Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 19:21

«ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»: 12 χρόνια μετά…

logoartc_f
Ανακοίνωση-Ενημέρωση του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια
 
Ήταν 21 Σεπτεμβρίου 2009 η αποφράδα ημέρα της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, η ημέρα που κηλιδώθηκε το όνομα του θεσμού ο οποίος έστεκε ως το μόνο ασφαλές καταφύγιο για την αποταμίευση την υγεία και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Η Ασπίς Πρόνοια η 2η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας έκλεινε. Το τίμημα ήταν βαρύ, ασήκωτο ανυπόφορο για τους ζημιωθέντες αλλά και για την ασφαλιστική αγορά η οποία ακόμα περιμένει στωικά τα φύλλα του ημερολογίου που πέφτουν κάθε μέρα να σβήσουν τις μνήμες, χωρίς να κάνει τίποτα ουσιαστικό για το κλείσιμο της πληγής.
 
Σαν ανέκδοτο μοιάζει το δελτίο τύπου που συνόδευσε την ανάκληση από τον τότε υπουργό οικονομικών ‘’κανέναν ασφαλισμένος δεν θα χάσει τo ασφαλιστικό του πρόγραμμα και τα χρήματα που έχει αποταμιεύσει…’’ καθώς επίσης η ρήση κορυφαίου κυβερνητικού παράγοντα της επόμενης κυβέρνησης ‘’Η Ελλάδα δεν είναι Σουηδία για να λύνει άμεσα τα προβλήματα…’’
 
Σήμερα 12 χρόνια μετά, η Σουηδία είναι ακόμα έτη φωτός μπροστά. Στην υπόθεση Ασπίς τα βήματα που έχουν γίνει είναι ελάχιστα. Ένα σχετικά απλό οικονομικό / επιχειρηματικό πρόβλημα ανέδειξε την γύμνια κυβερνήσεων και θεσμών σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια. Ας είναι όμως, η Ελλάδα φέτος γιορτάζει ταυτόχρονα τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία της και δεν χωρούν γκρίνιες, το μεγαλείο τις επισκιάζει.
 
Ευτυχώς όμως υπάρχουν οι εξαιρέσεις, οι ελάχιστοι που έχουν καρδιά και φιλότιμο να προχωρήσουν την υπόθεση λίγο πιο πέρα διασπώντας τα τείχη της αδιαφορίας και της στρατηγικής της λήθης. Άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό που κινούν τα νήματα αθόρυβα και αποτελεσματικά. Σε αυτούς όλους οι ζημιωθέντες χρωστάνε ένα εγκάρδιο ευχαριστώ και μια παρότρυνση να συνεχίσουν να είναι κοντά τους ως το τέλος του δρόμου.
 
Όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, κανείς από εμάς δεν φανταζόταν ότι θα γράφαμε δελτίο τύπου για τα δωδέκατα γενέθλια από την ανάκληση της Ασπίδος. Εδώ όμως είναι Ελλάδα…
 
Επειδή όμως κι εμείς είμαστε Έλληνες υποσχόμαστε ‘ότι με καθημερινό αγώνα και ακούραστη διάθεση δεν θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνα, παρά μόνο μέχρι και ο τελευταίος πρώην ασφαλισμένος να δικαιωθεί. Καλούμε όλους τους ζημιωθέντες να μείνουνε μαζί μας σε έναν αγώνα που συνεχίζεται και τον οποίο στηρίζουμε όλοι εμείς που δεν ξεχνάμε και θα επιμένουμε έως ότου έρθει η πλήρης δικαίωση.
 
 
Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια
 
                 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
Η Νανά Σπυροπούλου νέα
Διευθύνουσα Σύμβουλος της
«Eleusis 2023»

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος
Κακουλίδης

Γεγονότα

Η CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Μαύρη τρύπα» 600.000 ευρώ στη λίστα Πέτσα!
Τα … επιτελικά κριτήρια με βάσει τα...
19 Οκτωβρίου 2021, 18.56
ΚΚΕ: συγκεντρώσεις και περιοδείες στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις και περιοδείες για...

Ναυτιλία

20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
Η CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
– Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών...
19 Οκτωβρίου 2021, 18.42
Σε τροχιά σύγκρουσης οι Ναυτεργάτες με την κυβερνητική Ναυτιλιακή πολιτική
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με τον...