Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 21:09

«Μαθητικό Φεστιβάλ 2011»

MATHITIKO_FESTIVAL_055-1
Με τη δημιουργική παρουσία και συμμετοχή των μαθητών που παρακολούθησαν τα προγράμματα παραδοσιακών χορών και θεατρικής αγωγής του Δήμου Κορυδαλλού στα σχολεία, πραγματοποιείται και φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων. Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν τίτλο «Στο γέλιο των παιδιών, η χαρά του κόσμου» και είναι αφιερωμένες στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού Θανάση Βέγγου, ενώ πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού, που είναι και το μοναδικό στη χώρα που φέρει το όνομά του.
Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 27 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τελική εκδήλωση στο Ανοιχτό Δ.Α.Κ. (γήπεδο ποδοσφαίρου) με τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης και των Θεατρικών και Χορευτικών ομάδων των σχολείων της πόλης. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν επίσης και χορωδιακές ομάδες, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί παράλληλα και έκθεση με δημιουργίες των μαθητών.
«Ο χώρος του σχολείου γίνεται καθημερινά τόπος γνώσης, καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας των παιδιών. Ο Δήμος Κορυδαλλού με τα προγράμματα καλλιτεχνικής αγωγής στα σχολεία αλλά και με το πλήθος των δραστηριοτήτων του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, δίνει ευκαιρίες στα παιδιά με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης προσωπικότητας των μαθητών. Ταυτόχρονη είναι η προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών με την κατασκευή νέων σχολείων. Μετά την ολοκλήρωση του 8ου Νηπιαγωγείου και τη νέα πτέρυγα του 9ου Δημοτικού, συνεχίζουμε τον αγώνα για το 6ο- 8ο Δημοτικό, το Ειδικό Σχολείο και το Κλειστό Γυμναστήριο στην οδό Σταματοπούλου» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Παρασκευή 27 Μαΐου
Χορευτικές ομάδες 1ου,2ου,4ου,5ου,6ου,7ου,8ου,9ου,10ου,11ου,12ου,13ου,16ου,17ου,18ου & 22ου Δημοτικών Σχολείων. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Άρτεμις Παπανικολάου, Δήμητρα Μαχά, Μαρία Καμολίκη, Νικολέτα Γρηγοράτου, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Κωνσταντίνος Θεοχάρης.
Σάββατο 28 Μαΐου
-Ελληνικός Κινηματογράφος-Μουσικοχορευτική παράσταση.
-Θεατρικές ομάδες 2ου, 9ου,16ου,17ου & 18ου Δημοτικών Σχολείων.
Επιμέλεια: Στάβη Λεοντιάδου
Κυριακή 29 Μαΐου
-Στη γειτονιά του Θεάτρου - «Οι ταξιδιώτες της Μουσικής» της Άννας Σιγγίκου.
Θεατρικές ομάδες 11ου, 22ου, 10ου,5ου & 12ου Δημοτικών Σχολείων. Διασκευή: Ελένη Χρηστίδου και οι ομάδες των μαθητών. Επιμέλεια: Ελένη Χρηστίδου.
-« Μάγκας», Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 12ου Δ. Σ.
Επιμέλεια-Διδασκαλία: Βαρβάρα Ελευθερίου.
