Τετάρτη, 03 Μάρτίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 10:57

«Άμεση επιστροφή της εκπαιδευτικού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού»

damanaki ixthok1
Κατάθεση αναφοράς του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Γιάννη Ραγκούση, βουλευτή Β΄Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την άμεση επιστροφή της εκπαιδευτικού στο 10ο ΔΣ Κορυδαλλού.
 
Τέλος σε γραφειοκρατικές μηχανές και διαδικασίες που συντηρούν παθογένειες και λάθη."
 
Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Ιωάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του το από 22/1/2021 Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, το καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
 
Αντιμετωπίζουμε την προσβλητική αδιαφορία από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά που εκφράζεται με την απαράδεκτη και εντελώς αντιεκπαιδευτική απόφασή της, να μετακινήσει την δασκάλα του Β1, από το σχολείο μας σε άλλο, προκειμένου να καλύψει κενό που προέκυψε λόγω covid-19, ενώ ήδη αναπλήρωνε κενό covid-19.  Και για το κενό που δημιουργείται στο σχολείο μας θα αναλάβει άλλος αναπληρωτής.
 
- Άμεση επιστροφή της εκπαιδευτικού που αποσπάστηκε εν μία νυχτί από το σχολείο μας και προκλήθηκε αυτή η αναστάτωση στα παιδιά μας
- Τη δέσμευση ότι θα παραμείνει όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό στις θέσεις τους και δε θα γίνει κάποια άλλη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. 
 
- Οι τρίμηνες συμβάσεις που για πρώτη φορά θεσπίστηκαν και νομοθετήθηκαν, ήταν βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν τέτοια ζητήματα.
 
- Το Υπουργείο Παιδείας και κάθε άλλο αρμόδιος φορέας να «ρίξει τις μάσκες» που εδώ και χρόνια καθηλώνει την παιδεία και την στραγγαλίζει μέσα από γραφειοκρατικές μηχανές και διαδικασίες που συντηρούν παθογένειες και λάθη.
 
 
ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
Αθήνα 25/1/2021
 
 
Προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
 
ΘΕΜΑ: Άμεση επιστροφή της εκπαιδευτικού στο 10ο ΔΣ Κορυδαλλού. Τέλος σε γραφειοκρατικές μηχανές και διαδικασίες που συντηρούν παθογένειες και λάθη.
 
Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Ιωάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του το από 22/1/2021 Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, το καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
 
Αντιμετωπίζουμε την προσβλητική αδιαφορία από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά που εκφράζεται με την απαράδεκτη και εντελώς αντιεκπαιδευτική απόφασή της, να μετακινήσει την δασκάλα του Β1, από το σχολείο μας σε άλλο, προκειμένου να καλύψει κενό που προέκυψε λόγω covid-19, ενώ ήδη αναπλήρωνε κενό covid-19.  Και για το κενό που δημιουργείται στο σχολείο μας θα αναλάβει άλλος αναπληρωτής.
 
Άμεση επιστροφή της εκπαιδευτικού που αποσπάστηκε εν μία νυχτί από το σχολείο μας και προκλήθηκε αυτή η αναστάτωση στα παιδιά μας.
 
Τη δέσμευση ότι θα παραμείνει όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό στις θέσεις τους και δε θα γίνει κάποια άλλη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. 
 
Οι τρίμηνες συμβάσεις που για πρώτη φορά θεσπίστηκαν και νομοθετήθηκαν, ήταν βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν τέτοια ζητήματα.
 
Το Υπουργείο Παιδείας και κάθε άλλο αρμόδιος φορέας να «ρίξει τις μάσκες» που εδώ και χρόνια καθηλώνει την παιδεία και την στραγγαλίζει μέσα από γραφειοκρατικές μηχανές και διαδικασίες που συντηρούν παθογένειες και λάθη.
 
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.
Ο καταθέτων Βουλευτής
Ιωάννης Ραγκούσης
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Καραολή Δημητρίου & Καραβά  62
18122 Κορυδαλλός Αττικής
τηλ. 6983605470              
                              
Η φετινή σχολική χρονιά γνωρίζαμε εξ’ αρχής ότι θα ήταν ιδιαίτερη. Η πανδημία και τα προτεινόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν δημιουργήσει ένα  διαφορετικό σκηνικό στις τάξεις. Και ενώ κάθε χρόνο ξεκινάμε με αισιοδοξία τη χρονιά, πιστεύοντας το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Κυβέρνηση, οι οποίοι προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα ότι όλα πηγαίνουν ρολόϊ,  αυτή τσαλακώνεται από την ίδια την πραγματικότητα των τεράστιων ελλείψεων που υπάρχουν στα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς. 
 
Για ακόμη μία χρονιά, αντιμετωπίζουμε την ίδια προσβλητική αδιαφορία από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά στη στελέχωση μόνιμων εκπαιδευτικών. Μία αδιαφορία που εκφράζεται με την απαράδεκτη και εντελώς αντιεκπαιδευτική απόφασή της, να μετακινήσει την δασκάλα του Β1, από το σχολείο μας σε άλλο, προκειμένου να καλύψει κενό που προέκυψε λόγω covid-19, ενώ ήδη αναπλήρωνε κενό covid-19.  Και για το κενό που δημιουργείται στο σχολείο μας θα μας αναλάβει άλλος αναπληρωτής!!! 
 
Καταλαβαίνουμε ότι αυτή η απόφαση πέρα από τον αιφνιδιασμό των παιδιών, δημιουργεί αναστάτωση αφού σε αυτή την ιδιόμορφη χρονιά, τα παιδιά του Β1 είχαν γνωρίσει ήδη δύο δασκάλες με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία σε τόσο μικρές ηλικίες. 
 
