Τετάρτη, 15 Αυγούστου, 2018

Κερατσίνι

dei_ergost-1Με αφορμή την πρόσφατη έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι που είχε σαν συνέπεια την πολύωρη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στον Πειραιά η "λαική συσπείρωση" , -παράταξη του ΚΚΕ στο Κερατσίνι- έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση.

Περισσότερα...

 

Για την έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ


 Με αφορμή την πρόσφατη έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι που είχε σαν συνέπεια την πολύωρη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στον Πειραιά η "λαική συσπείρωση" , -παράταξη του ΚΚΕ στο Κερατσίνι- έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση.

"Την Κυριακή 9/10/2011 πραγματοποιήθηκε έκρηξη στο χώρο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε δύο υποσταθμούς υψηλής τάσης. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί. Για αρκετές ώρες διακόπηκε το ρεύμα σε όλη σχεδόν την πειραιώτικη περιφέρεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η έκρηξη οφείλεται στην πλημμελή συντήρηση των δύο υποσταθμών.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ΑΕ. Από το Δεκέμβριο του 2010, πάνω από 20 εργαζόμενοι από τη μονάδα του Κερατσινίου έχουν βγει στην σύνταξη χωρίς να αντικατασταθούν! Η μείωση του προσωπικού, η ελαχιστοποίηση των απαραίτητων ελέγχων προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ και τα μερίσματα των μετόχων της ουσιαστικά μπορούν να αποβούν μοιραία. Για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο, που παίζουν με την ίδια τους τη ζωή  καθημερινά, αλλά και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, που ενώ θα έπρεπε να απολαμβάνουν φθηνή, δημόσια ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών τους υπόκεινται σε πολύωρες διακοπές ρεύματος και πληρώνουν «τον κούκο αηδόνι»!

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και η ΔΕΗ ΑΕ ετοιμάζουν νέα ληστρική αύξηση στα τιμολόγια κατά 19%. Επίσης, η ΔΕΗ ΑΕ μετατρέπεται σε φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αυτή τη φορά με τα χαράτσια για την κατοικία (παίρνοντας και προμήθεια για κάθε χαράτσι). Αρνείται να κλείσει το εργοστάσιο στο Κερατσίνι και να αποδώσει τις εκτάσεις στο λαό του Κερατσινίου, όπως προέβλεπε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρέπει να απολογηθούν στους εργαζόμενους του Κερατσινίου γιατί προώθησαν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, με τραγικές όπως αποδεικνύεται συνέπειες.

Από κοινού με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές του Κερατσινίου (ΠΑΣΟΚ-Σαράφογλου, ΝΔ-Μελάς) έσπερναν αυταπάτες και αποπροσανατόλιζαν  τους κατοίκους του Κερατσινίου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ.  Έταζαν πως τάχα θα έκλεινε το εργοστάσιο και θα απέδιδε τις εκτάσεις στο Δήμο, πως θα παρείχε δωρεάν θέρμανση στους Κερατσινιώτες. Όταν είναι γνωστό πως μια Ανώνυμη Εταιρεία νοιάζεται μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας της.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στη διακοπή ρεύματος σε όσα σπίτια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς.

Για αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα παρέχει ρεύμα δωρεάν για όλο το λαό. Η ενέργεια δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα στα χέρια του κεφαλαίου."

 

 

tzanis3Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους νέους του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και στις οικογένειες τους. Για το λόγο αυτό παρέχει δωρεάν εξετάσεις στα δημοτικά ιατρεία σε μαθητές και νέους αθλητικών σωματείων...

Περισσότερα...
tzanis_anomeritisΣυνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ  Γιώργο Ανωμερίτη είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  Λουκάς Τζανής, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, που έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς διαφωνίες και εντάσεις στις σχέσεις...

Περισσότερα...
zoupis-1Καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη «Για άλλη μια φορά ο Δήμος μας πρωτοπορεί  ! Αφού θεσπίστηκε  ο παράνομος " θεσμός " των δήθεν εθελοντών που κατέχουν κανονικές εργασιακές -υπηρεσιακές θέσεις (!)  ...

Περισσότερα...
podilata-1Μια συναρπαστική εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ...

 


Περισσότερα...
martakis1-1Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Κερατσινίου- Δραπετσώνας εξέλεξε νέο Πρόεδρο τον Νίκο Μαρτάκη, μετά την παραίτηση του  Κώστα Χρονόπουλου.  
Ο Νίκος Μαρτάκης, οδοντίατρος-χειρούργος στο επάγγελμα, ήταν μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Διαφάνειας...

Περισσότερα...
Anastasinekrotafeio-1Συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο Πρόεδρο του  Διαδημοτικού Συνδέσμου Δήμων Πειραιά  και Δυτικής Αττικής για το Νεκροταφείο του Σχιστού  Σταύρο Ψαρρά για την εκλογή του, απέστειλε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας...

 


Περισσότερα...
tzanis4O Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας  Λουκάς Τζανής απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Α.Ε.  Γιώργο Ανωμερίτη με την οποία ζητά την απόδοση αντισταθμιστικής εισφοράς προς το  Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας για τη δημιουργία του Car Terminal, αναφέροντας τα εξής:

Περισσότερα...
keratsin-1Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και προώθηση των έργων που θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ επεσήμαναν στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που ...

 


Περισσότερα...

Σελίδα 36 από 40

Πρόσωπα

«Κατεδάφιση 3.500 αυθαιρέτων
σε 5 μήνες…» 
 
«Η Τουρκία θυμίζει Γερμανία
της δεκαετίας του 1930»

«Όχι άλλη λιγότερη Ελλάδα»
του Στέλιου Μανουσάκη

«Η φιλανθρωπία των
εφοπλιστών και η θεωρία
Μακιαβέλι....»
 
 

Γεγονότα

Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης
στον Κορυδαλλό

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια
στηρίζει τους πληγέντες
από τις πυρκαγιές

«Sports Rehab» πρότυπο
κέντρο φυσικοθεραπείας

podosfairiki_synerg.logo1
Ο Πειραιάς υποδέχεται τις
καλοκαιρινές εκδηλώσεις
«Βεάκειο 2018»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

11 Αυγούστου 2018, 12.24
«Μαύρη τρύπα» 89 εκατ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Οι τρεις ορκωτοί λογιστές...
05 Αυγούστου 2018, 14.01
«Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα καλά…»
«Εισήγηση για οργανωμένη προληπτική...
04 Αυγούστου 2018, 18.15
«Κατεδάφιση  3.500 αυθαιρέτων σε 5 μήνες…»
«Εκατό εργολάβοι χρειάζονται, από 30...

Ναυτιλία

14 Αυγούστου 2018, 18.02
Καταγγελία κατα ΣΚΑΪ
Σε μια απίστευτη καταγγελία κατά του...
14 Αυγούστου 2018, 17.57
Το Λιμενικό σώμα για το περιστατικό με τους ψαράδες στην Λέρο
Αναφορικά με τις καταγγελίες...
09 Αυγούστου 2018, 20.37
 Παράνομη ναύλωση Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών στον Πόρο
Κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από...

Πειραιάς

14 Αυγούστου 2018, 18.09
 Έφυγε ο Γιάννης Χατζημανωλάκης
Ημέρα απώλειας για τη Φιλολογική Στέγη...
09 Αυγούστου 2018, 09.09
32ος Βαρτζάκειος Δρόμος στον Πειραιά
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά...
07 Αυγούστου 2018, 18.24
Συνάντηση κάτοικων της πειραϊκής με τον Γ.Γ. Λιμένων
«Αντιπροσωπεία των κατοίκων της...