Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 20:06

«Αδιαφορία για την υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων στον Πειραιά»

logoartc_f"Επιδεικτική η αδιαφορία για την υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά με δυσμενή αποτελέσματα τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ίδιους τους αστυνομικούς" 

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Ιωάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του την από 9/2/2021 ανακοίνωση-καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, την καταθέτει ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
 
Επισυνάπτεται η από 9/2/2021 ανακοίνωση-καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά
 
Ο καταθέτων Βουλευτής
 
Ραγκούσης Ιωάννης
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά πληροφορήθηκε – ενημερώθηκε, με έκρηξη οργής και αγανάκτησης από συναδέλφους - μέλη του, για την υπ΄αριθ. 2000/21/283135 από 06/02/2021 διαταγή της Γ.Α.Δ.Α σύμφωνα με την οποία ζητούνται έντεκα (11) Αστυνομικοί, ώστε να εκπαιδευτούν και να διατεθούν από τα Α.Τ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, αποκλειστικά σε φύλαξη νέων στόχων ευπαθούς προστασίας στους σταθμούς του ΗΣΑΠ-ΜΕΤΡΟ. 
 
Επιπλέον ενημερωθήκαμε ότι έχουν προκύψει νέες ανάγκες φύλαξης του δικαστικού μεγάρου Πειραιά με επιπλέον έξι (6) Αστυνομικούς στην είσοδο για έλεγχο των εισερχομένων ( πύλες X-RAY ). Έτσι στο σύνολο, επιπλέον δεκαεπτά (17) αστυνομικοί χρειάζονται, αλλά δεν υπάρχουν ή αν υπάρξουν θα υπολειτουργήσει κάποιο άλλο νευραλγικό κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ., εν προκειμένω  τα ήδη αποδεκατισμένα Αστυνομικά Τμήματα. 
 
Συγχρόνως οι επιπλέον δεκαεπτά (17) αστυνομικοί κάλλιστα θα μπορούσαν να απαρτίζουν ένα ολιγάριθμο επιπλέον Αστυνομικό Τμήμα ή Τμήμα Ασφαλείας. Είναι απολύτως κατανοητό ότι η Αστυνομία θα πρέπει να επιτελέσει  το έργο της και να είναι  παρόν όπου χρειάζεται, το ήδη όμως υπάρχον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού θα διογκωθεί περαιτέρω!! Παράλληλα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν περισσότερο οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, με άμεσο κίνδυνο, τόσο να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν προς όφελος της εξυπηρέτησης αλλά και της ασφάλειας του πολίτη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όσο και να επιδεινώνεται η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού (υπερεργασία, αύξηση οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων κ.α.) 
 
Ειδικότερα το Αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στις υπηρεσίες στα γεωγραφικά όρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας, υπολείπεται σε ποσοστό κατά 40-50% περίπου, βάση της οργανικής δύναμης (αυτής που ο νομοθέτης έκρινε ότι πρέπει να έχουν) και της παρούσας δύναμης (αυτής που μπορούν καθημερινά να απασχολήσουν). 
 
Δειγματοληπτικά αναφέρουμε:
 
• Το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, έχει οργανική δύναμη (πρέπει να έχει δηλαδή) 88 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 48.
 
• Το Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων - Νέου Φαλήρου, έχει οργανική δύναμη 77 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 40. 
 
• Το Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, έχει οργανική δύναμη 72 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 36.
 
• Το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ.Ιωαν.Ρέντη έχει οργανική δύναμη 46 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι  18. 
 
• Το Τμήμα Ασφαλείας Κορυδαλλού έχει οργανική δύναμη 30 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι  12. 
 
• Το Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων - Νέου Φαλήρου, έχει οργανική δύναμη 38 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι  14.
 
• Έως πότε οι έχοντες την ευθύνη θα αδιαφορούν, συνεχίζοντας να αφήνουν αποδυναμωμένα τα Τμήματα Ασφαλείας και τα Αστυνομικά Τμήματα;
 
• Έως πότε θα απαιτείται από την Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό να εργάζονται πέραν των δυνάμεών τους;
 
• Έως πότε θα καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας;
 
• ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 
 
1. Την μη περαιτέρω αποδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων και την ενίσχυσή τους μαζί με τα Τμήματα Ασφαλείας. Εάν οι ιθύνοντες θεωρούν ότι δεν χρειάζονται, ας τα κλείσουν, να πάψουν επιτέλους να βασανίζουν τους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους. 
 
2. Να απαγκιστρωθούν από τα χρόνια πάρεργα τα Αστυνομικά Τμήματα.( Πύλες X-Ray, επιδόσεις δικογράφων κλπ ).
 
3. Να είναι οι εποχούμενες περιπολίες σύννομες με τα ισχύοντα Π.Δ και να παύσει η «ανωμαλία» που γίνεται τους τελευταίους μήνες με τα νέα ωράρια, όπως το 18:00- 02:00. Σεβαστείτε τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας. 
 
Η Ένωσή μας, θα συνεχίσει με οιονδήποτε τρόπο, να αναδεικνύει ζητήματα και αδικίες που αφορούν τόσο το σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού, όσο και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας ως προς την ασφάλεια, επιζητώντας άμεσα σωστές απαντήσεις και δίκαιες λύσεις, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τα μέλη μας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. H ανεκτικότητα και το φιλότιμο έχουν όρια ! Τολμήστε τον δίκαιο εξορθολογισμό του προσωπικού των Αστυνομικών υπηρεσιών ! Ενισχύστε με προσωπικό τα Αστυνομικά Τμήματα & Τμήματα Ασφαλείας!
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Γιατί ο Λιγνάδης "κέρδισε"
15 μέρες από την ολιγωρία
Μενδώνη;»
 
Απίστευτη παραδοχή
Γεραπετρίτη

«Υπουργός χωρίς πολιτιστική και
πολιτισμική συνείδηση»

Παρέμβαση Φ. Μπακαδήμα
για το «Κέντρο Υγείας
Περάματος»
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Ο ΟΛΠ στηρίζει τα
Αθλητικά Σωματεία στο
Δήμο Κερατσινίου-
Δραπετσώνας

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Φεβρουαρίου 2021, 23.19
«Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου: το όραμα γίνεται πράξη;»
Την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, στις 18.30, η...
23 Φεβρουαρίου 2021, 22.22
 «Γιατί ο Λιγνάδης «κέρδισε» 15 μέρες από την ολιγωρία Μενδώνη;»
Έγιναν έρευνες σε σπίτι, υπολογιστές...
23 Φεβρουαρίου 2021, 22.13
Απίστευτη παραδοχή Γεραπετρίτη
Απίστευτη παραδοχή από τον υπουργό...

Ναυτιλία

19 Φεβρουαρίου 2021, 19.56
Καταβολή επιδόματος στους άνεργους ναυτικούς
Με πρωτοβουλία του Υπουργού...
18 Φεβρουαρίου 2021, 17.30
Έξι νέες άγονες γραμμές στην ακτοπλοΐα
Την προκήρυξη 6 νέων γραμμών, που θα...

Πειραιάς

23 Φεβρουαρίου 2021, 23.19
Επιπλέον παρεχόμενες υπηρεσίες στον Δήμο Πειραιά για τον Covid-19
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση  των...
23 Φεβρουαρίου 2021, 23.07
Συρροή 70 κρουσμάτων σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά
Δέκα ασθενείς έχουν διακομιστεί σε...
22 Φεβρουαρίου 2021, 00.00
Τα οικονομικά αποτελέσματα 2020 της ΟΛΠ Α.Ε.
  Η  ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει τα...