Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 19:03

24ωρη απεργία στα Λιμάνια

logoartc_f
Η ανακοίνωση της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ:
 
Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου που εξήγγειλαν συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα φέρει στη Βουλή. Μετά την ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα που εισάγει ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις τράπεζες ενώ παράλληλα οδηγεί στην εξαθλίωση και την απόγνωση χιλιάδες οφειλέτες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ψηφίσει νέο νόμο για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 
Συνεχίζει την αντικοινωνική της πολιτική παρά την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας και τις τεράστιες ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
 
Ανακοινώνει τις δυσμενείς αλλαγές που θα φέρει για τους εργαζόμενους ενώ παράλληλα κλείνει μάτια και αυτιά στην εργοδοτική αυθαιρεσία. 
 
Επιγραμματικά αναφέρουμε σημαντικά σημεία αυτών των ανατροπών:
 
Ελαστικοποίηση της οκτάωρης εργασίας
 
Ανατροπές στις υπερωρίες και στην αμοιβή τους
 
Υπονόμευση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας 
 
Κεντρικό φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των μελών τους 
 
Αυτό που διαπιστώνουμε όλο το τελευταίο διάστημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία όπως είναι η ενίσχυση των δομών Υγείας υλικοτεχνικά και με προσλήψεις υγειονομικών, η βελτίωση των άθλιων συνθηκών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η λήψη μέτρων που θα προστατεύουν εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες απ’τη στιγμή που ανεστάλη η λειτουργία των επιχειρήσεων λόγω της γενικής απαγόρευσης. Αντίθετα, συνεχίζει τον αντιλαϊκό κατήφορο και νομοθετεί τα όποια μέτρα υπαγορεύουν ο ΣΕΒ και οι κάθε λογής εκπρόσωποι του κεφαλαίου που βλέπουν την πανδημία μόνο ως ευκαιρία για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους εις βάρος της κοινωνίας. 
 
Η 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 26 Νοέμβρη αποτελεί σημαντικό σταθμό για τις διεκδικήσεις και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας από δω και πέρα. Η καθολική συμμετοχή θα δώσει μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας τόσο προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες όσο και προς εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις και τους εκπροσώπους των εργαζομένων που μέχρι στιγμής είτε «σφυρίζουν αδιάφορα» είτε λάμπουν δια της απουσίας τους. Όσοι επενδύουν στο φόβο της κοινωνίας λόγω της πανδημίας και υπολογίζουν ότι μπορούν σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες να περάσουν όσα δεν έχουν περάσει με τα μνημόνια, είναι γελασμένοι και λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
 
Η αντιδημοκρατική απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων και συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων με αφορμή και πρόσχημα την πανδημία κατά τις ημέρες μνήμης του Πολυτεχνείου μας γυρνά δεκαετίες πίσω σε σκοτεινές εποχές για το λαό μας. Δυστυχώς όμως, είναι το χαρακτηριστικότερο δείγμα των κυβερνητικών προθέσεων για το πώς σκοπεύουν να διαχειριστούν την κοινωνική αντίδραση στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Η χθεσινή άγρια και αναίτια καταστολή φοιτητών και εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν- λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία- δεν είναι μόνο απερίφραστα καταδικαστέα αλλά μας δείχνει τον τρόπο που επιδιώκει να πορευτεί η κυβέρνηση, δηλ. με φόβο, βία και συλλήψεις. Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε εγκληματίες, διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας με δημοκρατικό τρόπο, αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο. Όσο και να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό, τόσο μαζικότερες αντιδράσεις θα βρουν μπροστά τους.
 
Σε αυτές τις συνθήκες μόνο η ενότητα στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα στους αγώνες μας. Κι εμείς οι λιμενεργάτες στον ΟΛΠ αντιλαμβανόμαστε ότι με ενωτικούς αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες, αξιοπρέπεια στην εργασία και απάντηση σε όλα όσα υπονομεύουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το αντεργατικό νομοσχέδιο για ψήφιση.
  
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Γιατί ο Λιγνάδης "κέρδισε"
15 μέρες από την ολιγωρία
Μενδώνη;»
 
Απίστευτη παραδοχή
Γεραπετρίτη

«Ανεπαρκής η διοίκηση
Πατούλη στη διαχείριση των
απορριμμάτων»

«Ποια θα είναι η
"Μεγάλη Δευτέρα"
της αγοράς»
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Ο ΟΛΠ στηρίζει τα
Αθλητικά Σωματεία στο
Δήμο Κερατσινίου-
Δραπετσώνας

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Φεβρουαρίου 2021, 21.32
«Ανεπαρκής η διοίκηση Πατούλη στη διαχείριση των απορριμμάτων»
Σφοδρή κριτική στη διοίκηση Πατούλη για...
24 Φεβρουαρίου 2021, 00.00
Παρέμβαση 900 νομικών: «Το κράτος δικαίου δεν είναι a la carte»
Κείμενο με τις υπογραφές 900 νομικών,...

Ναυτιλία

26 Φεβρουαρίου 2021, 21.37
Σύγκληση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά
Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε...
24 Φεβρουαρίου 2021, 23.11
Η απεργία των Ναυτεργατών συνεχίζεται
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη νέα 24ωρη...

Πειραιάς

26 Φεβρουαρίου 2021, 21.47
Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά
Ιδρύεται o Αναπτυξιακός Οργανισμός...
25 Φεβρουαρίου 2021, 21.48
«Ποια θα είναι η
Δήλωση προέδρου Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ. Αττικής,...
24 Φεβρουαρίου 2021, 22.47
Χωρίς Διοίκηση το Κρατικό Νίκαιας
Αναφορά των Βουλευτών του ΚΚΕ...