Ναυτιλία
Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου, με την «Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών»


Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, συναντήθηκε σήμερα στο ΥΝΑΝΠ, με την Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών. Ο κ. Κατσαφάδος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Κοσμά Γεώργιο και τον Αντιπρόεδρο κ. Καρακώστα Δήμο, της Ενωσης, τους ενημέρωσε για το σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και αφορά την : "Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετα-COVID εποχή."
Στόχος μας τόνισε ο Κατσαφάδος είναι ο καθορισμός του πλαισίου για το σχεδιασμό και την εξειδίκευση της εθνικής στρατηγικής, των αναπτυξιακών πολιτικών και προγραμμάτων χρηματοδότησης που συνδέονται με τη θαλάσσια οικονομία και τη νησιωτικότητα. Μέσα από το προτεινόμενο νομοσχέδιο που καταθέσαμε με τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη,ενισχύουμε την ουσιαστική θεσμική ενεργοποίηση του Κράτους και αναβαθμίζουμε τον εποπτικό ρόλο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την προώθηση του στόχου της «νησιωτικής συνοχής».
Ιδίως ως προς τους τομείς πολιτικής που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του. Τέλος ο κ. Κατσαφάδος, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που παίζουν οι πλοηγοί στη Ναυσιπλοΐα και στην ασφάλεια των λιμένων. Από τη μεριά τους οι κ.κ. Κοσμάς και Καρακώστας, ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για ζητήματα που αφορούν την Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, ζητώντας τη συνεργασία του, για την επίλυσή τους.
Νεότερες ειδήσεις:
- 27/01/2021 17:56 - ΠΕΝΕΝ: Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας
- 26/01/2021 10:47 - «Πρόχειρες και επικίνδυνες οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για την πλοηγική υπηρεσία»
- 26/01/2021 00:00 - H CelestyalCruises ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με την VersonixSeaware
- 25/01/2021 00:00 - «Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά»
- 22/01/2021 21:00 - O νέος Πρόεδρος της CLIA
Πρόσφατες ειδήσεις:
- 21/01/2021 22:29 - «Αδειανό πουκάμισο η Νησιωτικότητα που έφερε η Κυβέρνηση»
- 20/01/2021 22:47 - Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη για τον «Οίκο Ναύτου»
- 20/01/2021 00:00 - Επικίνδυνα και επιβλαβή πλοία απομακρύνθηκαν οριστικά από τον κόλπο της Ελευσίνας
- 18/01/2021 22:38 - Υπ. Ναυτιλίας: Αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα νησιά
- 16/01/2021 21:47 - Πιστοποίηση του «Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας»