Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 19:09

Επέκταση φυσικού αερίου στον Πειραιά

damanaki ixthok1

Στο πλαίσιο ενεργειών για την ενίσχυση του βαθμού διείσδυσης του φυσικού αερίου σε περισσότερες περιοχές της Αττικής, βάσει του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης που εφαρμόζει η ΕΔΑ Αττικής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο του Πειραιά μεταξύ του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά κ. Αλεξάνδρου Αργουδέλη με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής, κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη και τον Διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών, κ. Ιωάννη Ντρούκα. Στη συνάντηση  επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η σπουδαιότητα αύξησης των συνδέσεων φυσικού αερίου και του ποσοστού διείσδυσης στο υφιστάμενο δίκτυο του Δήμου Πειραιά.

Σε κλίμα συμπόρευσης και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, τα θέματα που τέθηκαν σε διάλογο και συμφωνία αφορούσαν στην εφαρμογή συντεταγμένων δράσεων ενημέρωσης των δημοτών για τα πλεονεκτήματα που παρέχει η σύνδεση κατοικιών και επιχειρήσεων με το δίκτυο του φυσικού αερίου και την εν γένει ενεργειακή αναβάθμιση που θα επιτευχθεί στις περιοχές του Δήμου.

Η ΕΔΑ Αττικής συνεχίζοντας δυναμικά και χωρίς αποκλίσεις τις προγραμματισμένες επεκτάσεις του δικτύου στις περιοχές του Δήμου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης 2020-2024, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συντονισμένη κατασκευαστική δραστηριότητα για την ανάπτυξη του δικτύου Φυσικού Αερίου. μεταξύ του Δήμου και της Εταιρείας. Δεδομένου ότι, κατά μήκος συγκεκριμένων οδών στον Πειραιά θα υλοποιηθούν έργα ανάπλασης οδοστρώματος και παράλληλα θα διέλθει και ενεργό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, συμφωνήθηκε από κοινού ο συντονισμένος προγραμματισμός εκτέλεσης των εργασιών, με σκοπό τον περιορισμό της ενδεχόμενης όχλησης και δυσλειτουργίας σε κομβικά σημεία των περιοχών του Δήμου.

«Η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου είναι ένα ακόμα βήμα για την  ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης μας, η οποία αποτελεί για εμάς βασικό πυλώνα για τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά», ανέφερε ο κ. Μώραλης, υπογραμμίζοντας πως η δημοτική αρχή αποβλέπει στη σύνδεση με το δίκτυο περισσότερων κατοικιών, δημοτικών κτηρίων, σχολείων και άλλων εγκαταστάσεων. Παράλληλα, επεσήμανε ότι αυτή την περίοδο υλοποιούνται στην πόλη μια σειρά μεγάλων έργων υποδομής, όπως είναι η ανάπλαση στο Μικρολίμανο, η ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου και η ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά, για αυτό και είναι σημαντικό, να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός, ώστε στις περιοχές αυτές να φτάσει το φυσικό αέριο, και να μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο, τα εμπορικά καταστήματα, οι επιχειρήσεις, τα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία και οι λοιπές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που θα αναπτυχθούν στις περιοχές αυτές.

Εκ μέρους του κ. Χατζηγιάννη επισφραγίστηκε η διάθεση και η ετοιμότητα της ΕΔΑ Αττικής για την πλήρη υποστήριξη του Δήμου στην υλοποίηση του μεγαλόπνοου αναπτυξιακού έργου του. Ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα εμβληματικής αξίας και σημασίας σχέδια του Δήμου, εστιάζοντας στην προστιθέμενη αξία που προσδίδει η σύνδεση των κατοικιών και επιχειρήσεων του Δήμου με το φυσικό αέριο, με την επισήμανση ότι η χρήση φυσικού αερίου αποτελεί ζωτικής σημασίας πρωτοβουλία για την ανάπλαση των ενεργειακά υποβαθμισμένων περιοχών τους. «Η ΕΔΑ Αττικής καθοδηγούμενη από ισχυρό αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης, θα πράξει τα μέγιστα για την ενίσχυση των έργων του δήμου με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και τη σύνδεση των υποδομών τους», υπογράμμισε ο κ. Χατζηγιάννης.

 


Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Εκπτώσεις στην ασφάλεια
των πλοίων» 
 
«Αυθαίρετες και τιμωρητικές
ενέργειες στην Περιφέρεια
Αττικής»

«Συνάδελφοι Δήμαρχοι
πάρτε θέση»

«Ω τι κόσμος μπαμπά, μαμά
και… υπόλοιποι»

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

Posidonia Web
Forums Week  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

27 Νοεμβρίου 2020, 16.30
«Ω τι κόσμος μπαμπά, μαμά και… υπόλοιποι»
Του Παναγιώτη Ιατρόπουλου   Κόσμος ...
27 Νοεμβρίου 2020, 16.25
«Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι άνθρωποι που το υπηρετούν»
Στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής...
24 Νοεμβρίου 2020, 00.00
Θανάσης Καμπαγιάννης: Το φιάσκο του νόμου Χρυσοχοΐδη
  «Η όποια νέα κυβέρνηση αποφασίσει να...

Ναυτιλία

28 Νοεμβρίου 2020, 14.33
«Τροπολογία βόμβα για την ασφάλεια των πλοίων!»
Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα...
26 Νοεμβρίου 2020, 18.00
«Εκπτώσεις στην ασφάλεια των πλοίων»
«Ν. Σαντορινιός: Με αιφνιδιαστική...

Πειραιάς

27 Νοεμβρίου 2020, 16.18
Χριστούγεννα με ασφάλεια στο Δήμο Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά με αισιοδοξία, αλλά...
26 Νοεμβρίου 2020, 17.54
«ORANGE THE WORLD» φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά...