Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 20:57

Ο Γ. Πεταλωτής στον Κορυδαλλό…

episkepsi_yfypoyrgou_dikaiosynis_ston_dimarxo_korydallou_011-1
Τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής στο πλαίσιο επίσκεψης του στο έργο κατεδάφισης των γυναικείων φυλακών της πόλης.
Ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Σωφρονιστικής  Πολιτικής Μαρίνο Σκανδάμη είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο από τον οποίο ενημερώθηκε για το σχέδιο διαμόρφωσης της έκτασης των 10 στρεμμάτων που θα αποδοθούν στον Δήμο Κορυδαλλού μετά την κατεδάφιση των δύο από τις τρεις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών.
Ο κ. Πεταλωτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εξέλιξης των εργασιών κα-τεδάφισης, ενώ υπογράμμισε ότι η προτροπή των τοπικών κοινωνιών είναι απαραίτητη για την επιτάχυνση των έργων.
Αναφερόμενος στο θέμα της απομάκρυνσης του συνόλου των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού το χαρακτήρισε μέγιστο θέμα ηθικής τάξης, τόσο γιατί αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όσο και για να αποδείξει ότι παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις, όπως η παρουσία των φυλακών, μπορούν να ανατραπούν.
Ως προϋπόθεση για την απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών από τον Κορυδαλλό ο Υφυπουργός έθεσε την κατασκευή τεσσάρων νέων καταστημάτων κράτησης, ένα εκ των οποίων στην Αττική, στο πλαίσιο της σωφρονιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρου Μερεντίτη, καλωσορίζοντας τον Υφυπουργό, χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την κατεδάφιση για πρώτη φορά ενεργού τμήματος των φυλακών, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση ανα-πνοής από το κέντρο της πόλης, δίπλα από έντεκα σχολεία, δυο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και το Αθλητικό Κέντρο της πόλης. Δήλωσε δε ότι ο Δήμος είναι πλήρως έτοιμος να καταθέσει την επόμενη μέρα της κατεδάφισης τη σχετικά μελέτη για την ανάπλαση της έκτασης. Ο Σταύρος Κασιμάτης επανέλαβε την πάγια θέση του συνόλου των δημοτών για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών. Τέλος, υπογράμμισε την καθυστέρηση και χαρακτήρισε κρίσιμο το ζήτημα της έγκρισης του Ειδικού Χωροταξικού που θα προσδιορίσει την ακριβή θέση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος της Αττικής για να ενταχθεί στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.
Τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής στο πλαίσιο επίσκεψης του στο έργο κατεδάφισης των γυναικείων φυλακών της πόλης.

Ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Σωφρονιστικής  Πολιτικής Μαρίνο Σκανδάμη είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο από τον οποίο ενημερώθηκε για το σχέδιο διαμόρφωσης της έκτασης των 10 στρεμμάτων που θα αποδοθούν στον Δήμο Κορυδαλλού μετά την κατεδάφιση των δύο από τις τρεις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών.Ο Γ.  Πεταλωτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εξέλιξης των εργασιών κατεδάφισης, ενώ υπογράμμισε ότι η προτροπή των τοπικών κοινωνιών είναι απαραίτητη για την επιτάχυνση των έργων. 

Αναφερόμενος στο θέμα της απομάκρυνσης του συνόλου των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού το χαρακτήρισε μέγιστο θέμα ηθικής τάξης, τόσο γιατί αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όσο και για να αποδείξει ότι παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις, όπως η παρουσία των φυλακών, μπορούν να ανατραπούν.Ως προϋπόθεση για την απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών από τον Κορυδαλλό ο Υφυπουργός έθεσε την κατασκευή τεσσάρων νέων καταστημάτων κράτησης, ένα εκ των οποίων στην Αττική, στο πλαίσιο της σωφρονιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

 Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρου Μερεντίτη, καλωσορίζοντας τον Υφυπουργό, χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την κατεδάφιση για πρώτη φορά ενεργού τμήματος των φυλακών, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση ανα-πνοής από το κέντρο της πόλης, δίπλα από έντεκα σχολεία, δυο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και το Αθλητικό Κέντρο της πόλης.

Δήλωσε δε ότι ο Δήμος είναι πλήρως έτοιμος να καταθέσει την επόμενη μέρα της κατεδάφισης τη σχετικά μελέτη για την ανάπλαση της έκτασης. Ο Σταύρος Κασιμάτης επανέλαβε την πάγια θέση του συνόλου των δημοτών για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών. Τέλος, υπογράμμισε την καθυστέρηση και χαρακτήρισε κρίσιμο το ζήτημα της έγκρισης του Ειδικού Χωροταξικού που θα προσδιορίσει την ακριβή θέση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος της Αττικής για να ενταχθεί στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.

 


Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Το πρόγραμμα του Αλέξη
Τσίπρα στη ΔΕΘ
 
Έξι χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα 

Πέθανε ο Νάνος Βαλαωρίτης

 «Δημοσιοποίηση του νέου Master Plan
της ΟΛΠ ΑΕ»

Γεγονότα

Έρχονται οι  STOMP έτσι όπως δεν
τους έχετε ξαναδεί!!!!

Ανακατασκευή του Ειδικού
Σχολικού Συγκροτήματος
Ραφήνας από τα 
Ελληνικά Πετρέλαια

Ο Πολιτιστικός
Σεπτέμβρης στον
Κορυδαλλό

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

13 Σεπτεμβρίου 2019, 17.56
Έξι χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα
Τα τελευταία έξι χρόνια ο Σεπτέμβρης...
13 Σεπτεμβρίου 2019, 17.33
Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας...
11 Σεπτεμβρίου 2019, 19.50
«Το περιστατικό στη Λέρο δεν προσφέρεται για μικροπολιτική αξιοποίηση»
Δήλωση του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της...

Ναυτιλία

13 Σεπτεμβρίου 2019, 17.35
 «Δημοσιοποίηση του νέου Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ»
Αίτημα για κατάθεση στο Σώμα της...
13 Σεπτεμβρίου 2019, 17.22
Επίσκεψη Γιάννη Πλακιωτάκη στην Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου
Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού...
10 Σεπτεμβρίου 2019, 00.00
 Ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»: Περιβαλλοντικό έγκλημα χωρίς τιμωρία
Στις 10 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται...

Πειραιάς

15 Σεπτεμβρίου 2019, 13.05
Εκδήλωση συλλογής σχολικών ειδών στον Πειραιά
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου...
14 Σεπτεμβρίου 2019, 00.00
Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ο...
14 Σεπτεμβρίου 2019, 00.00
«Λιγότερα θαλάσσια απορρίμματα, με τη συμμετοχή  των αλιέων»
Με μεγάλη επιτυχία, και με τη συμμετοχή...