-Χορωδία από τους μαθητές του 12ου Δ. Σ. με τίτλο « τραγουδώντας τον Πήγασο». Επιμέλεια – διδασκαλία: Θεόδωρος Μπρουτζάκης.
Δευτέρα 30 Μαΐου
-«Ένα λουλούδι αλλιώτικο από τ’ άλλα»- Ένα παραμύθι βασισμένο στο βιβλίο της Βιβής Ματσούκα: «Το λουλούδι που λεγόταν Αρλεκίνος». Στίχοι Τραγουδιών: Αγλαΐα Χατζη-μάρκου και οι ομάδες των μαθητών. Θεατρικές ομάδες 4ου,6ου,7ου ,8ου & 13ου Δημοτι-κών Σχολείων. Διασκευή-Επιμέλεια: Ελένη Λιντζαροπούλου.
Τρίτη 31 Μαΐου
-Χορωδία 17ου Δημοτικού Σχολείου, Στ΄ τάξη: «Μικρό αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο».
Επιμέλεια-Διδασκαλία: Σοφία Κοραλίδου & Ε1΄τάξη: «Ταξιδεύοντας με τον Ελύτη» Επιμέλεια-Διδασκαλία: Ευταξία Μαριάνα.
-« Το όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, Θεατρική παράσταση του 4ου Γυμνασίου. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Μαρκέλα Βαρκουδάκη, Ιωάννης Φάκλαρης.
Τετάρτη 1 Ιουνίου
-«Ρωμαίος και Ιουλιέττα στο Woodstock»-Θεατρική-μουσικοχορευτική παράσταση του 2ου Γυμνασίου. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Μαρία-Ελένη Βικταμπανίδου.
-Χορευτικές ομάδες μαθητών της ΕΠΑ.Σ.
Επιμέλεια-Διδασκαλία: Βασιλική Σαμόλαδου και Αριάδνη Γούσια.
Πέμπτη 2 Ιουνίου
-Χορωδία από τους μαθητές της Ε΄ & Στ΄ τάξης των 3ου & 19ου Δημοτικών Σχολείων
Επιμέλεια-Διδασκαλία: Γεωργία Ευθυμιοπούλου.
-Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 19ου Νηπιαγωγείου «Θησεύς – ο ήρωας των Αθηνών». Επιμέλεια-Διδασκαλία: Ηρώ Μάνου.
Παρασκευή 3 Ιουνίου
-Χορευτικές ομάδες μαθητών των 1ου,2ου,3ου,5ου,8ου Γυμνασίων & του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Σωτήρης Νησιάγκας, Νικολέτα Νταντουρή, Άρτεμις Παπανικολάου.
-Χορευτικές ομάδες γονέων των 1ου, 5ου, 6ου,8 ου, 11ου,12ου,22ου Δημοτικών Σχολείων & των 2ου, 5ου, 8ου Γυμνασίων.
Επιμέλεια-Διδασκαλία: Άρτεμις Παπανικολάου, Δήμητρα Μαχά, Μαρία Καμολίκη, Κωνσταντίνος Θεοχάρης, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.
-Μουσικοχορευτικό ροκ πρόγραμμα από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου. Επιμέλεια του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου.
Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19:30. Σε περίπτωση βροχής θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου Κορυδαλλού.
Δευτέρα 6 Ιουνίου
Τελική εκδήλωση στο Ανοιχτό Δ.Α.Κ. (γήπεδο ποδοσφαίρου)
- Έναρξη: 21.00.Με τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης & των Θεατρικών και Χορευτικών ομάδων των σχολείων. Είσοδος αποκλειστικά με αθλητικά παπούτσια. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα γίνει στο κλειστό Δ.Α.Κ «Θ. Πούτος», πάροδος Σολωμού και Πλαταιών).
Με τη δημιουργική παρουσία και συμμετοχή των μαθητών που παρακολούθησαν τα προγράμματα παραδοσιακών χορών και θεατρικής αγωγής του Δήμου Κορυδαλλού στα σχολεία, πραγματοποιείται και φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων.

Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν τίτλο «Στο γέλιο των παιδιών, η χαρά του κόσμου» και είναι αφιερωμένες στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού Θανάση Βέγγου, ενώ πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού, που είναι και το μοναδικό στη χώρα που φέρει το όνομά του. 

Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 27 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.
Την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τελική εκδήλωση στο Ανοιχτό Δ.Α.Κ. (γήπεδο ποδοσφαίρου) με τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης και των Θεατρικών και Χορευτικών ομάδων των σχολείων της πόλης.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν επίσης και χορωδιακές ομάδες, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί παράλληλα και έκθεση με δημιουργίες των μαθητών. «Ο χώρος του σχολείου γίνεται καθημερινά τόπος γνώσης, καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας των παιδιών.
Ο Δήμος Κορυδαλλού με τα προγράμματα καλλιτεχνικής αγωγής στα σχολεία αλλά και με το πλήθος των δραστηριοτήτων του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, δίνει ευκαιρίες στα παιδιά με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης προσωπικότητας των μαθητών. Ταυτόχρονη είναι η προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών με την κατασκευή νέων σχολείων.
Μετά την ολοκλήρωση του 8ου Νηπιαγωγείου και τη νέα πτέρυγα του 9ου Δημοτικού, συνεχίζουμε τον αγώνα για το 6ο- 8ο Δημοτικό, το Ειδικό Σχολείο και το Κλειστό Γυμναστήριο στην οδό Σταματοπούλου» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: 

Παρασκευή 27 Μαΐου Χορευτικές ομάδες 1ου,2ου,4ου,5ου,6ου,7ου,8ου,9ου,10ου,11ου,12ου,13ου,16ου,17ου,18ου & 22ου Δημοτικών Σχολείων. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Άρτεμις Παπανικολάου, Δήμητρα Μαχά, Μαρία Καμολίκη, Νικολέτα Γρηγοράτου, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Κωνσταντίνος Θεοχάρης.

Σάββατο 28 Μαΐου -Ελληνικός Κινηματογράφος-Μουσικοχορευτική παράσταση.-Θεατρικές ομάδες 2ου, 9ου,16ου,17ου & 18ου Δημοτικών Σχολείων. Επιμέλεια: Στάβη Λεοντιάδου

Κυριακή 29 Μαΐου -Στη γειτονιά του Θεάτρου - «Οι ταξιδιώτες της Μουσικής» της Άννας Σιγγίκου. Θεατρικές ομάδες 11ου, 22ου, 10ου,5ου & 12ου Δημοτικών Σχολείων. Διασκευή: Ελένη Χρηστίδου και οι ομάδες των μαθητών. Επιμέλεια: Ελένη Χρηστίδου.-« Μάγκας», Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 12ου Δ. Σ. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Βαρβάρα Ελευθερίου. -Χορωδία από τους μαθητές του 12ου Δ. Σ. με τίτλο « τραγουδώντας τον Πήγασο». Επιμέλεια – διδασκαλία: Θεόδωρος Μπρουτζάκης. 

Δευτέρα 30 Μαΐου -«Ένα λουλούδι αλλιώτικο από τ’ άλλα»- Ένα παραμύθι βασισμένο στο βιβλίο της Βιβής Ματσούκα: «Το λουλούδι που λεγόταν Αρλεκίνος». Στίχοι Τραγουδιών: Αγλαΐα Χατζη-μάρκου και οι ομάδες των μαθητών. Θεατρικές ομάδες 4ου,6ου,7ου ,8ου & 13ου Δημοτι-κών Σχολείων. Διασκευή-Επιμέλεια: Ελένη Λιντζαροπούλου.  

Τρίτη 31 Μαΐου -Χορωδία 17ου Δημοτικού Σχολείου, Στ΄ τάξη: «Μικρό αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο». Επιμέλεια-Διδασκαλία: Σοφία Κοραλίδου & Ε1΄τάξη: «Ταξιδεύοντας με τον Ελύτη» Επιμέλεια-Διδασκαλία: Ευταξία Μαριάνα. -« Το όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, Θεατρική παράσταση του 4ου Γυμνασίου. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Μαρκέλα Βαρκουδάκη, Ιωάννης Φάκλαρης. 

Τετάρτη 1 Ιουνίου -«Ρωμαίος και Ιουλιέττα στο Woodstock»-Θεατρική-μουσικοχορευτική παράσταση του 2ου Γυμνασίου. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Μαρία-Ελένη Βικταμπανίδου. -Χορευτικές ομάδες μαθητών της ΕΠΑ.Σ. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Βασιλική Σαμόλαδου και Αριάδνη Γούσια. 

