Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 00:00

Το νέο Κέντρο Υγείας στο Κερατσίνι

Η Ρένα Δούρου και κλιμάκιο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΠ στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου
 
Αναβαθμίζουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κόντρα στις σημερινές πολιτικές απαξίωσης του συστήματος δημόσιας υγείας:
 
“Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Κερατσίνι, για τον Πειραιά, για την Αττική. Μια σημαντική ημέρα για τους πολίτες και το δημόσιο σύστημα υγείας. Βρισκόμαστε στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου. Ένα έργο ζωής, που οι πολίτες περίμεναν επί 15 χρόνια, και που σήμερα γίνεται πραγματικότητα χάρη στη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στη Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Δήμο Κερατσινίου. Και αισθανόμαστε όλοι  και όλες σήμερα εδώ διπλά περήφανοι. Πρώτον, γιατί με το έργο αυτό αναβαθμίζουμε τον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τον κρίσιμο δηλαδή τομέα που θωρακίζει το σύστημα δημόσιας υγείας απέναντι στην πανδημία. Και δεύτερον, γιατί έτσι διασφαλίζουμε την ισότιμη πρόσβαση των όλων πολιτών και κυρίως εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, των πιο αδύναμων, στο αγαθό της υγείας. Αυτές ήσαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που υπηρετήσαμε ως Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.
 
Είναι οι ίδιες που διεκδικούμε σήμερα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, δίνοντας συστηματικό αγώνα για την ολοκλήρωση του μεγάλου προγράμματος στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής με σύγχρονο εξοπλισμό και κτιριακές αναβαθμίσεις. Ενός προγράμματος που αποτελεί την έμπρακτη απάντηση σε εκείνες τις πολιτικές που σήμερα, αν και θερίζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, επιμένουν να μην στηρίζουν τις δημόσιες δομές υγείας, για λόγους δογματικής ιδεοληψίας”. 
 
Αυτά παρατήρησε, ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η οποία μετείχε στο κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου, αποτελούμενο από τους : Τρύφωνα Αλεξιάδη, Θοδωρή Δρίτσα, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννη Ραγκούση. Μαζί τους ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, η περιφερειακή Σύμβουλος Βασιλική Λάσκαρη και η τέως περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Λαμπρίδη. Συναντήθηκαν επί τόπου με τον Δήμαρχο Κερατσινίου Χρήστο Βρεττάκο και τους αντιδημάρχους : Μιλτιάδη Θεόδοτο (καθαριότητας και ανακύκλωσης), Στράτο Δασκαλάκη (έργων) και Στέλλα Μιχάλογλου (κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης). Παραβρέθηκαν επίσης η τέως Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Όλγα Ιορδανίδου και ο τέως υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ, υπεύθυνος για την ΠΦΥ, Διευθυντής Ορθοπεδικής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, Γιώργος Αντύπας. 
 
Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου 1.220 τμ, πλήρως εξοπλισμένο, που πρόκειται να προσφέρει στους πολίτες της πόλης αλλά και ευρύτερα του Πειραιά, υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης, αναβαθμίζοντας το σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, χρηματοδοτείται, χάρη στις ενέργειες της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια (2014 - 2019) από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-2020”. Και συγκεκριμένα τον Άξονα Προτεραιότητας 10 που αφορά στην “Ανάπτυξη-Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας”, με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ. 
 
alt
alt
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Kυβέρνηση που νοιάζεται
 για τον εαυτό της και πολύ
λιγότερο για τους ανθρώπους»
 
Ομολογία Βορίδη…

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης
έχασε την μάχη με τον κορονοϊό

«Ερασιτεχνικός αθλητισμός
ώρα μηδέν!»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

14 Ιανουαρίου 2021, 19.45
Ομολογία Βορίδη…
Στην παραδοχή του υπουργού...
14 Ιανουαρίου 2021, 00.00
Τραμπ, Τουίτερ, Ζάκερμπεργκ και δημοκρατία
Του Γιώργου Τσιρίδη    Τραμπισμός με...

Ναυτιλία

14 Ιανουαρίου 2021, 00.00
CelestyalCruises: Η πρώτη κρουαζιέρα του 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου
Η CelestyalCruises ανακοινώνει νέα ημερομηνία...
12 Ιανουαρίου 2021, 22.27
Διαρροή πλοίων από το Εθνικό Νηολόγιο
Πρωτοβουλίες του Υπουργείου...
12 Ιανουαρίου 2021, 20.12
Κρούσματα Covid-19 στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για κρούσματα Covid-19...

Πειραιάς

15 Ιανουαρίου 2021, 19.42
«Αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων» για τους εμπόρους
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στα...
15 Ιανουαρίου 2021, 00.00
«Πειραιάς για όλους»: Οι άστεγοι στο λιμάνι κινδυνεύουν
Δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα για τους...
14 Ιανουαρίου 2021, 19.39
Πειραιάς: οι θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών
Ο Δήμος Πειραιά θα λειτουργήσει...