Τετάρτη, 03 Μάρτίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 19:11

Ανακαίνιση κτηρίων στο παραλιακό μέτωπο Ελευσίνας

logoartc_f
Σε εκσυγχρονισμένο χώρο περιπάτου πλάι στη θάλασσα της Δυτικής Αττικής αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας με την  υλοποίηση στοχευμένων έργων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ σε συγκεκριμένα σημεία εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος, αρμοδιότητάς του, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Απόστολου Καμαρινάκη. 
 
Ειδικότερα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τεχνικής επισκευής και δημιουργικής αναμόρφωσης στο μικρό πέτρινο οικίσκο στη θέση πρώην “Φωνιάς” και στο κτήριο που βρίσκεται στην είσοδο της προβλήτας της πρώην Αμερικανικής Βάσης,  τα οποία επί σειρά ετών ήταν εγκαταλελειμμένα και αποτελούσαν εστίες μόλυνσης. 
 
Κατά τις εργασίες επισκευής στο εσωτερικό των δυο κτηρίων, καθαιρέθηκαν σαθρά τμήματα τοίχων και επιφανειών, απομακρύνθηκαν τα μπάζα με μηχανικά μέσα, κατασκευάστηκαν νέα χωρίσματα τοίχων και οροφών με μόνωση, τοποθετήθηκαν νέα πλακίδια δαπέδου, αντικαταστάθηκαν παλαιά κουφώματα, χρωματίστηκαν εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες, αποκαταστάθηκαν οι ηλεκτρολογικές και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις. 
 
Επίσης τις εξωτερικές όψεις των δύο κτηρίων κοσμούν σύγχρονες τοιχογραφίες (graffiti) με αναφορές στην ιστορία και τα αρχαία σύμβολα της Ελευσίνας σε συνδυασμό με τη θάλασσα. Το εικαστικό έργο υπογράφει το δημιουργικό της εταιρείας Pi-o Creative Lab.
 
Επιπλέον το ανακαινισμένο κτήριο στην προβλήτα της πρώην Αμερικανικής Βάσης διαθέτει σύστημα προηγμένης τεχνολογίας Quick Response Code (QR Code), το οποίο είναι τοποθετημένο σε εμφανές σημείο. Το QR Code σκανάρεται με μία απλή κίνηση της κάμερας του κινητού και ο χρήστης παραπέμπεται αυτόματα στην ιστοσελίδα του Ο.Λ.Ε. ΑΕ με πληροφορίες σχετικά με την περιοχή. 
 
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Διοίκησης του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, το QR Code μελλοντικά θα ενημερώνει τους χρήστες για τις εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται στο πλαίσιο του εορτασμού για την ανακήρυξης της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023. 
 
Ο πέτρινος οικίσκος στη θέση πρώην “Φωνιάς” θα λειτουργήσει ως περίπτερο πληροφόρησης (info kiosk), όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει πληροφοριακό υλικό για τον Λιμένα της Ελευσίνας και για το πρόγραμμα της Ελευσίνας- Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
 
Το δε κτίριο στην είσοδο της προβλήτας της πρώην Αμερικανικής Βάσης πρόκειται να φιλοξενήσει το πολιτιστικές δράσεις του ΟΛΕ ΑΕ, όπως Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας με θέμα “Ο Λιμενεργάτης στην Ελευσίνα”. 
 
Ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς και άλλες τεχνικές παρεμβάσεις για τον εξωραϊσμό και την ανάδειξη ξεχωριστά κάθε πλατείας και κοινόχρηστου χώρου στη χερσαία ζώνη λιμένος Ελευσίνας. Το προσεχές διάστημα πρόκειται να τοποθετηθούν  σύγχρονου τύπου “έξυπνα” παγκάκια, τα οποία θα διαθέτουν σύστημα φόρτισης κινητού τηλεφώνου και δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο (Free WiFi) αναδεικνύοντας την περιοχή σε Wi-Fi hot spot. 
 
Τα ανωτέρω έργα υλοποιούνται υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ο.Λ.Ε ΑΕ και εντάσσονται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού ανάδειξης του παραλιακού μετώπου που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος, ιδίαν δαπάνη.
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ας μην επαναλάβουμε λάθη
του παρελθόντος»
 
 «Ο δικός μας κόσμος δεν
δολοφονεί, δεν μισεί,
δεν εκδικείται»

Τρία νέα σχολεία στο
Δήμο Πειραιά το... 2025;

«Ποια θα είναι η
"Μεγάλη Δευτέρα"
της αγοράς»
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Ο ΟΛΠ στηρίζει τα
Αθλητικά Σωματεία στο
Δήμο Κερατσινίου-
Δραπετσώνας

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

02 Μάρτίου 2021, 18.56
Θ. Δρίτσας: Η δήλωσή μου για την 17 Νοέμβρη διαστρεβλώθηκε
«Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη,...
01 Μάρτίου 2021, 22.30
Πρωτοφανές …
Η ΕΡΤ αρνήθηκε να καλύψει την...

Ναυτιλία

01 Μάρτίου 2021, 20.49
Παρέμβαση για την καθυστέρηση των συντάξεων στους Ναυτεργάτες
Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για τα...
01 Μάρτίου 2021, 16.39
ΟΛΠ Α.Ε.: Πλατφόρμα αποβίβασης επιβατών
Η ΟΛΠ Α.Ε. προχώρησε στην μελέτη και...
26 Φεβρουαρίου 2021, 21.37
Σύγκληση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά
Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε...

Πειραιάς

02 Μάρτίου 2021, 19.02
Τρία νέα σχολεία στο Δήμο Πειραιά το... 2025;
του Δημήτρη Γκερλέ*   Την κατασκευή...
02 Μάρτίου 2021, 18.50
Συνεργασία ΟΛΕ ΑΕ-ΕΒΕΠ
Δράσεις εμπορικού και βιομηχανικού...
01 Μάρτίου 2021, 00.00
Car terminal στο λιμάνι του Πειραιά
«Η Cosco το τερμάτισε» καταγγέλλει με...