Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 18:39

Εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ με βιντεοκλήση

logoartc_f
Ο Δήμος Πειραιά άνοιξε μια νέα σελίδα σύγχρονης και άμεσης εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ Πειραιά, καθώς πολίτες και επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να παραλάβουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις ηλεκτρονικά, από τον υπολογιστή ή το κινητό τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας  «myKEPlive».  
 
Το «myKEPlive» είναι ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος Πειραιά. Οι πολίτες αρχικά κλείνουν ραντεβού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και σε προγραμματισμένο χρόνο επικοινωνούν μέσω βιντεοκλήσης με υπάλληλο του ΚΕΠ υποβάλλοντας το αίτημά τους. 
 
Στη συνέχεια είτε παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις που επιθυμούν  με email ή μέσω ΕΛΤΑ  είτε του παρέχονται οδηγίες για τη διεκπεραίωση υποθέσεων που δεν δύναται να εξυπηρετηθούν μέσω του myKEPlive.
Σημειώνεται, ότι η ταυτοπροσωπία είναι απαραίτητη και για τον λόγο αυτό,  κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιείται από τον υπάλληλο του ΚΕΠ η ταυτοποίηση του πολίτη ή του νομίμου εκπροσώπου της επιχείρησης, με την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων ταυτοποίησης στην κάμερα. 
 
Προγραμματισμός ραντεβού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 
 
Ο πολίτης προκειμένου να προγραμματίσει το ηλεκτρονικό ραντεβού πρέπει :
 
1. είτε να συνδεθεί  στην  Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.gov.gr  ακολουθώντας τη διαδρομή: «Πολίτης και καθημερινότητα» -«Εξ αποστάσεως Εξυπηρέτηση Πολιτών»(ΚΕΠ)- Διοικητική Πληροφόρηση – Διεκπεραίωση αιτήσεων με ψηφιακό ραντεβού 
 
2. είτε να πληκτρολογήσει  τη διεύθυνση www.myKEPlive.gov.gr. 
 
Και στις δυο περιπτώσεις οι πολίτες χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς/διαπιστευτήρια TAXISnet.
 
Η Ψηφιακή Θυρίδα του Πολίτη
 
Εναλλακτικά,  μπορεί ο πολίτης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης www.gov.gr να επισκεφτεί τη δική του ψηφιακή θυρίδα και να καταθέσει ο ίδιος ηλεκτρονικό αίτημα προς το ΚΕΠ της επιλογής του.  Στη συνέχεια τα αιτούμενα πιστοποιητικά καταχωρούνται από το ΚΕΠ με ψηφιακό τρόπο στη θυρίδα του πολίτη. 
 
Οι διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσα από τις οποίες μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες είναι:
 
1) Διοικητική πληροφόρηση και διεκπεραίωση αιτήσεων 
 
2) Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις
 
3) Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία
 
4) Εξυπηρέτηση από τον Δήμο 
 
Ενδεικτικά στις παρεχόμενες υπηρεσίες, μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται: έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου, χορήγηση πιστοποιητικού γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, ληξιαρχική πράξη γάμου, μεταδημότευση, χορήγηση πιστοποιητικών εγγυτέρων συγγενών και οικογενειακής κατάστασης, χορήγηση πιστοποιητικού σπουδών πανεπιστημίου, ανανέωση δελτίου ανεργίας, πιστοποιητικά Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων  κ.α.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στο πρόγραμμα «myKEPlive», καθώς οι πολίτες και οι επιχειρήσεις εξυπηρετούνται  από τα στελέχη των ΚΕΠ Πειραιά μέσω βιντεοκλήσης, λαμβάνοντας ηλεκτρονικά έγγραφα και πιστοποιητικά. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Με το «myKEPlive», το οποίο παρέχει ένα ευρύ φάσμα  υπηρεσιών, κάνουμε ακόμα πιο εύκολη και άμεση τη συνδιαλλαγή  των πολιτών με τα ΚΕΠ του Δήμου και απλουστεύουμε τις διαδικασίες παραλαβής εγγράφων, τα οποία έχουν ανάγκη για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Aναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πολίτες, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά από τον Δήμο Πειραιά. Χαίρομαι ιδιαίτερα  γι΄ αυτή την καινοτόμα ενέργεια και εύχομαι να αξιοποιηθεί   όσο το δυνατόν περισσότερο».
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ληξιαρχείου, Δημοτικής Κατάστασης και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Αλέξανδρος Καμαράτος, σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι τα ΚΕΠ Πειραιά καινοτομούν παρέχοντας ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και έγγραφα στους πολίτες μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «myKEPlive». Στη συνέχεια, ο κ. Καμαράτος σημείωσε: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα  χρήσιμη εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να παραλάβουν τα πιστοποιητικά τους είτε στο e-mail τους είτε να τους τα στείλουμε ταχυδρομικά στην οικία τους. Στόχος μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και για τον λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα θα εισαγάγουμε στην εξυπηρέτηση των ΚΕΠ και άλλες υπηρεσίες, έτσι ώστε να διευκολύνουμε τους πολίτες στις συνδιαλλαγές τους με τον Δήμο».  
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

Άρωμα σκοτεινών εποχών 
 
«Η κατάσταση θέλει
 σοβαρότητα και όχι
μπραβιλίκια»

«Οι αντιθέσεις Μώραλη-
Μαρινάκη για τα έργα του
ΟΛΠ και ο ρόλος της ΝΔ»

«Έπεσαν οι μάσκες των
υποκριτών»

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

Posidonia Web
Forums Week  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Νοεμβρίου 2020, 00.00
Θανάσης Καμπαγιάννης: Το φιάσκο του νόμου Χρυσοχοΐδη
  «Η όποια νέα κυβέρνηση αποφασίσει να...
23 Νοεμβρίου 2020, 19.10
Άρωμα σκοτεινών εποχών
Εισαγγελική έρευνα για Τσίπρα,...
23 Νοεμβρίου 2020, 18.56
Μετεξέλιξη του ΠΡΑΤΤΩ σε Πολιτικό Κίνημα
Την μετεξέλιξη του ΠΡΑΤΤΩ σε Πολιτικό...

Ναυτιλία

24 Νοεμβρίου 2020, 17.00
Θετικός στον COVID19 ο Υπ. Ναυτιλίας
Ανακοίνωση του Υπουργείου...
23 Νοεμβρίου 2020, 18.52
Νόθευση του υγιή ανταγωνισμού στη ναυπηγοεπισκευή
Ερώτηση 35 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ -...
19 Νοεμβρίου 2020, 18.10
Υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΛΠ
H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την επιτυχή...

Πειραιάς

23 Νοεμβρίου 2020, 18.59
Ο ψηφιακός κόσμος και η επιχείρηση
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σε...
22 Νοεμβρίου 2020, 23.29
«Οι αντιθέσεις Μώραλη–Μαρινάκη για τα έργα του ΟΛΠ και ο ρόλος της ΝΔ»
Δήλωση του Δημήτρη Γκερλέ*:   Ως η...
22 Νοεμβρίου 2020, 21.00
«Να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Πειραϊκή»
Ανακοίνωση της Αγωνιστικής...