Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 16:58

Συντονισμένη επιχείρηση στο Κυριακάτικο παζάρι

logoartc_f
Μία ακόμη συντονισμένη επιχείρηση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Κυριακάτικης Αγοράς από τον Δήμο Πειραιά και την ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία αυτή τη φορά, με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά.
 
Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά και της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν στη περιοχή, ενώ αρμόδιοι των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Υγειονομικού της Αντιπεριφέρειας πραγματοποίησαν ελέγχους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν πρόστιμα και κατασχέθηκαν δέκα  τόνοι παράνομων προϊόντων, τα οποία καταστράφηκαν εντός των  απορριμματοφόρων του Δήμου.  Στη συνέχεια, εργαζόμενοι  στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό της περιοχής. 
Στόχος της επιχείρησης ήταν η τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και η αντιμετώπιση της παράνομης πώλησης προϊόντων στην πλατεία Ιπποδαμείας, στην οδό Αλιπέδου και στους δρόμους πέριξ της Κυριακάτικης Αγοράς, η οποία είναι κλειστή τις τελευταίες Κυριακές. 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της,  επιχειρεί σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο της κυριακάτικης αγοράς, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Ο κ. Μώραλης  κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν φαινόμενα παρεμπορίου, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και επεσήμανε ότι  ο Δήμος Πειραιά, θα συνεχίσει να συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την εξάλειψη του παρεμπορίου,  το οποίο συντηρεί την παραοικονομία και απασχολεί έντονα τον Δήμο, τον εμπορικό κόσμο και τους κατοίκους. Κλείνοντας, ευχαρίστησε  την Αντιπεριφέρεια Πειραιά για τη συμβολή της στην επιχείρηση, την ΕΛ.ΑΣ. και όλους όσοι συμμετέχουν στις δράσεις για την αντιμετώπιση του  παρεμπορίου στην πόλη.
 
Η Εντεταλμένη Δηµοτική Σύµβουλος Δηµοτικής Αστυνοµίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, η οποία ήταν παρούσα στην επιχείρηση, επεσήμανε σε δήλωσή της: 
«Συνεχίζουμε τους ελέγχους και τις συντονισμένες δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας  και της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια αυτή τη φορά, τόσο για την πάταξη του παρεμπορίου  όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας στην πόλη μας,  ειδικά στον χώρο του παζαριού, που ενώ έχει ανασταλεί η λειτουργία του, εμφανίζει  συγκέντρωση παράνομων μικροπωλητών, αλλά και στους γύρω δρόμους. Οι συντονισμένες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.  Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα και συμπεριφορές που υποβαθμίζουν την πόλη και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».   
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Αδειανό πουκάμισο η
Νησιωτικότητα που
έφερε η Κυβέρνηση»
 
Συνάντηση Κ.  Κατσαφάδου 
με την «Πανελλήνια Ένωση
Πλοηγών»

«Ισολογισμός του 2019 ή
ο χορός των αδιάθετων
δεκάδων εκατομμυρίων»

  O νέος Πρόεδρος της CLIA 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Ιανουαρίου 2021, 22.25
ΕΣΗΕΑ: Τώρα και “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων
Επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό...
19 Ιανουαρίου 2021, 23.58
Παραδοχή Πλακιωτάκη για τις υποχρεωτικές επενδύσεις της ΟΛΠ ΑΕ
Παραδοχή Πλακιωτάκη ότι η ΟΛΠ-COSCO ΑΕ, μετά...
19 Ιανουαρίου 2021, 19.09
«Κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολικές μονάδες»
Το θέμα της τοποθέτησης κεραίας...

Ναυτιλία

22 Ιανουαρίου 2021, 21.00
O νέος Πρόεδρος της CLIA
Ο PierfrancescoVago, Επίτιμος Πρόεδρος της MSC Cruises,...
22 Ιανουαρίου 2021, 20.53
Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου, με την «Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών»
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

23 Ιανουαρίου 2021, 00.50
«Ισολογισμός του 2019 ή ο χορός των αδιάθετων δεκάδων εκατομμυρίων»
του Δημήτρη Γκερλέ   Την έγκριση του...
22 Ιανουαρίου 2021, 21.37
Ο Εμπορικός Σύλλογος για τις εικόνες συνωστισμού
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με...
21 Ιανουαρίου 2021, 22.21
 Εξυπηρέτηση πολιτών μέσω βιντεοκλήσης στο Κ.Ε.Π Πειραιά
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...