Πέμπτη 2 Ιουνίου -Χορωδία από τους μαθητές της Ε΄ & Στ΄ τάξης των 3ου & 19ου Δημοτικών Σχολείων Επιμέλεια-Διδασκαλία: Γεωργία Ευθυμιοπούλου. -Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 19ου Νηπιαγωγείου «Θησεύς – ο ήρωας των Αθηνών». Επιμέλεια-Διδασκαλία: Ηρώ Μάνου.

Παρασκευή 3 Ιουνίου -Χορευτικές ομάδες μαθητών των 1ου,2ου,3ου,5ου,8ου Γυμνασίων & του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Σωτήρης Νησιάγκας, Νικολέτα Νταντουρή, Άρτεμις Παπανικολάου.-Χορευτικές ομάδες γονέων των 1ου, 5ου, 6ου,8 ου, 11ου,12ου,22ου Δημοτικών Σχολείων & των 2ου, 5ου, 8ου Γυμνασίων.Επιμέλεια-Διδασκαλία: Άρτεμις Παπανικολάου, Δήμητρα Μαχά, Μαρία Καμολίκη, Κωνσταντίνος Θεοχάρης, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.-Μουσικοχορευτικό ροκ πρόγραμμα από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου. Επιμέλεια του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου

.Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19:30. Σε περίπτωση βροχής θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου Κορυδαλλού.

Δευτέρα 6 Ιουνίου Τελική εκδήλωση στο Ανοιχτό Δ.Α.Κ. (γήπεδο ποδοσφαίρου)-

Έναρξη: 21.00.Με τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης & των Θεατρικών και Χορευτικών ομάδων των σχολείων.

Είσοδος αποκλειστικά με αθλητικά παπούτσια. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα γίνει στο κλειστό Δ.Α.Κ «Θ. Πούτος», πάροδος Σολωμού και Πλαταιών).

 


Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Εξηγήσεις για τις ακτοπλοϊκές
συγκοινωνίες στης Κυκλάδες»
 
«Λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει 
χρήματα ασυστόλως» 

Η αλήθεια για την ανάπλαση
στην περιοχή Αγ. Διονυσίου

Συναντήσεις με
εκπροσώπους της Τ.Α.
της Θεσσαλονίκης
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«La politica della Grecia»
στην αίθουσα Τέχνης
Art Prisma

Συνάντηση ΟΛΠ με
Γ. Πατούλη για την επέκταση
του λιμανιού 

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Νέα διάκριση για την
Celestyal Cruises
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Ιανουαρίου 2020, 00.16
Το ακούσαμε και αυτό …
Ο υπουργός Επικρατείας «πάγωσε» την...
23 Ιανουαρίου 2020, 21.29
 «Η προστασία των εργαζομένων και η  ναυπηγική βιομηχανία»
Ανακοίνωση του τμήματος Ναυτιλίας...
22 Ιανουαρίου 2020, 23.29
«Λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει χρήματα ασυστόλως»
Σχετικά με την ανακοίνωση του...

Ναυτιλία

22 Ιανουαρίου 2020, 23.24
«Εξηγήσεις για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στης Κυκλάδες»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας...
22 Ιανουαρίου 2020, 21.17
Συνάντηση ΟΛΠ με Γ. Πατούλη για την επέκταση του λιμανιού
Η επέκταση του επιβατικού λιμένα...
22 Ιανουαρίου 2020, 19.40
ΠΕΝΕΝ: Αυξήσεις ψίχουλα στον κατώτατο μισθό
Θυσία στον βωμό της καπιταλιστικής...

Πειραιάς

24 Ιανουαρίου 2020, 00.11
1,2 τόνοι κάνναβης μέσα σε... χουρμάδες
Περισσότερο από ένα τόνο κάνναβης...
23 Ιανουαρίου 2020, 21.51
 Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ....
22 Ιανουαρίου 2020, 19.48
 Αντιδράσεις για την επέκταση του λιμανιού …
Ανακοίνωση των «Ενεργών Πολιτών» για τις...