Ζητάμε:
 
άμεση επιστροφή της εκπαιδευτικού που αποσπάστηκε εν μία νυχτί από το σχολείο μας και προκλήθηκε αυτή η αναστάτωση στα παιδιά μας και 
 
τη δέσμευση ότι θα παραμείνει όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό στις θέσεις τους και δε θα γίνει κάποια άλλη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. 
 
Ασφαλώς γνωρίζουμε ότι η απόφαση της Διεύθυνσης υπηρετεί τις κατευθύνσεις που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει θέσει. Οι τρίμηνες συμβάσεις που για πρώτη φορά θεσπίστηκαν και νομοθετήθηκαν, ήταν βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν τέτοια ζητήματα. Σύμφωνα άλλωστε με πρόσφατη εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο, καλούνται οι διευθυντές Εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν, ως εκπρόσωποι του Δημοσίου, αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διαρκείας. Έτσι, οι ίδιοι θα πρέπει να κρίνουν "μετά από προσεκτική αξιολόγηση" αν οι λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη εξακολουθούν να υφίστανται. 
 
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κατευναστούν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων, αλλά και των ίδιων των γονέων και των μαθητών του σχολείου μας αν δε λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Θέλουμε πράξεις και όχι υποσχέσεις.
 
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και ζητούμε την λήψη δραστικών και αποτελεσματικών μέτρων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών παιδείας σε ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία του Κορυδαλλού. 
 
Από το 2008 έχουν να γίνουν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Οι υποσχέσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών έχουν μείνει ακόμη στα χαρτιά. Στο σχολείο μας σε σύνολο αναγκών 15 θέσεων σε μόνιμους εκπαιδευτικούς, υπάρχουν μόνο 7!!! Με τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών μας, συντελείται η σταδιακή αποδυνάμωση του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου. Ο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών καλύπτει οργανικές θέσεις και όχι έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες, όπως θα έπρεπε. Καθόσον ελάχιστοι (σχεδόν μηδενικοί) διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών έγιναν τα τελευταία χρόνια. 
 
Εν έτη 2021 κάνουμε αγώνα για το αυτονόητο, να έχουν δηλαδή τα παιδιά μας δάσκαλο!!!  Δεν επαιτούμε, απαιτούμε το αυτονόητο: τα παιδιά μας να έχουν μία αξιοπρεπή εκπαίδευση.
 
Οι ιθύνοντες ας μην κρυφτούν πίσω από τις μάσκες τους. Οι μάσκες ας χρησιμοποιηθούν ως υγειονομικό εργαλείο και μόνο. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα να «ρίξει τις μάσκες» που εδώ και χρόνια καθηλώνει την παιδεία και την στραγγαλίζει μέσα από γραφειοκρατικές μηχανές και διαδικασίες που συντηρούν παθογένειες και λάθη. Δωρεάν, δημόσιο σχολείο για όλους αλλά κυρίως οργανωμένο σχολείο, σύγχρονο και αποτελεσματικό.
Επικεντρωνόμαστε στην ουσία και διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
 
Με εκτίμηση
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού
 
Πρόεδρος: Χρονάκη Σταματίνα
Αντιπρόεδρος: Κουρκουμέλη Χριστίνα
Γραμματέας: Τσελέντης Γεράσιμος
Αν.Γραμματέας: Λαζάρου Δέσποινα
Ταμίας: Κρασσά Μαρία
Μέλη: Παντελή Θεοδώρα & Σωτηριάδου Σοφία
 
 
 
 
 

Πρόσωπα

«Ας μην επαναλάβουμε λάθη
του παρελθόντος»
 
 «Ο δικός μας κόσμος δεν
δολοφονεί, δεν μισεί,
δεν εκδικείται»

Τρία νέα σχολεία στο
Δήμο Πειραιά το... 2025;

«Ποια θα είναι η
"Μεγάλη Δευτέρα"
της αγοράς»
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Ο ΟΛΠ στηρίζει τα
Αθλητικά Σωματεία στο
Δήμο Κερατσινίου-
Δραπετσώνας

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

02 Μάρτίου 2021, 18.56
Θ. Δρίτσας: Η δήλωσή μου για την 17 Νοέμβρη διαστρεβλώθηκε
«Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη,...
01 Μάρτίου 2021, 22.30
Πρωτοφανές …
Η ΕΡΤ αρνήθηκε να καλύψει την...

Ναυτιλία

01 Μάρτίου 2021, 20.49
Παρέμβαση για την καθυστέρηση των συντάξεων στους Ναυτεργάτες
Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για τα...
01 Μάρτίου 2021, 16.39
ΟΛΠ Α.Ε.: Πλατφόρμα αποβίβασης επιβατών
Η ΟΛΠ Α.Ε. προχώρησε στην μελέτη και...
26 Φεβρουαρίου 2021, 21.37
Σύγκληση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά
Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε...

Πειραιάς

02 Μάρτίου 2021, 19.02
Τρία νέα σχολεία στο Δήμο Πειραιά το... 2025;
του Δημήτρη Γκερλέ*   Την κατασκευή...
02 Μάρτίου 2021, 18.50
Συνεργασία ΟΛΕ ΑΕ-ΕΒΕΠ
Δράσεις εμπορικού και βιομηχανικού...
01 Μάρτίου 2021, 00.00
Car terminal στο λιμάνι του Πειραιά
«Η Cosco το τερμάτισε» καταγγέλλει με...