Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 17:56

Συνάντηση Γ. Μώραλη με την «Αρμενική Εθνική Επιτροπή»

logoartc_f
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  συναντήθηκε  στο Δημαρχείο, με τον Πρόεδρο του παραρτήματος Δυτικής Αττικής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος Χαρούτ Σπαρταλιάν και μέλη της Επιτροπής. 
 
Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πειραιά ενημερώθηκε  για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της Ελλάδας με την Αρμενία. 
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου  Τάσος Μαρκαριάν, ο οποίος κατάγεται από την Αρμενία. 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η υποστήριξη του Ελληνικού λαού, σε επίπεδο έθνους, στη μάχη την οποία δίνουν είναι δεδομένη, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει πολλούς Αρμένιους,  τους οποίους όπως χαρακτηριστικά είπε «νιώθουμε δικούς μας ανθρώπους». 
 
Στη συνέχεια, ο Μώραλης, επεσήμανε : «Στη κατεύθυνση αυτή, θα  εισηγηθώ μέσω του κυρίου Μαρκαριάν να βγει  ένα ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον  αγώνα  που δίνουν οι Αρμένιοι».
 
Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση, ώστε ο Δήμος με την Επιτροπή Δυτικής Αττικής των Αρμενίων, να αποκτήσει μία διαρκή συνεργασία και σχέση,  ανεξαρτήτως της έκβασης της σημερινής δύσκολης κατάστασης, η οποία – όπως είπε - ελπίζουμε να τελειώσει όσο πιο ομαλά γίνεται υπέρ των Αρμενίων. 
 
O Πρόεδροs του παραρτήματος Δυτικής Αττικής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος Χαρούτ Σπαρταλιάν, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι  συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πειραιά γιατί η Αρμενική Παροικία  Ελλάδος και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή νιώθει χρέος να ενημερώσει τους Έλληνες για το τι γίνεται στον Καύκασο. «Αυτή τη στιγμή η Αρμενία και το Αρτσάχ, το Ναγκόρνο Καραμπάχ κατά άλλους,  δέχεται  μια άνανδρη και σφοδρή  επίθεση από τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν. Ο λαός μας δίνει έναν πάρα πολύ σκληρό αγώνα και πρέπει η παγκόσμια κοινή γνώμη να αντιληφθεί ότι αυτά που διακυβεύονται στον Καύκασο σήμερα, δεν αφορούν μόνο τους λαούς του Καυκάσου, αλλά την ευρύτερη περιοχή και όλα τα κράτη που βρίσκονται γύρω από την Τουρκία. Ο  Δήμαρχος μάς υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά και είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα», υπογράμμισε ο κ. Σπαρταλιάν. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

"Διεκδικούμε να μην χαθεί
η θέση του Δήμου Πειραιά
στο Δ.Σ. του ΟΛΠ"
  
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ.
Μανωλάκου στη Σαλαμίνα 
 
«Έχουν πάρει διαζύγιο με
την αλήθεια…»

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος
Παπαϊωάννου
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
Πυρά Γ. Ραγκούση για την εκχώρηση 16% του ΟΛΠ στην COSCO
«Για κυβερνητικό έγκλημα κατά της...
23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.29
 Η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου στον Άδωνη Γεωργιάδη
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με...
22 Σεπτεμβρίου 2021, 22.30
«Έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια…»
Σημαντικά σημεία της ομιλίας του Τρ....

Ναυτιλία

22 Σεπτεμβρίου 2021, 22.24
 Συνάντηση ΠΝΟ με Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής...

Πειραιάς

23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.42
Δήλωση Νίκου Μπελαβίλα   Ο Δήμος...
23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.33
«ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στον Πειραιά
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού...
22 Σεπτεμβρίου 2021, 15.19
Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Παπαϊωάννου
Η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς για Όλους»...