Πειραιάς
«Δεν είσαι μόνη»: Συμβολική δράση από τις Γυναίκες του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά


Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και οι γυναίκες του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κρατώντας στα χέρια τους πλακάτ σχημάτισαν το σύνθημα #Δεν_εισαι_μόνη μπροστά από το συμβολικά φωταγωγημένο πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι.
Από την πλευρά του «Πειραιάς για όλους» συμμετείχαν οι δημοτικές σύμβουλοι Βάνα Μελά και Λία Δρίτσα-Αποστόλου.
H δράση οργανώθηκε με τη στήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου.
"Και όχι μόνο έχεις φωνή αλλά δεν είσαι και μόνη. Είμαστε ακόμα πολλές οι γυναίκες που πάσχουμε από τη βία ακριβώς γιατί είμαστε γυναίκες. Γυναίκες-μάνες, γυναίκες-κόρες, γυναίκες-σύζυγοι ή σύντροφοι, γυναίκες-ομοφυλόφιλες, γυναίκες-εργαζόμενες, γυναίκες-επαγγελματίες, γυναίκες όμορφες και λιγότερο όμορφες, ελληνίδες ή μετανάστριες, φτωχότερες ή πλουσιότερες. Πάντα γυναίκες κάτω από την ίδια πάντα εξουσία, την ανδρική που ακόμα μας βλέπει σαν ιδιοκτησία. Και δεν είναι λίγες οι φορές.
Πάσχουμε από τη βία που έχει πολλές μορφές. Είναι η λεκτική ή ψυχολογική βία, η οικονομική εκμετάλλευση, η σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση.
Δεν έχουμε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο να κάνουμε από το να μιλάμε γι’ αυτό,
από το να διεκδικούμε την ανατροπή του και την εξάλειψή του.
Γιατί είμαστε ακριβώς αυτό που είναι και οι άντρες, άνθρωποι.
Και θέλουμε να ζούμε με ισότητα και ισοτιμία, με σεβασμό και αυτοσεβασμό, χωρίς καμία διάκριση, επιφύλαξη, αντίρρηση ή παρέκβαση.
Γιατί το φύλο μας μάς προσδιορίζει με τον τρόπο που η καθεμία μας θέτει και κανείς άλλος."
Βάνα Μελά, Λία Δρίτσα-Αποστόλου #pireas4all
Νεότερες ειδήσεις:
- 30/11/2020 18:04 - «Ο ψηφιακός κόσμος και η επιχείρηση»
- 30/11/2020 15:34 - Covid-19: Η λειτουργία των υπηρεσιών στο Δήμο πειραιά
- 29/11/2020 19:28 - «Η Oil Οne είναι διπλά ένοχη με τη βούλα του δικαστηρίου»
- 27/11/2020 16:18 - Χριστούγεννα με ασφάλεια στο Δήμο Πειραιά
- 26/11/2020 17:54 - «ORANGE THE WORLD» φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου
Πρόσφατες ειδήσεις:
- 25/11/2020 22:29 - Ο Εμπορικός Σύλλογος διαφωνεί με το μοντέλο «click away»
- 23/11/2020 18:59 - Ο ψηφιακός κόσμος και η επιχείρηση
- 22/11/2020 23:29 - «Οι αντιθέσεις Μώραλη–Μαρινάκη για τα έργα του ΟΛΠ και ο ρόλος της ΝΔ»
- 22/11/2020 21:00 - «Να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Πειραϊκή»
- 22/11/2020 00:00 - ΧΑΔΑ Σχιστού - Ρ. Δούρου: Επιλεκτική μνήμη ή κανονική παραπληροφόρηση;